Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Αντικαπνιστική εκστρατεία στο Μουζάκι

Το κάπνισμα σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, προκαλεί εθισμό, θεωρείται χρόνια νόσος, αποτελεί την πρώτη και κύρια αναστρέψιμη αιτία θανάτου με δυνατότητα πρόληψης. Εκτιμάται ότι το 1/3 του παγκόσμιου ενήλικου πληθυσμού δηλ. το 1.1 δισεκατομμύριο άνθρωποι είναι καπνιστές.

Στην λίστα των θυμάτων θα πρέπει να προστεθούν σε ετήσια βάση εκατοντάδες από τις χιλιάδες των ανθρώπων που ποτέ δεν κάπνισαν αλλά πεθαίνουν από ασθένειες που σχετίζονται με το παθητικό κάπνισμα.

Οι Έλληνες δυστυχώς κατέχουν πρωτιά στο κάπνισμα.

Η 31 Μαΐου, έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος.

To παράρτημα Καρδίτσας της Αντικαρκινικής Εταιρείας σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Μουζακίου, τον Δήμο Μουζακίου και τα 1ο και 2ο δημοτικά σχολεία Μουζακίου πραγματοποίησε και στις 31 Μάη Αντικαπνιστική εκστρατεία στην πόλη του Μουζακίου

Στους μικρούς μαθητές έγινε σχετική ενημέρωση και στη συνέχεια με μεγάλο ενθουσιασμό συμμετείχαν στην παραπάνω προσπάθεια μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια με περιεχόμενο σχετικό με τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος. Οι μαθητές θέλοντας να δώσουν μεγαλύτερη έμφαση και να στείλουν το δικό τους μήνυμα φώναξαν συνθήματα όπως: «Το κάπνισμα σκοτώνει» «Το κάπνισμα προκαλεί καρκίνο» «Τσιγάρο ή Υγεία;» «Καλημέρα ζωή Αντίο κάπνισμα» «Εσύ καπνίζεις εγώ τι φταίω;»

Οι πολίτες της πόλης του Μουζακίου προβληματίστηκαν ευχάριστα και το βέβαιο είναι ότι τέτοιες φωνές σίγουρα ακούγονται πιο δυνατά και φέρνουν θετικά αποτελέσματα γενικότερα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι πολλά ήταν τα ερωτήματα και οι απορίες των μικρών μαθητών στους υπευθύνους του προγράμματος, τους εκπαιδευτικούς τους αλλά και τον κόσμο σχετικά με την απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους και την τήρηση ή όχι των νόμων, ερωτήματα που χρήζουν ιδιαίτερης σημασίας και προβληματισμού.

Τα παιδιά συνόδευσαν η πρόεδρος της Αντικαρκινικής Εταιρείας Ερμιόνη Βασιλού, η Επισκέπτρια του κέντρου Υγείας Ρήγα Μαρία και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων, Πάνος Νίκος και Νάκου Βασιλική.

mouzaki antikapnistiki ekstrateia 1

mouzaki antikapnistiki ekstrateia 2

mouzaki antikapnistiki ekstrateia 3




Total
0
Shares
Previous Article

Ξεκινά για τον γύρο της Ευρώπης ο τρικαλινός ποδηλάτης Στέλιος Βάσκος

Next Article

Ένα υπέροχο ταξίδι Δράμα - Καβάλα - Ξάνθη με το Σύλλογο Αργιθεατών Τρικάλων

Related Posts