Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ασημίνα Σκόνδρα: Αποζημιώσεις σε αγροτικά κτίσματα – δεύτερες οικίες – δεύτερες επιχειρήσεις

Asimina Skondra new 1

Ασημίνα Σκόνδρα: Αποζημιώσεις σε αγροτικά κτίσματα – δεύτερες οικίες – δεύτερες επιχειρήσεις

Μετά από συνεχείς διεργασίες, που είχε η Βουλευτής του Νομού μας, κ. Ασημίνα Σκόνδρα, με αρμόδιους υπουργούς, σχετικά με επιμέρους ζητήματα, που αφορούν πλημμυροπαθείς συμπολίτες μας και έχουν σχέση, με τις αποζημιώσεις των 5000€ και 8000€, σε σπίτια και επιχειρήσεις αντίστοιχα, η κ. Σκόνδρα προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Με την πάροδο των ημερών, προκύπτουν εξειδικευμένα ζητήματα, που ζητούν λύσεις και απαντήσεις. Μετά από συνεργασία μετους αρμόδιους Υπουργούς, επιλύθηκαν και δίδονται απαντήσεις στα εξής: 

  1. Επαγγελματίες, που με ένα ΑΦΜ, διατηρούν δύο η περισσότερες επιχειρήσεις, σε διαφορετικές διευθύνσεις, δικαιούνται αποζημίωση για την κάθε μία επιχείρηση ξεχωριστά, εφόσον αυτές πλημμύρησαν το βράδυ της θεομηνίας. Μπορούν να προβούν σε δύο η περισσότερες ηλεκτρονικές δηλώσεις στο gov.gr, με το ίδιο ΑΦΜ, αλλά με τις διαφορετικές διευθύνσεις των πληγέντων επιχειρήσεων τους.
  1. Το ίδιο ισχύει και για ιδιοκτήτες οικιών και την αποζημίωση των 5000€ ανά κτίσμα. Με το ίδιο ΑΦΜ, και εφόσον δύο η περισσότερα κτίσματα πλημμύρησαν, τόσες ηλεκτρονικές δηλώσεις μπορούν να κατατεθούν στο gov.gr.
  1. Οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, που τηρούν βιβλία και ως εκ τούτου λογίζονται ιδιοκτήτες αγροτικώνεπιχειρήσεων, δικαιούνται επίσης την αποζημίωση των 8000€, για κτηριακέςεγκαταστάσεις, που υπέστησαν ζημιές από την πλημμύρα. Αναφέρομαι σε αποθήκες, στάβλους κτλ.,πάντα με την προϋπόθεση, ότι τα εν λόγω κτίσματα ήταν κανονικά εγγεγραμμένα στο Ε9 της φορολογικής τους δήλωσης. Όσοι ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, μπορούν να κάνουν την ηλεκτρονική δήλωση στο gov.gr. και τάχιστα να πιστωθούν οι λογαριασμοί τους.

Σε κάθε περίπτωση, οι ηλεκτρονικές δηλώσεις στο gov.gr, θα ελεγχθούν και θα διασταυρωθούν τα δηλωθέντα στοιχεία, ώστε να μην υπάρξουν αδικίες. Σε περιπτώσεις δε, ψευδών δηλώσεων, προβλέπεται πολλαπλάσιο πρόστιμο της αποζημίωσης. 

Θέλω επίσης να δηλώσω, ότι γίνεται μεγάλη και ουσιαστική προσπάθεια από την Κυβέρνηση, μετά από εντολή του Πρωθυπουργού μας, να ανακουφιστούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό οι πληγέντες συμπολίτες μας. Οι αρμόδιοι Υπουργοί, αντιλαμβανόμενοι τις ιδιαιτερότητες κάποιων περιπτώσεων, παρέχουν άμεσες λύσεις.  

Όσο με αφορά, δίνω καθημερινό αγώνα, αφενός για να επιλύσουμε προβλήματα που παρουσιάζονται, αφετέρου να ξεπεραστούν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, για ταχύτερη διεκπεραίωση των ζητημάτων, άρα και ταχύτερη είσπραξη των αποζημιώσεων. Παράλληλα, βρίσκομαι δίπλα σε όλους συμπολίτες μου, για να υπερβούμε τις δυσκολίες και να βρούμε στη Καρδίτσα τον βηματισμό μας.»




Total
0
Shares
Previous Article
spyroslappas karditsa syriza

Βραβεύτηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος της υπόθεσης Novartis στην Ελλάδα

Next Article
stafylia ampelia

Ηλεκτρονικά οι δηλώσεις συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου

Related Posts

Mitsotakis Mouzaki eksofyllo
Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι Φωτογραφίες: Πέτρος Ζιώγας Βίντεο: Νίκος…
2o dimotiko sxooleio mouzakiou museotek.net
Διαβάστε περισσότερα

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης Συνεργασία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου…
Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”