Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ανεξάρτητη Επιχειρηματική Κίνηση Καρδίτσας: Δημοτικά Τέλη Καθαριότητας Δ. Καρδίτσας

Όταν το κρέας …βαφτίζεται ψάρι …

‘’ Η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού ‘’

Όττο  Φ. Μπίσμαρκ

Με αφορμή την εξέλιξη που πήραν τα πράγματα, για τον επιχειρηματικό κόσμο που δραστηριοποιείται στον χώρο του ευρύτερου Δήμου Καρδίτσας, σχετικά με την απόφαση για υπέρογκη αύξηση των τελών καθαριότητας του Δήμου στους λογαριασμούς της ΔΕΗ έχουμε να σημειώσουμε τα εξής.

Ο τρόπος που η Δημοτική αρχή χειρίστηκε το θέμα, δηλαδή υπέρογκη αύξηση τελών αρχικά και στη συνέχεια με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας για έγκριση της απόφασης του Δημοτικού συμβουλίου με αριθμό 608/2015 για δήθεν μεσοσταθμική μείωση κατά 35% στην… αρχική αύξηση, δείχνει αν μη τι άλλο εξαιρετική γνώση της Ελληνικής Πολιτικής τέχνης …κοινώς του παλιού καλού δουλέματος των πολιτών με διάφορα τερτίπια παλαιοκομματικής νοοτροπίας!

Η δε προτροπή για προσέγγιση των ενδιαφερομένων στα γκισέ του Δημαρχείου για την προσκόμιση του εντύπου Ε9 των επιχειρηματιών – από όπου προκύπτουν τα τετραγωνικά των επιχειρηματικών μονάδων – έρχεται να επιβραβεύσει το κοινώς γνωστό ρητό περί αθάνατης ελληνικής γραφειοκρατίας.

Κύριοι της Δημοτικής αρχής, η πρόσκαιρη και επιλεγμένη προοπτική εισροής εσόδων στα ταμεία του Δήμου Καρδίτσας δεν πρόκειται να λύσει κανένα πρόβλημα του κατά τα άλλα χρεοκοπημένου – δυστυχώς – Δήμου μας. Το πρόβλημα των ΟΤΑ μπορεί να λυθεί μόνον  – και το γνωρίζετε πολύ καλά αυτό – με  παρέμβαση της Κεντρικής  Διοίκησης.

Το να αντιμετωπίζεται μόνον το παρόν, με εισπρακτικού τύπου μέτρα – σε μια εποχή που οι εισπράξεις των επιχειρήσεων πνέουν τα λοίσθια  – συμβάλλεται και εσείς στην σχεδόν βέβαια προοπτική κλεισίματος κάθε μικρομεσαίας επιχείρησης. Σπρώχνεται με μαθηματική ακρίβεια νέους ανθρώπους στο ξερίζωμα από τον τόπο μας  – ελλείψη εργασίας -και έτσι στερείται τον Δήμο μας από μελλοντικό πληθυσμό, άρα και συνέπεια σε βάθους χρόνου, τον περιορισμό τελικά των εσόδων του Δήμου μας. Τα στοιχεία ληξιαρχείου σας για το 2015 που μόλις έφυγε δείχνουν την πραγματικότητα, γηράσκουμε ως πληθυσμός.

Είναι φανερό ότι με αυτές τις ενέργειες αποδεικνύεται ότι σας λείπει  κάθε αναπτυξιακή προοπτική και κυριαρχήστε από απλές διαχειριστικές λογικές του παρόντος , ίσως μέχρις εκεί που εσείς θα αποτελείτε τη Διοίκηση του Δήμου.

Αντιμετωπίστε την πραγματικότητα με προοπτική – ως ηγεσία που σχεδιάζει για το κοινό καλό, για το σύνολο –για το μέλλον του τόπου μας.    

Οι υπογράφοντες :

ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΗΛΙΑΣ

ΚΑΤΣΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΚΗΡΥΚΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΜΠΡΡΑΧΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΣΑΛΙΑΡΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΤΡΕΜΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΤΡΙΓΚΑΣ ΗΛΙΑΣ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ




Total
0
Shares
Previous Article

ΣΥΡΙΖΑ: Η αλήθεια για τους μετακλητούς υπαλλήλους

Next Article

Ευρύ δίχτυ κοινωνικής προστασίας στα Τρίκαλα

Related Posts