Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Απάντηση σε δημοσίευμα της κίνησης «Εξόρμηση για την προστασία του χωριού της Οξυάς»

patas dimitris

 

Στις 31 Ιανουαρίου τ.ε. δημοσιεύτηκε από την Περιβαλλοντική Κίνηση «Εξόρμηση για την προστασία του χωριού της Οξυάς», κείμενο αναφερόμενο στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου, με θέμα Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την έγγραφη συμφωνία μεταξύ Δήμου Μουζακίου και ΑΡΓΩ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΠΕ, που αφορά στην κατασκευή μικρού Υδροηλεκτρικού στη θέση Μελίσσι.

Στο εν λόγω κείμενο γίνεται αναφορά στο όνομά μου, ως αιτία έντασης των αντιδράσεων, επειδή ο Δήμαρχος κ. Στάθης με συνάντησε (κατά διαπίστωση παριστάμενων Οξυωτών) στο γραφείο του!!!, συνάντηση που πράγματι έγινε στο διάδρομο των γραφείων, δεν καταλαβαίνω γιατί αυτή αποτέλεσε αιτία έντασης; Μήπως αποτελεί κι αυτή στοχοποίησή μου;

Θα ήθελα όμως να παρατηρήσω και τα παρακάτω, σχετικά με το εν λόγω θέμα.

  1. Γιατί δεν αναφέρεται το όνομα του συντάκτη του δημοσιεύματος; Τι φοβάται και κρύβεται στην ανωνυμία, πίσω από τον τίτλο του Σωματείου;
  2. Στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Καραβίδας Γ. δήλωσε ότι ήταν γνώστης του Υδροηλεκτρικού από το 2008, πολύ πριν ο ίδιος εκλεγώ Πρόεδρος του Χωριού. Γιατί λοιπόν άφησε να περάσει διάστημα επτά (7) ετών, από το 2008 μέχρι τις 4-1-2015, (διάστημα στο οποίο διάκειτο θετικά προς το έργο), όταν για πρώτη φορά εναντιώθηκε στην κατασκευή του; Δεν γνώριζε; Δεν είχε ενημερωθεί; Δεν ικανοποιήθηκε στις απαιτήσεις; Οφείλει μια ξεκάθαρη και πειστική εξήγηση στους Οξυώτες.
  3. Αναφέρθηκε επίσης από μέλη της «Εξόρμησης» ότι δεν έχει ενημερωθεί ο κόσμος της Οξυάς. Ασύστολο ψεύδος!!! Ενώ συμμετείχαν σ’ αυτές, αποκρύπτουν ότι η προηγούμενη Δημοτική και Κοινοτική Αρχή των κ.κ. Κωτσού Γ. και Ευθυμίου Λ. προέβη σε τρεις (3) ενημερώσεις Οξυωτών: στις 28-12-2014 στο Δημοτικό Σχολείο Οξυάς, στις 18-11-2015 στα γραφείο του Συλλόγου Οξυωτών στην Αθήνα και στις 23-7-2017 στο κινηματοθέατρο Μουζακίου, (επισυνάπτω τις προσκλήσεις). Επίσης ο κ. Καραβίδας Γ. στις 9-11-2014 έκανε ενημερωτική ημερίδα στο καφενείο Β. Ζαχαρού στην Οξυά, στην οποία μάλιστα τοποθετείται υπέρ του έργου, τονίζοντας πως πρέπει να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του χωριού ως προς τα αντισταθμιστικά. (επισυνάπτω σχετική δημοσίευση που ο ίδιος έκανε στην εφημερίδα του Πολιτιστικού συλλόγου Οξυάς .
  4. Θεωρεί κανείς ότι δεν υπήρξε ο αναγκαίος χρόνος από τις 9-11-2014 μέχρι τον περασμένο Μάιο 2019, για να ζυμωθεί το θέμα αυτό και να ενημερωθούν οι Οξυώτες, ώστε να αποκρυσταλλώσουν άποψη; Μα στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου του 2019, το θέμα αυτό κυριάρχησε κι οι Οξυώτες έδωσαν συντριπτική πλειοψηφία με την ψήφο τους στον προηγούμενο πρόεδρο κ. Ευθυμίου και τον επανεξέλεξαν για να συνεχίσει το έργο του!!!

Τέλος, θέλω να αποδοκιμάσω μετά βδελυγμίας τη στοχοποίηση που κάνει ο “συντάκτης” στο πρόσωπο του συγχωριανού μας Δημοτικού Συμβούλου κ. Ζαρνακούπη Νικολάου, ο οποίος “τόλμησε” να έχει αντίθετη άποψη και γνώμη απ’ τη δική του!!! Θα συνιστούσα λίγη ψυχραιμία, ποτέ δεν έβλαψε κανέναν.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Δημήτριος Κ. Πάτας

Δάσκαλος – Πρώην Πρόεδρος Κοιν Οξυάς

Ακολουθούν επισυνάψεις.

[pdf-embedder url=”https://mouzakinews.gr/wp-content/uploads/2020/02/Untitled1.pdf”]



Total
0
Shares
Previous Article
kopi pitas Gelanthi 2020 slide

Πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πολιτιστικού & Λαογραφικού Συλλόγου Γελάνθης "Ο Άγιος Γεώργιος"

Next Article
epidoma gennisis

Θεσπίζεται επίδομα γέννησης ύψους δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα