Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Αποστολή Αγάπης από το Σύλλογο Αργιθεατών Τρικάλων

΄΄Στα Σχολεία Πετρωτού και Αργύρι Αργιθέας.΄΄

Ο Σύλλογος Αργιθεατών Τρικάλων πλαισιωμένος από αξιόλογα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου,έπαιξε και θα παίζει σημαντικό ρόλο και φιλανθρωπικό έργο στα Τρίκαλα και στην Αργιθέα,γιατί κατευθύνεται σωστά,αλλά και γιατί τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου γνωρίζουν την αποστολή τους, τόσο από την κοινωνική τους δραστηριότητα,όσο από τις οικογενειακές τους καταβολές, που ήταν και θα είναι χρέος όλων μας απέναντι στην αγάπη και την προσφορά.

Σις 24-04-2016 κανείς δεν θα μπορούσε να εμποδίσει το Δ.Σ  του Συλλόγου Αργιθεατών να πραγματοποιήσει την υπόσχεση που έδωσε, στην πρόσφατη πετυχημένη εκδήλωση του Απογευματινού στις 6-03-2016 να βοηθήσει τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων Πετρωτού και Αργυρίου.

 Εδώ και δεκατέσσερα χρόνια ο Σύλλογος Αργιθεατών Τρικάλων κάθε χρόνο επισκέπτεται και βοηθά όσα Σχολεία και μαθητές παρέμειναν στην Αργιθέα.

Κυριακή πρωί ,ημέρα των Βαίων, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου  με ένα χορευτικό τμήμα……και με ένα πουλμάκι 20 θέσεων αναχώρησε για την Αργιθέα.

Ανεβαίνοντας από το Μουζάκι, τον φιδίσιο δρόμο και φτάνοντας στον Τύμπανο 1800 μέτρα υψόμετρο και 5 βαθμούς θερμοκρασία μέσα στην πυκνή ομίχλη, φτάσαμε στο πρώτο χωριό της Αργιθέας στην Αργιθέα. Εκεί συναντήσαμε τον μοναδικό κάτοικο του χωριού τώρα τον χειμώνα. Στη σύντομη συνομιλία μας εξέφρασε την μοναξιά του και τις δυσκολίες που έχει.

Επόμενη στάση και βασικός προορισμός ήταν η επίσκεψη του Συλλόγου στο Δημοτικό Σχολείο Πετρωτού. Λόγω της γιορτής των Βαίων η αντιπροσωπεία  του Συλλόγου πήγε πρώτα στην εκκλησία παρακολούθησε τη λειτουργία από τον παπά  Φώτη Αναστασίου,έγινε αρτοκλασία υπέρ Υγείας των μελών του Συλλόγου και όλων των παρευρισκομένων εκεί.

Την ώρα της λειτουργίας ξαφνικά βλέπω ένα παιδάκι να παίρνει θέση στο κέντρο της εκκλησίας και να λέει το ΄΄πιστεύω΄΄ τότε κάτι σκύρτισε μέσα μου, θυμήθηκα τον εαυτόν μου όταν ήμουν μικρή στο χωριό ,μαθήτρια στο Δημοτικό. Συγκινήθηκα !!!.

Τελειώνοντας η λειτουργία, πήραμε τα ευλογημένα Βάγια και βγήκαμε στο προαύλιο της εκκλησίας,εκεί το χορευτικό του Συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων χάρησε λίγη ψυχαγωγία στους λιγοστούς κατοίκους και στα παιδιά με Αργιθεάτικα τραγούδια και χορούς.

Στο τέλος μπήκαμε όλοι στο χορό στην όμορφη πλατεία του Πετρωτού , περάσαμε καλά το χαρήκαμε………….

Petroto

Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε όλοι οι παρευρισκόμενοι το καφενείο του κ. Κοντογιάννη  για πρωίνό καφέ, κέρασμα του κυρίου Δημάρχου μας Λάμπρου Τσιβόλα ,μαζί με τον καφέ απολαύσαμε πολλά γλυκίσματα, πίτες, φρέσκο λουκουμάκι προσφορά από τις κυρίες του Συλλόγου.

Με σύμφωνη απόφαση της προέδρου του Συλλόγου και του δασκάλου κ. Κοντογιάννη να μεταφερθούν τα παιδιά στο χωριό Αργύρι και εκεί να γίνει η κυρίως εκδήλωση για τα παιδιά. Έτσι κι έγινε.

 Στο Πετρωτό  μας υποδέχτηκαν εγκάρδια, ο Δήμαρχος Αργιθέας κ. Λάμπρος Τσιβόλας ο δάσκαλος κ. Δημήτριος Κοντογιάννης και ο πρόεδρος του χωριού κ. Δημήτριος Πούπης .Άριστη φιλοξενία όπως αρμόζει στους Αργιθεάτες.

Επόμενη στάση το χωριό Αργύρι.Με αρκετούς μόνιμους κατοίκους το Χειμώνα.

Εκεί μας υποδέχθηκε ο πρόεδρος του χωριού κ. Ηλίας Παναγιύτου, οι γονείς των παιδιών και τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου.

Petroto-sxoleio

Απευθυνόμενη στα παιδιά του Σχολείου  η κ. Τσιρογιάννη συντ. εκπαιδευτικός επί 38 συναπτά έτη,σημείωσε ότι δεν ξεχνά ποτέ τους μικρούς μαθητές.

Μπορεί τα δώρα και το χρηματικό ποσό που προσφέρθηκε σε κάθε παιδί να μην έχουν μεγάλη αξία, η αγάπη όμως για αυτά τα παιδιά είναι μεγάλη……..

Τελειώνοντας την εκδήλωση ο Σύλλογος Αργιθεατών Τρικάλων παρέθεσε γεύμα στα παιδιά και στους γονείς των στο ξενοδοχείο Αλίκη με  άριστη εξυπηρέτηση και με πλούσια σπιτικά εδέσματα.

Μετά το γεύμα το χορευτικό μας  πάλι μας χάρησε λίγη ψυχαγωγία……….με Αργιθεάτικους χορούς και τραγούδια.

Η αποστολή μας τελείωσε πήραμε τον δρόμο της επιστροφής, αναλογιζόμενοι τις εικόνες και τις εμπειρίες της ημέρας.

Για να γίνει αυτή η εκδήλωση βοήθησαν: Η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και ιδιαίτερα ο κ. Χρήστος Μιχαλάκης,οι παρευρισκόμενοι στο Απογευματινό του Συλλόγου, η Εταιρία Κλιάφα,η χαλβαδοποιεία Μάτης,τα Ζαχαροπλαστεία

Μέλισσα,Γιαννής, Νάκας, Τριζώνης,Διαλεχτό,Πράσινος Μύλος,Βαβίτσας,Κλάντζος

Θερμά συγχαρητήρια στους χορευτές του Συλλόγου για την προσφορά τους.

Σύσσωμο το Δ.Σ του Συλλόγου κ.κ. Έλλη Τσιρογιάννη,Νίκος Καλομπάτσος,Βασίλης Μαναός,Σβεντζούρη Γεωργία, Παναγιώτα Κωτή,Κωφού Γιάννα και Νίτσα Χάτου ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις επόμενες εκδηλώσεις.

Είναι μια αληθινή ιστορία που γράφεται και ξαναγράφεται επί 14  συνεχή χρόνια.

 Η Πρόεδρος και το Δ.Σ του Συλλόγου εύχεται στα μέλη και τους φίλους

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ




Total
0
Shares
Previous Article

Ολοκληρώθηκε η 1η Συνάντηση Εργασίας των εταίρων του προγράμματος ΑΙΘΗΚΟΣ στην Πύλη

Next Article

Μέτρο 6.1 Νέων Γεωργών

Related Posts