Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ανοίγει τις πύλες του το παζάρι της Λάρισας

Κάλεσμα στους Λαρισαίους αλλά και στους κατοίκους όλη της Θεσσαλίας, να επισκεφθούν το φετινό παζάρι της Λάρισας, απευθύνει ο Δήμος Λαρισαίων.

Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης και οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιώργος Σούλτης και Παναγιώτης Νταής, αναφέρθηκε στη φετινη διοργάνωση.

Αναλυτικά, φέτος το παζάρι της Λάρισας, που πραγματοποιείται όπως κάθε χρόνο στη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης, θα διαρκέσει, ακριβώς, μια εβδομάδα και ειδικότερα από την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου, έως και την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου, ενώ σημαντικές είναι οι αλλαγές στην αισθητική του χώρου, αφού για πρώτη φορά φέτος, μεγάλο μέρος των εμπορικών δραστηριοτήτων θα στεγαστούν σε τέντες και όχι σε ξυλοκατασκευές, ενώ βελτιώσεις θα υπάρξουν με στόχο την καλύτερη καθαριότητα και την υγιεινή του χώρου.

Όπως τονίστηκε, από τα στελέχη της δημοτικής αρχής, τους προηγούμενους μήνες προηγήθηκε διαδικασία διαβούλευσης με φορείς της πόλης, που κατέληξε σε ομόφωνες αποφάσεις για τη διοργάνωση του φετινού παζαριού, ενώ με μεγάλη πλειοψηφία ήταν και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σημειώνεται ότι φέτος θα υπάρξει και πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, το οποίο διαμορφώνεται ως εξής:

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Τετάρτη 23-09-2015

Εκδήλωση έναρξης Εμποροπανήγυρης Λάρισας

Συναυλία με τη Γλυκερία.

Ένα πρόγραμμα που επιμελείται ο Στέλιος Φωτιάδης, με τραγούδια παραδοσιακά -έντεχνα -λαικά, καθώς και τις επιτυχίες της σπουδαίας μας ερμηνεύτριας πλαισιωμένη ένα νέο ταλαντούχο τραγουδιστή, το Βασίλη Προδρόμου και την ορχήστρα της, αποτελούμενη από εξαίρετους μουσικούς.

Πέμπτη 24-09-2015

8:30 – 13:00 Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας:

Στα πλαίσια της Εμποροπανήγυρης Λάρισας 2015 το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, με αναφορά στον παραδοσιακό χαρακτήρα του παζαριού, θα οργανώσει βιωματικά εργαστήρια, στο χώρο της Εμποροπανήγυρης, στη σκεπαστή αγορά της Νεάπολης, προκειμένου να αναβιώσουν τα εξής τέσσερα παραδοσιακά επαγγέλματα:

• Σταμπωτής/τρια
• Υφαντής/ντρα
• Αγγειοπλάστης
• Καραγκιοζοπαίχτης

Τα εργαστήρια θα απευθύνονται σε σχολικές ομάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και θα είναι χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Παρασκευή 25-9-2015

8:30 – 13:00 Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας Βιωματικό εργαστήρι

21:30 Συναυλία με την ορχήστρα χάλκινων της Λάρισας. Η συναυλία θα ξεκινήσει στο χώρο εκδηλώσεων του παζαριού και στη συνέχεια θα περιοδεύσει στο χώρο του παζαριού καταλήγοντας στο χώρο των ταβερνών.

Σάββατο 26-09-2015

21:30 Ρεμπέτικη βραδιά με Λαρισαϊκή κομπανία. Χώρος εκδηλώσεων παζαριού.

Κυριακή 27-09-2015

18:30 «Εμείς και τα ζώα».

Εκδηλώσεις με τη συμμετοχή των φιλοζωικών οργανώσεων «Animus». Και «Αδέσποτοι Εθελοντές» Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών και κυρίως των παιδιών ως προς την συμπεριφορά απέναντι στα ζώα.




Total
0
Shares
Previous Article

20 συλλήψεις στη Θεσσαλία μετά από στοχευμένους αστυνομικούς ελέγχους

Next Article

Μαθητικές περιβαλλοντικές περιπέτειες στη Δημοτική Πινακοθήκη

Related Posts

Περιφέρεια Θεσσαλίας - Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας: Στο χάρτη της κακοκαιρίας και η Θεσσαλία
Διαβάστε περισσότερα

Δήμος Λαρισαίων: Επιδείνωση καιρικών φαινομένων αναμένεται από σήμερα Παρασκευή – Οδηγίες προστασίας

ο Δήμος Λαρισαίων εφιστά την προσοχή των συμπολιτών μας και τους καλεί να ακολουθούν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας