Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Απάντηση της Προέδρου του Δ.Σ. Μουζακίου Σοφίας Τόλια στο Δίκτυο Φορέων για την προστασία των Αγράφων

Αναφορικά με το από 19-7-2016 δημοσίευμά σας, σας κάνουμε γνωστά τα κάτωθι:

Εάν, όπως διατείνεστε, είδατε την εν λόγω συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τότε σκόπιμα και κακόπιστα ισχυρίζεστε όσα ισχυρίζεστε, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα. Εάν πάλι την πληροφορηθήκατε, όπως στη συνέχεια λέτε, τότε πρέπει να θεωρηθούν αναξιόπιστοι οι πληροφοριοδότες σας και αντιλαμβανόμαστε πλήρως τις προθέσεις τους.

Σε κάθε περίπτωση, οι καταγγελίες σας είναι αβάσιμες και αναληθείς, στερούνται οποιασδήποτε σχέσης με την πραγματικότητα.

Ως Πρόεδρος του Δ.Σ., καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μου, σεβόμενη τον κανονισμό λειτουργίας αυτού αλλά κυρίως ενεργώντας πάντα στο πλαίσιο που η νομιμότητα, ο πολιτικός πολιτισμός και η ίδια η Δημοκρατία επιτάσσει, ουδέποτε στέρησα το λόγο είτε από αιρετό μέλος, είτε από δημότη είτε από εκπροσώπους συλλογικών φορέων, ακόμη και όταν οι τελευταίοι εκ του κανονισμού δεν έχουν το δικαίωμα αυτό. Αντιθέτως, ο λόγος δίνεται σε όλους, χάριν της πολυφωνίας, αρκεί να περιορίζεται στo χρονικά πλαίσιo, που ο ίδιος ο κανονισμός λειτουργίας προβλέπει και να μη γίνεται κατάχρηση αυτού.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο κατά  δήλωσή του εκπρόσωπος τριών φορέων κ. Γ. Καραβίδας  ζήτησε και πήρε το λόγο, πλην όμως ξεπέρασε στο τριπλάσιο και πλέον τον προβλεπόμενο για τους δημοτικούς συμβούλους χρόνο ομιλίας!!! Επιπρόσθετα δε, σε σχετική σύσταση του προεδρείου για σύμπτυξη του λόγου του δεν συμμορφώθηκε, τουναντίον επέδειξε και αντιδημοκρατική συμπεριφορά, παράταιρη στο χώρο συνεδριάσεων και λήψης αποφάσεων βάσει δημοκρατικών διαδικασιών.

Η Δημοκρατία, κύριοι εκπρόσωποι του Δικτύου, διαθέτει κανόνες, οι οποίοι πρέπει να είναι σεβαστοί από όλους μας. Και επειδή καταφέρεστε εναντίον του Δημοτικού Συμβουλίου με φρασεολογία άκρως συκοφαντική και ψευδή, δημιουργώντας εσφαλμένες εντυπώσεις για τη λειτουργία μας, πολύ δε περισσότερο όταν στη διάθεσή σας είναι ολόκληρη η συνεδρίαση, σας καλούμε να προβείτε στην ανάκληση των ανυπόστατων καταγγελιών σας.

Σοφία Τόλια

Πρόεδρος του Δ.Σ. Δ. Μουζακίου

Sofia-Tolia-4




Total
0
Shares
Previous Article

20 Ιουλίου: Η γιορτή του προφήτη Ηλία

Next Article

Έναρξη στο Μουζάκι της 15ης Θερινής Ακαδημίας

Related Posts