Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Απάντηση της ΑΗΒ ΓΚΡΟΥΠ ΑΕ για τα πρόσφατα δημοσιεύματα

Με έκπληξή μας πληροφορηθήκαμε το περιεχόμενο δημοσιεύματος στον Πρωινό Τύπο της 27-7-2017 με τίτλο «Διαμαρτυρία κατοίκων της Τ.Κ. Βατσουνιάς Δήμου Μουζακίου», το οποίο υπογράφεται από τους Ν. Κόκκαλη, Π. Κάντζιο, Ι. Πατσιαούρα, Δ. Ντίνα και άλλα 20 άτομα, τα οποία δεν κατονομάζονται αλλά υποκρύπτονται υπό τον τίτλο «Οι Διαμαρτυρόμενοι Κάτοικοι της Τ.Κ. Βατσουνιάς».

Ακόμα μεγαλύτερη ήταν η έκπληξή μας όταν λίγες ημέρες αργότερα, διαπιστώσαμε ότι στην ιστοσελίδα “MouzakiNews” την Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2017 δημοσιεύθηκε κείμενο με τον τίτλο «Η «Περιβαλλοντική Οικολογική Παρέμβαση Μουζακίου- Παμίσου-Ιθώμης Ν. Καρδίτσας» ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ «Με το έτσι θέλω» το έδωσαν το νερό από την Πηγή Γκούρα Βατσουνιάς και το μήνα Αύγουστο», το οποίο υπογράφεται από το Δ.Σ. του ομώνυμου σωματείου, μέλη του οποίου είναι πολλοί από τους υπογράφοντες το δημοσίευμα της 27-7-2017. Τα δύο κείμενα επαναλαμβάνουν εν πολλοίς τις ίδιες αόριστες, ατεκμηρίωτες και ολωσδιόλου αβάσιμες «καταγγελίες», οι οποίες θίγουν κατάφωρα την φήμη και το καλό όνομα της Εταιρίας μας, που δραστηριοποιείται στην εμφιάλωση νερού από την πηγή Γκούρα Βατσουνιάς δυνάμει νομίμων αδειών.

Οι υπογράφοντες τα δύο δημοσιεύματα, άλλοτε ως «διαμαρτυρόμενοι» κι άλλοτε ως «καταγγέλλοντες» αναφέρονται αορίστως σε «ιδιωτικά συμφέροντα», «ιδιώτες» και στον «δικαιούχο  χρήστη», προκειμένου  να φωτογραφίσουν  την  Εταιρία μας, την μοναδική δηλαδή μονάδα εμφιάλωσης που λειτουργεί στην ευρύτερη περιοχή. Αποκαλούν «αυθαίρετη» την άδεια χρήσης νερού για εμφιάλωση της Εταιρίας μας, η οποία ωστόσο εκδόθηκε κατά τα νόμιμα, και ζητούν την ανάκλησή της εκτοξεύοντας σειρά ατεκμηρίωτων και αβάσιμων «καταγγελιών», άκρως δυσφημιστικών για την Εταιρία μας και την διοίκησή της.

Με το παρόν διαμαρτυρόμαστε έντονα για το περιεχόμενο των δύο ανωτέρω δημοσιευμάτων, τα οποία δεν έχουν καμία απολύτως βάση. Η Εταιρία μας λειτουργεί σύννομα από την πρώτη μέρα έως και σήμερα βάσει νομίμως εκδοθεισών αδειών και ελέγχεται για την τήρηση των όρων τους από τις αρμόδιες αρχές. Η Εταιρία μας όχι μόνο δεν έχει ζημιώσει την Βατσουνιά και την τοπική κοινωνία αλλά αντιθέτως προσφέρει εργασία σε κατοίκους της περιοχής και έχει συμβάλει με δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και δωρεές για την βελτίωση του υδρευτικού και αρδευτικού δικτύου της περιοχής.

