Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Απάντηση του προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυρομματίου «Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ» Δ. Γιώτη στον κ. Κ. Πάπαρη

Κύριε Πάπαρη.

Με απορία αλλά με πολύ ενδιαφέρον διάβασα την επιστολή σας προς το πρόσωπό μου παρακάμπτοντας την ειρωνεία και σε μερικές γραμμές τα υπονοούμενά σας. Φαίνεται εξ’ άλλου ότι ο υποβολέας που σας βοήθησε στη σύνταξη της επιστολής αμ τι άλλο δεν ήταν καλά ενημερωμένος και σ’ αυτό ευθύνεστε εσείς.

Δεν είχα καμία πρόθεση να απαντήσω σε ορισμένα από αυτά που σας γράφει ο υποβολέας που χρησιμοποιείται για την σύνταξη της επιστολής αλλά είμαι υποχρεωμένος να το κάνω για να διαφυλάξω το κύρος και την αξιοπρέπεια τη δική μου προσωπικά και της οικογενείας μου σκεφτόμενος και το ενδεχόμενο να προσφύγω ακόμα και σε κάθε νομική ενέργεια για την διαφύλαξή της.

Ξεκινάτε λοιπόν την επιστολή με το ότι το περασμένο καλοκαίρι και για τις ανάγκες των αθλητών που έλαβαν μέρος στον ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΟ ΔΡΟΜΟ απευθυνθήκαμε κατ΄εσάς, επιλεκτικά σε μερικούς χορηγούς για να μας «καλύψουν» τις  όποιες ανάγκες και ιδικά όπως γράφετε «…για την δημιουργία …ενδυμασιών». Φυσικά θα αναφέρεστε στα μπλουζάκια που μας παραχώρησαν οι επιλεκτικά αποκαλούμενοι από εσάς χορηγοί. Πράγματι δεν απευθυνθήκαμε όχι μόνο σε σας κ. Πάπαρη αλλά και σε κανέναν άλλον επαγγελματία του χωριού μας με το σκεπτικό ότι διέρχεστε μία οικονομική κρίση λόγω της οικονομικής κατάστασης που διέρχεται η χώρα είπαμε να μην σας επιβαρύνουμε με ένα πρόσθετο μεγάλο οικονομικό βάρος το οποίο ο Σύλλογός μας θα το μετέφερε σε άλλους επαγγελματίες τις περιοχής μας οι οποίοι και ανταποκρίθηκαν για πολλοστή φορά θετικά. Το ότι δεν απευθύνθηκα εγώ ιδικά σε σας, όπως σε μία συνάντησή μας σας είπα, ναι, ήταν παράληψή μου αλλά εδώ ήμαστε και πεδίο δόξης για εσάς αν το θέλετε θα υπάρξει.

Στις 4-2-2018 η συνεδρίαση δεν θα πραγματοποιηθεί σε κάποιο κατάστημα όπως γράφετε αλλά στο πνευματικό κέντρο του Συλλόγου μας και το κόψιμο της Βασιλόπιτας θα γίνει σε ταβέρνα του χωριού μας με την συμμετοχή των παιδιών των χορευτικών τμημάτων και φυσικά σας περιμένουμε να παραβρεθείτε και εσείς και όλο το χωριό δεν αποκλείσαμε κανέναν. Αλλά και εδώ δεν είστε καλά ενημερωμένος και σας δικαιολογώ γιατί δεν «κολλήσαμε» όπως οφείλαμε την ενημερωτική αφίσα στο κατάστημά σας όπως κάναμε σε όλα τα άλλα καταστήματα όπως γράφετε.

Να ενημερώσω λοιπόν τους αναγνώστες ότι ο κ. Πάπαρης όσες φορές πήγαιναν μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας ή και εγώ ο ίδιος να «κολλήσουμε» μία ενημερωτική αφίσα στο κατάστημά του δεν μας το επέτρεπε γιατί «…λερώναμε  τα τζάμια …» και μας προέτρεπε να την αφήσουμε πάνω στον πάγκο του μπάρ και θα ενημέρωνε αυτός όπως μας έλεγε τους πελάτες του καταστήματός του. Αυτό έγινε αρκετές φορές παρουσία μάλιστα συγγενικού του προσώπου. Τώρα πως «προσβάλλονται γι’ αυτό το γεγονός  οι  …πελάτες….» του καταστήματος το αφήνω στην δική σας κρίση.

