Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Απάντηση του Δήμου Μουζακίου στον απόστρατο Ταξίαρχο κ. Καραβίδα

Με αφορμή δημοσίευμα του απόστρατου Ταξιάρχου και προέδρου ενός εκ των Συλλόγων της Οξυάς κ. Καραβίδα για τους δρόμους της Οξυάς κρίνουμε σκόπιμο να ενημερώσουμε το αναγνωστικό σας κοινό πως ο Δήμος Μουζακίου, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος καθάρισε όλο το εκτεταμένο οδικό του χωριού διαθέτοντας τόσο το μηχανολογικό εξοπλισμό όσο και ιδιωτικά μηχανήματα.

Να σημειώσουμε εδώ πως το εσωτερικό οδικό δίκτυο της Οξυάς είναι μερικές δεκάδες χιλιόμετρα και εξ αντικειμένου δεν είναι δυνατό να συντηρηθεί διαφορετικά παρά μόνο με καθαρισμούς και χαλικοστρώσεις, όπου αυτό απαιτείται. Παράλληλα ο Δήμος μας φροντίζει να είναι συντηρημένο και το δασικό οδικό δίκτυο, παρότι δεν είναι της δικής του ευθύνης και αρμοδιότητας, ακριβώς επειδή αντιλαμβάνεται την οικονομική αδυναμία της Δασικής Υπηρεσίας.

Δυστυχώς η δύσκολη οικονομική περίοδος που διανύουμε έχει δημιουργήσει τεράστια χρηματοδοτικά προβλήματα όχι μόνο στους δημότες μας αλλά και στα χωριά μας, καθώς η ετήσια ΣΑΤΑ της Οξυάς δεν ξεπερνά το ποσό των 11.000 ΕΥΡΩ. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό αν η Οξυά ήταν ανεξάρτητη κοινότητα η ΣΑΤΑ της δεν θα επαρκούσε ούτε για τους αποχιονισμούς και τον καθαρισμό των δρόμων.

Προφανώς ο Δήμος Μουζακίου αναγνωρίζοντας την προβληματικότητα του εκτεταμένου οδικού δικτύου της Οξυάς με τους 14 οικισμούς δίνει προτεραιότητα και ιδιαίτερη βαρύτητα στη επίλυση των προβλημάτων που δημιουργούνται είτε από τα χιόνια είτε από τις βροχοπτώσεις και χάρη στις άοκνες προσπάθειες του προέδρου κ. Ευθυμίου οι λύσεις που δίνονται είναι άμεσες.

Όλοι θα θέλαμε το εκτεταμένο και δαιδαλώδες εσωτερικό χωμάτινο οδικό δίκτυο της Οξυάς να ήταν ασφαλτοστρωμένο, αλλά κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο και ως εκ τούτου μονόδρομος είναι η διαρκής συντήρησή του.

Επιπρόσθετα θα θέλαμε να παρατηρήσουμε τη μεγάλη εντύπωση που μας έκανε το τελευταίο δημοσίευμα του κ. Καραβίδα όπου αναφέρεται με λεπτομέρειες στους εκτεταμένους διαλόγους που είχε με τον επιχειρηματία του μικρού υδροηλεκτρικού του χωριού.

Αλήθεια με ποια νομιμοποίηση και χωρίς καμία ενημέρωση του Δήμου ή τουλάχιστον του τοπικού συμβουλίου του χωριού ο κ. Καραβίδας έπαιρνε τέτοιες πρωτοβουλίες; Η θέση του ως προέδρου του συλλόγου σε καμία περίπτωση δεν τον νομιμοποιεί να προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες.
Εκτός των άλλων, είναι απορίας άξιο, ενώ ο ίδιος παρουσιάζει τον εαυτό του ως μέγιστο πολέμιο του έργου και των ΑΠΕ πώς μπήκε στη διαδικασία να «παζαρεύει» με τους ιδιώτες επιχειρηματίες και μάλιστα εν αγνοία των αρμόδιων οργάνων (Δήμου, Τοπικού Συμβουλίου).

Μήπως τελικά έχουν δόση αληθείας όσα λέγονται περί της άτυχης προσπάθειάς του να διαπραγματευτεί προσωπικά και τελικά οδηγήθηκε στην αντίπερα όχθης; Εξάλλου ως πρώην στρατιωτικός το ελάχιστο που όφειλε να γνωρίζει είναι το τεκμήριο της αρμοδιότητας και της «ιεραρχίας».

Γραφείο Τύπου Δήμου Μουζακίου




Total
0
Shares
Previous Article

Απίστευτη τιμή για το πετρέλαιο θέρμανσης: Πόσο θα το αγοράζετε για να ζεσταθεί το κοκκαλάκι σας...;

Next Article

Προεκλογικό μήνυμα της κ. Παναγιώτας Βράντζα