Καμία απολύτως «αυθαιρεσία» δεν έλαβε χώρα κατά την διαδικασία έκδοσης της υπ’ αρ. πρωτ. 2227/105025/14-7-2017 άδειας χρήσης νερού για εμφιάλωση, σύμφωνα με την οποία η Εταιρία μας δύναται να λειτουργεί καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, υπό τους αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις που έχουν τεθεί στην άδεια από τις αρμόδιες αρχές για την διατήρηση της οικολογικής παροχής και την κατά προτεραιότητα κάλυψη των υδρευτικών και αρδευτικών αναγκών της Βατσουνιάς.

Η άδεια εκδόθηκε κατά την προβλεπόμενη στο νόμο διαδικασία και κατόπιν θετικών γνωμοδοτήσεων των συναρμόδιων φορέων. Μεταξύ αυτών και του Δήμου Μουζακίου, του οποίου το Δημοτικό Συμβούλιο εξέδωσε την υπ’ αρ. 98/2017 απόφαση – θετική γνωμοδότηση για τη δυνατότητα εμφιάλωσης από την Εταιρία μας και κατά τον μήνα Αύγουστο (Α∆Α: ΩΕ76ΩΚΕ-10Χ). Είναι επομένως απολύτως ψευδές ότι δήθεν δεν ελήφθησαν υπόψη οι θέσεις και οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Διαψεύδουμε τα αορίστως αναφερόμενα στα δύο δημοσιεύματα της 27-7-2017 και 2-8-2017 περί δήθεν αυθαιρεσιών και παραβάσεων εκ μέρους της Εταιρίας μας, τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα και είναι άκρως δυσφημιστικά και βλαπτικά των εννόμων συμφερόντων μας. Δεν γνωρίζουμε τα κίνητρα των συντακτών των δύο δημοσιευμάτων αλλά μας προβληματίζουν ιδιαίτερα. Η Εταιρία μας τηρεί τους όρους των νομίμων αδειών της και τέλει υπό τον έλεγχο των αρμοδίων υπηρεσιών. Ουδέποτε αυθαιρετήσαμε. Δραστηριοποιούμαστε με επιτυχία στην εμφιάλωση μεταλλικού νερού, έχοντας κατακτήσει φήμη και καλό όνομα σε Ελλάδα και εξωτερικό, το οποίο δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να προσβάλει συνδέοντάς το με αορίστως καταγγελλόμενες δήθεν αυθαιρεσίες και παρατυπίες.

Με το παρόν διαμαρτυρόμαστε έντονα για το περιεχόμενο των δύο προαναφερθέντων δημοσιευμάτων και δηλώνουμε ρητά προς κάθε κατεύθυνση ότι επιφυλασσόμαστε παντός δικαιώματός μας να κινηθούμε ποινικά εναντίον οποιουδήποτε ισχυρίζεται ή διαδίδει δια του τύπου ή με οποιονδήποτε άλλον τρόπο ή μέσο ατεκμηρίωτες, αβάσιμες και συκοφαντικές αναφορές που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα και βλάπτουν την φήμη και το καλό όνομα της Εταιρίας μας, καθώς και την τιμή και την υπόληψη των διοικούντων της.

Επιφυλασσόμαστε επίσης να προσφύγουμε και στα πολιτικά δικαστήρια εναντίον οποιουδήποτε προσβάλλει την φήμη της Εταιρίας μας, διεκδικώντας αποζημίωση για την αποκατάσταση κάθε ζημίας μας και την χρηματική ικανοποίηση της ηθικής μας βλάβης. Οποιοδήποτε ποσό ήθελε μας επιδικασθεί ως αποζημίωση σκοπεύουμε να δωρίσουμε στην Τοπική Κοινότητα Βατσουνιάς.

Για την Εταιρία

Ο νόμιμος εκπρόσωπος




Total
0
Shares
Previous Article

Ο ΕΟΣ Καρδίτσας στις Γαλλικές Άλπεις

Next Article

Γενική Συνέλευση του Λαογρ. Αρχ. Πολ. Συλλόγου Οξυάς «ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ»

Related Posts