Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας για την ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ

Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Παιδείας και προς τους βουλευτές του Νομού Καρδίτσας

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ

Ως γονείς και ως φορολογούμενοι πολίτες και επειδή το ίδιο έργο το βλέπουμε σε επανάληψη για τρίτη χρονιά φέτος, πήραμε την πρωτοβουλία να σας αναφέρουμε ένα πολύ σοβαρό θέμα που αφορά την εκπαίδευση των παιδιών μας.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που πήραμε από το ΚΕΔΔΥ Καρδίτσας ζητήθηκε για φέτος παράλληλη στήριξη για 38 παιδιά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και 6 για τη δευτεροβάθμια. Σε πρώτη φάση ήρθε ο απογοητευτικός και ανησυχητικός αριθμός των 11 εκπαιδευτικών. Και λέμε σε πρώτη φάση γιατί η δεύτερη πέρυσι και γενικότερα είναι τέλος Ιανουαρίου. Οπως καταλαβαίνετε είναι δώρον άδωρον για τα παιδιά μας. Το καταλαβαίνουμε ότι τα Ευρωπαϊκά κονδύλια και τα κρατικά είναι περιορισμένα όμως ζητούμε δίκαιη μεταχείριση.

Υπάρχουν περιοχές ανά την Ελλάδα που ξεχωρίζουν ηχηρά με προνομιακή αντιμετώπιση από το κράτος σε αυτό το θέμα, όπως παραδείγματος χάρη στο Ρέθυμνο με ανάλογο πληθυσμό της Καρδίτσας, έχουν έρθει φέτος  σε πρώτη φάση 59 άτομα για παράλληλη στήριξη. Στη Φθιώτιδα 26, στο Ηράκλειο 63, στα Χανιά 31 και στο Λασίθι 18. ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΜΟΝΟ 11 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ. Ανάλογα είναι τα νούμερα για πέρυσι και για πρόπερσι με στοιχεία που επίσημα αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο. Το ίδιο σενάριο λοιπόν επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο με τα παιδιά μας να αδικούνται κατάφωρα, με τις γνωματεύσεις των ειδικών να απαξιώνονται και τη διαδικασία να καταλήγει σε πολιτικό αλισβερίσι πάνω στις ψυχές των παιδιών μας.

Για το φαινόμενο του διαχωρισμού των περιστατικών σε «βαριά και λιγότερο βαριά» και της επιλογής να μοιράζεται μία παράλληλη στήριξη σε δύο ή και περισσότερα παιδιά, πρέπει να τονιστεί ότι αυτό στερείται επιστημονικής τεκμηρίωσης, καθώς το πρόγραμμα είναι καθαρά εξατομικευμένο και η κάθε πίστωση παράλληλης είναι ονομαστική για συγκεκριμένο μαθητή. Παράλληλα, επειδή το πρόγραμμα στο ν. Καρδίτσας είναι ελλιπέστατο, είναι δυνατόν να οδηγήσει τις οικογένειες πολλών μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (οι οποίες έχουν πάρει την έγκριση για παράλληλη στήριξη) σε μία λύση έκτακτης ανάγκης να προσλάβουν ιδιωτική παράλληλη στήριξη, προκειμένου να εξασφαλίσουν την ένταξη των παιδιών αυτών,, επιβαρύνοντας επιπλέον τον έτσι κι αλλιώς δυσβάστακτο οικογενειακό προϋπολογισμό στην εποχή της βαθύτατης οικονομικής κρίσης. Ένταξη που τους υπόσχεται, αλλά τελικά τους στερεί η πολιτεία.

Με σεβασμό στους θεσμούς και στο έργο σας παρακαλούμε και για τις ανάλογες κινήσεις.

Με τη συμπαράσταση:

Tου συλλόγου γονέων, κηδεμόνων και φίλων Αυτισμού Δυτικής Θεσσαλίας

Του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Καρδίτσας

Του Συλλόγου Πολυτέκνων Νομού Καρδίτσας

Δρυάδες Εν πλω – Σχολή χορού Μαρίας Καραπαναγιώτη

Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Καρποχωρίου

Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων 2ου Δημοτικού σχολείου Σοφάδων

Αθλητικός Σύλλογος Αναρρίχησης Καρδίτσας

Αθλητικός Σύλλογος TAEK WONDO «ΟΛΥΜΠΙΑ» ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Κέντρα Ειδικής Αγωγής του Νομού Καρδίτσας

Υ.Γ.:

ΟΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ ΜΑΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ

ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΕΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΥΝΟΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΕΚ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΝΕΩΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΩΝ ΜΑΣ.

ΕΚ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Ζωή Βαιοπούλου




Total
0
Shares
Previous Article

Ημερίδα: «Βιωσιμότητα και μετεξέλιξη του Περιφερειακού - Τοπικού - Κλαδικού Τύπου»

Next Article

Επίσκεψη ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας