Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ανοικτό το κεντρικό οδικό δίκτυο στην Π.Ε. Καρδίτσας

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα οι μετακινήσεις κατοίκων και επισκεπτών

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Τσιάκος ευχαριστεί χειριστές μηχανημάτων και προσωπικό της Τροχαίας για το έργο τους – Επισημαίνει πως η μάχη με το χιονιά θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες

Ανοικτό παρέμεινε το κεντρικό οδικό δίκτυο που ανήκει στην ευθύνη της Περ. Ενότητας Καρδίτσας παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Ο καλός συντονισμός μεταξύ των εμπλεκόμενων υπηρεσιών (Περ. Ενότητα, Τροχαία, Δήμοι κ.α.) αλλά και η μεγάλη εμπειρία των χειριστών των αποχιονιστικών μηχανημάτων της Περ. Ενότητας είχαν ως αποτέλεσμα παρά τις πολύ δύσκολες συνθήκες που επικράτησαν με χιονοθύελλες και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, να μην παρατηρηθούν σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις των επισκεπτών του τριημέρου αλλά και των κατοίκων των ορεινών και ημιορεινών περιοχών της Καρδίτσας.

Η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας επιχειρούσε και συνεχίζει να επιχειρεί, σε όλο το οδικό δίκτυο ευθύνής της, μήκους περίπου 2000 χιλιομέτρων, με 40 μηχανήματα με συνεχείς αποχιονισμούς και ρήψεις αλατιού. Έτσι οι δρόμοι παραμένουν ανοικτοί και προσπελάσιμοι  για τους οδηγούς των οχημάτων.

Την όλη προσπάθεια να παραμείνει  ανοικτό το οδικό δίκτυο, παρακολουθούσε και συντόνιζε συνεχώς ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος, ο οποίος με σύντομη δήλωση του επισημαίνει πως μέχρι στιγμής όλα κύλησαν ομαλά, δεδομένου του μεγέθους της κακοκαιρίας. Ωστόσο τονίζει πως η μάχη συνεχίζεται με το κύριο πρόβλημα πλέον να εστιάζεται στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που δημιουργούν  ισχυρό παγετό στο οδόστρωμα. Ο κ. Τσιάκος τονίζει ότι όλοι οι οδηγοί που κινούνται με τέτοιες συνθήκες στο ορεινό και ημιορεινό δίκτυο, θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες και να διατηρούν τα οχήματα τους σε καλή κατάσταση. Ακόμη ο Αντιπεριφερειάρχης στη δήλωση του απεύθυνε ευχαριστίες προς το προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας και ιδιαίτερα προς τα στελέχη της Τροχαίας που συνέβαλαν αποφασιστικά μαζί με το μηχανισμό της Π.Ε. ώστε να παραμείνουν οι δρόμοι ανοικτοί. Επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης ευχαριστεί τους επαγγελματίες της ορεινής ζώνης, οι  οποίοι  δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού, που ψύχραιμα και χωρίς υπερβολές αντιμετώπισαν την κατάσταση διευκολύνοντας το έργο της Αντιπεριφέρειας. Τέλος ο κ. Τσιάκος επισημαίνει πως επειδή οι αντίξοες καιρικές συνθήκες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, η Περ. Ενότητα συνεχίζει την προσπάθεια να καθαρίσει πλήρως  το οδικό δίκτυο και συγχρόνως προτρέπει τους πολίτες  να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και πάντα να λαμβάνουν τα ενδεικνυόμενα μέτρα προφύλαξης.




Total
0
Shares
Previous Article

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Καρδίτσας

Next Article

Κλειστά τα σχολεία στο Δήμο Μουζακίου τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου

Related Posts