Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Απολογισμός για τα θεατρικά σεμινάρια του 33ου Π.Φ.Ε.Θ. Καρδίτσας

Συνεχίζοντας την προσπάθεια να περάσει η θεατρική τέχνη από το σανίδι στο σχολείο, το 33ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας (24 Φεβρουαρίου έως 3 Μαρτίου), παράλληλα με τις θεατρικές βραδιές, οργάνωσε για άλλη μια φορά σεμινάρια με τη στήριξη των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.

Τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής και τα τιμώμενα πρόσωπα της φετινής διοργάνωσης μετέδωσαν την επαγγελματική τους εμπειρία και έκαναν γνωστότερη την τέχνη τους στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και το κοινό της Καρδίτσας.

Πιο συγκεκριμένα :

  • Την Παρασκευή 3 Μαρτίου, στο Θεατρικό Εργαστήριο “Τέχνης Παίδευσις”, ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Μηνάς Βιντιάδης πραγματοποίησε βιωματικό εργαστήριο συγγραφής θεατρικού έργου «Γράψε το έργο σου και δες το να ανεβαίνει στη σκηνή»  στους μαθητές του 1ου Λυκείου Καρδίτσας.
  • Επίσης την Παρασκευή 3 Μαρτίου, στη Θεατρική Σκηνή Καρδίτσας, ο σκηνοθέτης Βασίλης Κυρίτσης παρέδωσε σεμινάριο για το μαθητικό θέατρο στους εκπαιδευτικούς α/θμιας και δ/θμιας εκπαίδευσης.
  • Ο ηθοποιός Αντώνης Αντωνίου συναντήθηκε την Δευτέρα 28/2 στο θέατρο «Όψεις» με τους μαθητές του 2ου και του 5ου Λυκείου Καρδίτσας και απάντησε στις ερωτήσεις των εφήβων για τη ζωή και την τέχνη του. Το απόγευμα στον ίδιο χώρο ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Μηνάς Βιντιάδης συντόνισε studio συγγραφής – παρουσίασης θεατρικού έργου με θέμα «Κείμενο και χώρος στη θεατρική πράξη» απευθυνόμενο στους εκπαιδευτικούς & το ενήλικο κοινό.
  • την Τετάρτη 1 Μαρτίου στο θέατρο «Όψεις» ο σκηνοθέτης Γιάννης Κακλέας προερχόμενος από την πρώτη γραμμή της καλλιτεχνικής δημιουργίας πραγματοποίησε στους εκπαιδευτικούς και το Καρδιτσιώτικο κοινό σεμινάριο σκηνοθεσίας.
  • Την Πέμπτη 2 Μαρτίου ο σκηνοθέτης Βασίλης Κυρίτσης μετέδωσε την εμπειρία του στους μαθητές καλλιτεχνικής παιδείας του 3ου Λυκείου Καρδίτσας επιχειρώντας βιωματικά το ανέβασμα σχολικής παράστασης.
  • Στη Θεατρική Σκηνή Καρδίτσας το ίδιο απόγευμα ο σκηνογράφος Αντώνης Χαλκιάς παρέδωσε σεμινάριο σκηνογραφίας στους εκπαιδευτικούς α/θμιας και δ/θμιας εκπαίδευσης.

Η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας τους ευχαριστεί θερμά και ευχαριστεί επίσης για την πολύτιμη συνεργασία τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων Δ. Ε., καθώς και το Αστικό ΚΤΕΛ Καρδίτσας, που μετέφερε και φέτος δωρεάν τους μαθητές στον τόπο των σεμιναρίων.

ANTONIOU 3 1

KALKLEAS 1

KYRITSIS 1

VINTIADIS 1

XALKIAS 1


ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Ιεζεκιήλ 34 (4ος όροφος), Τ.Κ. 43100

Τηλ. 24410-72347 / Fax. 24410-27190

SITE :www.enpolis.gr  / email: enpolisk@gmail.com




Total
0
Shares
Previous Article

Πώς ο Μ. Μόντι ενθουσιάστηκε με τη «Συννεφιασμένη Κυριακή» στο Μουσείο Τσιτσάνη στα Τρίκαλα

Next Article

Νέο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Λίμνης Πλαστήρα.

Related Posts