Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

ΔΗΚΕΔΗΜ: Αδιάβαστη και πολιτικά εμπαθής η κα Ντούρβα

«Τρία πουλάκια ………..»

Διαβάζοντας το μακροσκελές κείμενο της κας Ντούρβα, διαπιστώνουμε για μια ακόμη φορά ότι, εκτός από αδιάβαστη είναι και πολιτικά εμπαθής. Για εμάς που τη γνωρίζουμε, δεν περιμέναμε τίποτα περισσότερο από μια δημοτική σύμβουλο, η οποία επιθυμεί να γίνει και Δήμαρχος, που δε μπορεί να κατανοήσει τη διαφορά του Ισολογισμού του 2016 από τον Προϋπολογισμό του 2018 και το Ετήσιο πρόγραμμα δράσης από τον προγραμματισμό εκδηλώσεων.

Όμως ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Κυρία Ντούρβα

Κατηγορείτε τη Διοίκηση της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ., αλλά και τους υπαλλήλους της, για αποτυχία στην υλοποίηση του προγράμματός της. Αφού λοιπόν το καταγγέλλετε, θα θέλαμε κι εμείς να μάθουμε ποια προγραμματισμένη δράση της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ. δεν πραγματοποιήθηκε.

Σας ρωτάμε λοιπόν δεν λειτουργεί ΚΑΠΗ στο Δήμο μας, δεν υλοποιείται το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, δεν υπάρχει  ΚΔΑΠ, δεν είναι στη διάθεση των δημοτών μας το καλλιτεχνικό εργαστήρι ή το Δημοτικό Ωδείο, η Φιλαρμονική του Δήμου μας δεν υφίσταται; Δεν συμμετέχει η ΔΗΚΕΔΗΜ στο πρόγραμμα ΤΕΒΑ που μοιράζει τόνους τροφίμων και φρούτων στους αδύναμους συμπολίτες μας;

Επιπρόσθετα να σας κάνουμε γνωστό ότι η ΔΗΚΕΔΗΜ και φέτος εντάχθηκε και χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Θεσσαλίας, για τη λειτουργία του ΚΔΑΠ επιτυγχάνοντας το μέγιστο αριθμό ωφελούμενων γονιών, με ότι αυτό συνεπάγεται για την έσοδά της, τη δημιουργική απασχόληση παιδιών, την παροχή εργασίας σε νέους επιστήμονες και φυσικά για το κύρος της και την επιχειρησιακή της επάρκεια.

Η μόνη δικαιολογία που μπορούμε να σας δώσουμε είναι ότι  λόγω της φυσικής σας απουσίας από το σύνολο των δράσεων και εκδηλώσεών μας, δεν μπορείτε να αποδείξετε την πραγματοποίησή τους.

Τόσο εμείς, όσο και οι δημότες μας, δεν σας είδαμε κα Ντούρβα, ούτε στις πολιτιστικές εκδηλώσεις για τις Εθνικές επετείους, ούτε στις εκδηλώσεις ενημέρωσης των δημοτών μας για φλέγοντα ιατρικά θέματα, ούτε σ’ αυτές στήριξης οργανώσεων γονιών παιδιών που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες, ούτε στις εκδηλώσεις επίδειξης των γνώσεων των μαθητών του Δ.Ω.Μ. καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, ούτε σε πρωτοποριακές, όπως το 2ο πολιτιστικό αντάμωμα, με παρουσίαση τραγουδιών, δρώμενων αλλά και χορών από όλη τη Θεσσαλική περιφέρεια, υποδεχόμενοι εννέα (9) διαφορετικούς συλλόγους ή και πρωτόγνωρες για τα δυτικοθεσσαλικά δεδομένα, όπως αυτή της σύζευξης των φιλαρμονικών του Δ.Ω.Μ. και του Δήμου Τρικκαίων.