Το 2015 για την έκδοση ενός συλλεκτικού ημερολογίου μεταξύ όλων των άλλων επαγγελματιών του χωριού μας απευθυνθήκαμε και στον κ. Πάπαρη για μία χορηγία  την οποία και αποδέχτηκε. Όταν όμως μετά την έκδοση του ημερολογίου πήγαμε εγώ και ένα άλλο μέλλος του συλλόγου να του δώσουμε ένα ημερολόγιο για την χορηγία του και να μας δώσει το ποσό των 20 ευρώ που αντιστοιχούσε στην χορηγία η απάντησή του χαμογελώντας ήταν, «….εδώ δεν έχουμε μία, και ζητάτε και 20 ευρώ …. ». Παρ όλα αυτά το ημερολόγιο το αφήσαμε στον πάγκο του μπάρ δωρεάν και φύγαμε.

Αναφέρεστε κ. Πάπαρη σε εθελοντισμό και εδώ μας βρίσκετε απόλυτα σύμφωνοι. Για ποιόν όμως εθελοντισμό μιλάτε εσείς; Εδώ, παρ΄ότι το θεωρώ ιερό και δεν το έχω πράξει ποτέ, με αναγκάζετε να το αναφέρω δημόσια. Κ. Κώστα Πάπαρη προ δύο περίπου ετών στις 6-7-2015 «δανειστήκατε» αίμα για ένα συγγενικό σας πρόσωπο από την τράπεζα αίματος του χωριού μας της οποίας διαχειριστής είναι ο Σύλλογός μας και το οποίο αίμα δεν επιστρέψατε ποτέ μέχρι σήμερα όπως οφείλατε να κάνετε.. Και παρ΄όλες και πολλές οχλήσεις εκ’ μέρους μου για την επιστροφή του γιατί κάποιος άλλος χωριανός μας το έχει ανάγκη (ίσως και εσείς ο ίδιος ή και άλλο συγγενικό σας πρόσωπο) εσείς με φτηνές δικαιολογίες υπεκφυγές και πολλές φορές με ειρωνική διάθεση ακόμη και απέναντι στο προσωπικό του Νοσοκομείου Καρδίτσας που έρχονταν για αιμοδοσία στο χωριό μας (Δε θέλω να γράψω εδώ το τι μας λέγατε γιατί θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος)  νομίζατε ότι μας κοροϊδεύατε. Γι αυτόν τον εθελοντισμό μιλάτε; Η για τον άλλο εθελοντισμό, να παρακινούμε συγχωριανούς μας να μη συμμετάσχουν στα πολιτιστικά δρώμενα του χωριού μας;

Σε κάθε πολιτιστικό γεγονός στο χωριό μας ο Σύλλογος εκδίδει ενημερωτική αφίσα και καλεί σε συμμετοχή εθελοντές, όπως και για τον ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΟ ΔΡΟΜΟ για να «καλύψουν» με ασφάλεια σε όλη την διάρκεια του αγώνα και σε όλη τη διαδρομή και δεν βάζουμε σε κανέναν κανένα φραγμό  και απαγορευτικό για συμμετοχή.

Υπάρχουν λέτε συντοπίτες που ζουν στο εξωτερικό και προσπαθούν να αναδείξουν το χωριό μας. Δεν αμφιβάλω, ο καθένας κάνει ότι μπορεί από την πλευρά του.  Το ίδιο προσπαθούμε να κάνουμε και εμείς που ζούμε εδώ στο χωριό και το κάνουμε αφιλοκερδώς και με κάθε προσωπικό, οικογενειακό και οικονομικό κόστος και αυτό ή πλειονότητα το ξέρει και το σέβεται, έχουμε καταφέρει μέσα σε πέντε χρόνια να κάνουμε το χωριό μας γνωστό σε όλη την Ελλάδα και να έχει χαρακτηριστεί από τα ταξιδιωτικά γραφεία σαν κύριος τόπος προορισμού με ότι αυτό σημαίνει για την οικονομία του τόπου μας και την βιωσιμότητα των επαγγελματιών όπως είστε εσείς.

Δ. Γιώτης

1d1448b24d1e0affbd86c66d3c4cb4f8

5239eeb7db6298b5f58c5068f4f444a9




Total
0
Shares
Previous Article

Πρόγραμμα 1ης & 2ης Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Καρδίτσας

Next Article

Ο Δήμος Καρδίτσας συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

Related Posts