Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Απάντηση του Νομικού Προσώπου Πολιτισμός Αθλητισμός του Δήμου Μουζακίου στον κ. Μπάλλα

Εδώ και πολύ καιρό παρακολουθούμε δια του τύπου την ακόρεστη διάθεση του κ. Μπάλλα να δημοσιοποιεί διάφορα θέματα στην προσπάθειά του να παραμείνει στη δημοσιότητα, ίσως γιατί έτσι πιστεύει ότι υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τα καθήκοντά του ως μέλος του Δ.Σ. του Νομικού μας Προσώπου Πολιτισμός Αθλητισμός. Η διάθεσή του για δημοσιότητα αγγίζει τα όρια της γραφικότητας και γι’ αυτό το λόγο μέχρι τώρα δεν μπήκαμε στον κόπο να ανοίξουμε δημόσιο διάλογο μαζί του, καθώς πιστεύουμε ότι αυτό γίνεται στο πλαίσιο της λειτουργίας του Δ.Σ.

Στο τελευταίο του όμως δημοσίευμα ξεπέρασε κάθε όριο δεοντολογίας στο βωμό της προσωπικής προβολής και γι’ αυτό του επισημαίνουμε ότι όλα τα συμβούλια του Δήμου μας λειτουργούν συλλογικά, συζητάνε τα θέματα και αποφασίζουν με βάση τις προτάσεις που κατατίθενται με την ανάλογη ψηφοφορία όπως  προβλέπει η δημοκρατική λειτουργία τους με βάση την αρχή της πλειοψηφίας. Το πρόβλημα προκύπτει όταν ένα μέλος θέλει να επιβάλει τις απόψεις του επιτακτικά και εκβιαστικά για να εξυπηρετηθούν προσωπικά συμφέροντα, είτε πρόκειται για προσωπική προβολή, είτε για κάλυψη ανειλημμένων υποχρεώσεων (που κάποιες απ’ αυτές έρχονται από το παρελθόν).

Ο κ. Μπάλλας οφείλει να κατανοήσει ότι συμμετέχει σ’ ένα συλλογικό όργανο και οφείλει να σέβεται τις αποφάσεις του ακόμη και όταν εκείνος διαφωνεί ή είναι μειοψηφία.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τη δυσκολία των καιρών και αγωνιζόμαστε για το καλύτερο αποτέλεσμα διαθέτοντας  χρόνο και κόπο εντός έδρας και όχι επικριτικές επιστολές εξ αποστάσεως.

Από καιρό το μέλος Ηλίας Μπάλλας ξεπερνά τις αρμοδιότητες του, δίνει εντολές σε συλλόγους να προχωρήσουν σε αγορές χωρίς καν να ερωτηθεί το Δ.Σ. του Νομικού προσώπου που εγκρίνει τις δαπάνες και η πρόεδρος που υπογράφει τα εντάλματα και είναι υπόλογη γι’ αυτό.

Σε κάθε συμβούλιο αφού διαπιστωθεί η απαρτία, συζητούνται τα θέματα και ακολουθεί η ψηφοφορία. Τα συμβούλια πραγματοποιούνται επίσης με ανοιχτές διαδικασίες και όχι κεκλεισμένων των θυρών.

Αν σε μία ομάδα, όπως  το ΝΠΔΔ, φτάνουμε να κάνουμε τις συζητήσεις μας χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης άραγε τι άλλο επιδιώκουμε εκτός από την προβολή μας;

Καιρό τώρα αδιαφορούσαμε στα εκβιαστικά σχόλια του κυρίου Μπάλλα, Σ’ αυτή τη φάση όμως θεωρούμε ότι ξεπέρασε τα όρια, ότι θίγει την αξιοπρέπεια και την υπόληψη των μελών του Δ.Σ. και της προέδρου  και τον καλούμε να  ζητήσει δημόσια συγγνώμη.

Τέλος εκείνο που θυμίζουμε  στον κ. Μπάλλα είναι ότι ορίστηκε ως μέλος του Δ.Σ. του Νομικού μας Προσώπου ως πρόταση της πλειοψηφίας του Δημοτικού μας Συμβουλίου και αν διαφωνεί με τη λειτουργία και τις αποφάσεις που παίρνονται κάθε φορά υπάρχει και ο δρόμος της παραίτησης.

Ν.Π.Δ.Δ.




Total
0
Shares
Previous Article

Έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 47 ετών ο Φώτης Παπαϊωάννου

Next Article

Συνέντευξη τύπου μεταξύ του προέδρου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας κ. Μπούκη και του προέδρου του FEBEA κ. Fabio Salviato

Related Posts