Όσον αφορά τα δίδακτρα του Δημοτικού Ωδείου σας κάνουμε γνωστό, ότι η απόφαση για μηνιαία συνδρομή του «τεράστιου» ποσού των 5 ΕΥΡΩ αφορά μόνο ένα τμήμα το οποίο μέχρι πρότινος ήταν δωρεάν. Οι άριστοι καθηγητές μουσικής, με τους οποίους έχουμε την τιμή και την τύχη να συνεργαζόμαστε, αμείβονται, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, με βάση το σύστημα του αντιτίμου, δηλαδή για να μπορέσει η επιχείρησή μας να τους προσλάβει, σύμφωνα με το νόμο, θα πρέπει η αμοιβή τους να καταβάλλεται από δίδακτρα τα οποία εισπράττει ο φορέας πρόσληψης. Πληροφοριακά, τα μαθήματα μουσικής είναι ατομικά, πράγμα που σημαίνει ότι για κάθε διδακτική ώρα ενός μαθητή, απασχολείται και φυσικά πρέπει να πληρωθεί ο καθηγητής του.

Αν εσείς κ. Ντούρβα έχετε κάποια άλλη πρόταση νόμιμης πληρωμής των καθηγητών, σας παρακαλούμε να την καταθέσετε δημοσίως. Διαφορετικά κινδυνεύετε να χαρακτηριστείτε λαϊκίστρια.

Πληροφοριακά, η ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ., από συστάσεως του Δημοτικού Ωδείου Μουζακίου, εφαρμόζει κοινωνική πολιτική στα δίδακτρα που καταβάλουν γονείς κοινωνικά και οικονομικά ευαίσθητων ομάδων, για τα παιδιά τους, παρέχοντας εκπτώσεις στο αντίτιμο του δεύτερου ή τρίτου παιδιού, ακόμη και της τάξεως του 50%. Εξάλλου, αν κάποιος γονιός επιθυμεί την παροχή ΔΩΡΕΑΝ μαθημάτων μουσικής παιδείας, μπορεί να εγγράψει το παιδί του στη φιλαρμονική, στην οποία παρέχεται τόσο θεωρητική όσο και πρακτική κατάρτιση για τα όργανά της, με την υποχρέωση παρακολούθησης των δράσεων και εκδηλώσεων της φιλαρμονικής.

Επίσης σας πληροφορούμε λόγω του άριστα καταρτισμένου προσωπικού του Ωδείου, αλλά και του γεγονότος ότι οι τιμές μας είναι ανταγωνιστικές, γονείς παιδιών από όμορους Δήμους, επιλέγουν το Δ.Ω.Μ. για την παροχή μουσικής παιδείας στα παιδιά τους.

Ας πάμε τώρα και στο καυτό θέμα της σπατάλης των χρηματικών πόρων, στους «παχυλούς» μισθούς και στην «υπερβολική» χρηματοδότηση της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ. από το Δήμο Μουζακίου. Προσφιλές θέμα για την κα Ντούρβα. Τον Ιούνιο του 2016, το Δ.Σ. της επιχείρησης αποφάσισε την πρόσληψη τριών ατόμων, κάνοντας χρήση ειδικού προγράμματος του ΟΑΕΔ, για να καλύψει τα κενά σε διοικητικό και οικονομικό προσωπικό. Ταυτόχρονα, ζήτησε από το Δήμο, την απόσπαση ενός υπαλλήλου με γνώση και εμπειρία στην υλοποίηση χρηματοδοτούμενων Εθνικών κι Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, με σκοπό να τον τοποθετήσει ως Γενικό Διευθυντή στην Επιχείρηση, για την εύρυθμη λειτουργία της, μιας και προσλήψεις προσωπικού απαγορεύονται. Το προσωπικό αυτό λοιπόν, ήρθε στην επιχείρηση και πληρώνεται από αυτή, αντί του Δήμου. Η αύξηση λοιπόν της χρηματοδότησης της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ., κατά 50.000,00 € , αποτελεί ταυτόχρονη μείωση του κόστους του Δήμου σε αμοιβές προσωπικού και έρχεται να καλύψει τη μισθοδοσία του αποσπασμένου υπαλλήλου, που πλέον δεν πληρώνεται από το Δήμο και των 3 νέων υπαλλήλων.

Τέλος είμαστε στη διάθεσή σας να σας εξηγήσουμε ότι δεν κατανοείτε είτε στον ισολογισμό του 2016, είτε στον προϋπολογισμό του 2018, είτε στο ετήσιο πρόγραμμα δράσης.




Total
0
Shares
Previous Article

Νέες ταινίες στον Κινηματογράφο Καρδίτσας

Next Article

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Μουζακίου

Related Posts