Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Απάντηση στην ανακοίνωση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καρδίτσας

Σχετικά με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καρδίτσας, έπειτα από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία συζητήθηκε το θέμα της χρήσης δημοτικών εκτάσεων από την ΕΠΣΚ, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

Η θέση της Δημοτικής Αρχής για το ζήτημα είναι ξεκάθαρη και υπαγορεύεται αποκλειστικά και μόνο από την υπέρτατη υποχρέωσή της να προασπίζεται τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών.

Τόσο η αρχική εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου, όσο και η καταληκτική τοποθέτηση- πρόταση του Δημάρχου, έπειτα από τη διαλογική συζήτηση του θέματος και τις τοποθετήσεις των Δημοτικών Συμβούλων και των ενδιαφερομένων, συνίστανται στο εξής:

Τήρηση της νομιμότητας και εκπλήρωση των όρων που προέβλεπαν οι αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου παρελθόντων ετών, με τις οποίες παραχωρήθηκαν εκτάσεις του Δήμου στην ΕΠΣΚ για την δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων.

Η τήρηση της νομιμότητας και της διαφάνειας είναι άλλωστε πάγια θέση της Δημοτικής Αρχής και καθορίζει και δεσμεύει όλες τις ενέργειες και αποφάσεις της.

Δεν θα μπορούσε επομένως η παρούσα Δημοτική Αρχή να επιδείξει ανοχή στη λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων που στερούνται αδειοδότησης ή στην μη τήρηση των όρων παραχώρησης δημοτικών εκτάσεων.

Η Δημοτική Αρχή όχι μόνο δεν αντιδικεί με την ΕΠΣΚ, αλλά επιδιώκει τη συνεργασία μαζί της προς όφελος των αθλουμένων. Απαιτεί όμως από τη Διοίκησή της να σεβαστεί τους όρους της παραχώρησης χρήσης των δημοτικών εκτάσεων και να προχωρήσει με νόμιμες διαδικασίες στην ολοκλήρωση των αθλητικών εγκαταστάσεων και των υποδομών που θα συμβάλουν στην πρόοδο του τοπικού ποδοσφαίρου.

Ως Δημοτική Αρχή θα στηρίξουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο αυτή την προσπάθεια.

Για την ενημέρωση του κοινού και για να μην δημιουργούνται παρανοήσεις παραθέτουμε τις τελικές μας προτάσεις προς την ΕΠΣΚ , αναμένοντας την απάντησή της, ώστε στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να οριστικοποιήσουμε την απόφασή μας.

Κατ’ αρχήν δεν έχουμε καμία αντίρρηση να συνεχιστεί η παραχώρηση μέχρι την λήξη της σύμβασης (έτος 2023), αρκεί να τηρούνται οι όροι που δεν είναι άλλοι από την αξιοποίησή τους προς όφελος των νέων ανθρώπων που θέλουν να διασκεδάζουν παίζοντας ποδόσφαιρο. Για μεν την έκταση των 12,5 στρεμμάτων, η οποία παραμένει μετά από δώδεκα χρόνια αναξιοποίητη, η ΕΠΣΚ πρέπει άμεσα να απαντήσει αν προτίθεται να δημιουργήσει ποδοσφαιρικό γήπεδο με σαφές και σφιχτό χρονοδιάγραμμα ή σε αντίθετη περίπτωση πρέπει συναινετικά να την επιστρέψει, ώστε να αξιοποιηθεί από άλλες ενδιαφερόμενες ομάδες. Για δε την έκταση των 22,5 στρ. η ΕΠΣΚ πρέπει σήμερα κιόλας να νομιμοποιήσει τα υπάρχοντα κτίρια και να ολοκληρώσει σύντομα την κατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου, ώστε να είναι δυνατή η τέλεση επίσημων αγώνων και να τηρηθούν οι όροι της σύμβασης. Μέχρι την κατασκευή του γηπέδου που θα σημάνει και την εκπλήρωση των όρων της σύμβασης, ο Δήμος δεν έχει αντίρρηση να συνεχίσει να χρησιμοποιεί η ΕΠΣΚ τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις (γήπεδα 5Χ5 και 7Χ7), αρκεί να καλύπτει η ίδια τις δαπάνες λειτουργίας τους.

Επαναλαμβάνουμε ότι απαράβατος όρος είναι η πλήρης νομιμοποίηση όλων των μέχρι τώρα κατασκευών.

Τέλος, όσον αφορά τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς που περιέχονται στην ανακοίνωση της ΕΠΣΚ για τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κλ. Γιαννέλο και τον Αντιδήμαρχο κ. Σωτ. Αντωνίου, θεωρούμε ότι πέραν του γεγονότος ότι είναι άδικες και θα πρέπει να ανακληθούν, δεν βοηθούν στην εμπέδωση κλίματος συνεργασίας που είναι απαραίτητο για την εξυπηρέτηση του κοινού μας στόχου που δεν είναι άλλος από την διευκόλυνση των νέων ανθρώπων που αθλούνται απολαμβάνοντας το αγαπημένο τους άθλημα, το ποδόσφαιρο.




Total
0
Shares
Previous Article

Εντυπωσίασε η παρουσία της «Λουτρά Σμοκόβου – ΔΟΛΟΠΙΑ ΑΕ ΟΤΑ»

Next Article

Έμφαση στην ανακύκλωση δίνει ο Δήμος Καρδίτσας