Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Αποζημιώσεις για καταστροφές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα διεκδικεί ο Δήμος Σοφάδων

Αποζημιώσεις για καταστροφές που προήλθαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα διεκδικεί ο Δήμος Σοφάδων. Σε έγγραφο που εστάλη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, αναφέρονται τα εξής:

ΘΕΜΑ: Καταγραφή ζημιών εξαιτίας έντονων καιρικών φαινομένων

Σας κάνουμε γνωστό ότι στις 11,12 και 13 Ιανουαρίου 2017, σημειώθηκαν ασυνήθιστα φαινόμενα παγετού και έντονες χιονοπτώσεις οι οποίες έπληξαν το σύνολο του Δήμου Σοφάδων. Η στάθμη του χιονιού ανέρχεται στα 90 εκατοστά στις ορεινές περιοχές του Δήμου μας και συγκεκριμένα στις ΔΕ Ρεντίνας, Ταμασίου και Μενελαΐδας, και στα 60 εκατοστά στις πεδινές περιοχές του Δήμου μας και συγκεκριμένα στις ΔΕ Σοφάδων και Άρνης. Οι χιονοπτώσεις συνεχίστηκαν με αμείωτη ένταση σήμερα 16/01/2017 επιδεινώνοντας τις ήδη δύσκολες συνθήκες που επικρατούν, ενώ οι μετεωρολογικές προβλέψεις αναφέρουν παράταση των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Χαρακτηριστικές επίσης είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες που ξεκίνησαν με -8οC από την Παρασκευή, 06/01/2017 και σταδιακά έφτασαν τους -9οC, -11οC, με αποκορύφωμα στην Πέμπτη, 12/01/2017 με -17οC.

Συγκεκριμένα σημειώθηκαν καταστροφές στο οδικό δίκτυο, σε κτηνοτροφικές μονάδες, σε καλλιέργειες, στο υδρευτικό δίκτυο και στους υδατόπυργους, στις εγκαταστάσεις θέρμανσης και ύδρευσης σε δημοτικά κτίρια, σχολεία και κατοικίες. Αποτέλεσμα όλων των ανωτέρω είναι να καταστεί δύσκολη η καθημερινότητα των πολιτών.

Χρησιμοποιήθηκε όλος ο δημοτικός εξοπλισμός σε μηχανήματα αλλά αναγκαστικά μισθώθηκαν όλα τα διαθέσιμα ιδιωτικά μηχανήματα που υπήρχαν στο Δήμο μας, με σκοπό την απόκτηση προσπελασιμότητας επί των οδών, που τελικά επετεύχθη.

Μετά από τα παραπάνω παρακαλούμε να κηρύξετε τις ως άνω αναγραφόμενες περιοχές σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης πολιτικής προστασίας.

Ο  ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Αθανάσιος Σκάρλος




Total
0
Shares
Previous Article

Στις εγκαταστάσεις του νερού Θεόνη ο Αλέξης Κωστάλας

Next Article

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στα Τρίκαλα αύριο Τρίτη

Related Posts

Θωμάς Παπαλάσκαρης: Τεχνικό άρθρο για το σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας
Διαβάστε περισσότερα

Θωμάς Παπαλάσκαρης: Τεχνικό άρθρο για το σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας – Περίπου 160 εκατομμύρια κ.μ. κατέβασε στο σημείο ο Ποταμός Καλέντζης

160 εκατομμύρια κυβικά μέτρα, περίπου, κατέβασε στο σημείο ο “Ποταμός Καλέντζης” στην κακοκαιρία “Daniel”
Απαλλαγή ΕΝΦΙΑ για τους κατοίκους των χωριών που έχουν πληγεί ολοκληρωτικά
Διαβάστε περισσότερα

Απαλλαγή ΕΝΦΙΑ για τους κατοίκους των χωριών που έχουν πληγεί ολοκληρωτικά ζήτησε με ερώτηση του προς τον υπουργό Οικονομικών ο Βουλευτής Καρδίτσας Γιώργος Κωτσός

ο αντίκτυπος αυτής της καταστροφής έχει επηρεάσει την κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου
Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε Πορτή και Κανάλια του Δήμου Μουζακίου
Διαβάστε περισσότερα

Διακοπή ηλεκτροδότησης αύριο Κυριακή 21/4 σε όλο το Δήμο Μουζακίου – Σε όλη τη δυτική και ανατολική Αργιθέα και σε περιοχές της Καρδίτσας

Διακοπή ηλεκτροδότησης αύριο Κυριακή 21/4 σε όλο το Δήμο Μουζακίου και σε όλη τη δυτική και ανατολική Αργιθέα από 06:00 έως 08:00