Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Αποκαλυπτήρια προτομής Λευτέρη Ευαγγέλου, εκδήλωση μνήμης στη Ρεντίνα

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Ρεντίνα για τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ανθυπασπιστή του πολεμικού ναυτικού Λευτέρη Ευαγγέλου και τον «Αγώνα Δρόμου Ηρώων των Αιθέρων» παρευρέθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας Χρυσούλα Κατσαβριά Σιωροπούλου και Σπύρος Λάππας.

Χαιρετισμό απηύθυνε η βουλευτής κ. Κατσαβριά Σιωροπούλου όπου ευχαρίστησε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και τα στελέχη του υπουργείου που συνέβαλαν ουσιαστικά για την ανέγερση της προτομής του ανθυπασπιστή ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά την εκτέλεση του καθήκοντος προς την πατρίδα και καλωσόρισε τους υψηλόβαθμους εκπροσώπους των τριών σωμάτων στρατού ξηράς, ναυτικού και αεροπορίας. Ευχαρίστησε επίσης τους καταξιωμένους καλλιτέχνες – γλύπτες Νικολίτσα και Στάθη Λεοντή που κατασκεύασαν και φιλοτέχνησαν μία υπέροχη προτομή αντάξια του τιμώμενου ήρωα, αλλά και όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωση αυτού του έργου. Συνεχάρη δε τον Χορευτικό Μορφωτικό Όμιλο Σμοκόβου, την Αθλητική Ένωση Μενελαϊδος και τον Σύλλογο Δρομέων για την αξιέπαινη πρωτοβουλία της διοργάνωσης του αγώνα δρόμου Ηρώων των Αιθέρων στη μνήμη των τριών ηρώων, ανθυπασπιστή πολεμικού ναυτικού Λευτέρη Ευαγγέλου, υποσμηναγού Νίκου Παρούση και ανθυποσμηναγού Κώστα Παρούση, με καταγωγή απ’ τη Ρεντίνα.

Στον χαιρετισμό της η βουλευτής τόνισε:

«Με συγκίνηση βρισκόμαστε σήμερα εδώ στη Ρεντίνα των Αγράφων, στη Ρεντίνα της  Εθνικής Αντίστασης, στη Ρεντίνα όπου μεγάλωσαν και ανδρώθηκαν γενναίοι άνθρωποι, να τιμήσουμε στον τόπο της αφετηρίας του, έναν αξιωματικό που κατέκτησε μία περίοπτη θέση στο αθάνατο πάνθεον των ηρώων αυτής της πατρίδας.

Σήμερα λίγους μήνες μετά τον τραγικό θάνατο του νεαρού αξιωματικού του πολεμικού ναυτικού, ανθυπασπιστή Λευτέρη Ευαγγέλου κατά την εκτέλεση του καθήκοντος προς την πατρίδα, αποδίδουμε στον ήρωα την ελάχιστη οφειλόμενη τιμή, αποκαλύπτοντας την προτομή του.

Ο Λευτέρης μας λείπει πολύ σήμερα ….στην οικογένεια του, στους Ρεντινιώτες, σε όλους εμας.

Όμως από σήμερα επιστρέφει στον τόπο που μεγάλωσε και αγάπησε… Θα δίνει  εδώ το παρόν καθημερινά στη ζωή μας και θα δεσπόζει στην πλέον περίοπτη θέση στην είσοδο της Ρεντίνας, πλάι σε δύο άξια τέκνα της που επίσης έχασαν τη ζωή τους στο καθήκον για την πατρίδα.

Η μυρωμένη και λεύτερη αύρα των Αγράφων θα σε λούζει Λευτέρη και εμείς θα σε ατενίζουμε με καμάρι και περηφάνια.

Η σημασία της σημερινής εκδήλωσης είναι μεγάλη. Αυτές τις στιγμές εθνικής μνήμης που προκαλούν ρίγη συγκίνησης γα την ιστορική τους βαρύτητα, ας αναλογιστούμε τις δικές μας ιστορικές ευθύνες που καθορίζουν το χρέος μας προς την πατρίδα.

Εύχομαι οι αξίες και τα ιδανικά που σφράγισαν το συμβόλαιο τιμής με την πατρίδα του ανθυπασπιστή Λευτέρη Ευαγγέλου αλλά και του υποσμηναγού Νίκου Παρούση και του ανθυποσμηναγού Κώστα Παρούση, να παραμείνει παρακαταθήκη για όλους μας, φωτεινό παράδειγμα για τη νεολαία μας που θα θυμίζει την έννοια του χρέους και του καθήκοντος.

«Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία», λέει ο ποιητής και η Ρεντίνα απέδειξε πως διαθέτει περίσσευμα και από τα δύο.

Θα ήθελα ν’ αποτίσω φόρο τιμής στην οικογένεια του Λευτέρη Ευαγγέλου και να εκφράσω απλά και ανθρώπινα την ειλικρινή  συγκίνηση μου, την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη όλων μας. Ανάμεικτα τα συναισθήματα …βαθύτατη θλίψη για την απώλεια του παλικαριού μας που τόσο νωρίς έφυγε από κοντά μας αλλά και χαρά και υπερηφάνεια που η πατρίδα μας, τούτος ο τόπος, συνεχίζει να γεννά ήρωες.

Ο Λευτέρης δεν θυσιάστηκε άδικα, θυσιάστηκε για τα ιδανικά της γενιάς μας, για την ελευθερία και τη δημοκρατία, και αποτελεί παράδειγμα πατριωτισμού για τη νεολαία μας.

Τιμή και δόξα στους ήρωες που έπεσαν για την πατρίδα»

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε, με μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ξενάγηση των επισήμων προσκεκλημένων στο μουσείο Εθνικής Αντίστασης και  στο Μουσείο Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Τέχνης της Ρεντίνας.

ΡΕΝΤΙΝΑ

Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑΝ. Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article

Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στην Λάρισα

Next Article

Ημερίδα για την κτηνοτροφία στο Διάσελο