Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ανδρέας Στεργίου: O νέος Δήμαρχος Αργιθέας

stergiou

Ο Ανδρέας Στεργίου εκλέχθηκε στις πρόσφατες εκλογές πανηγυρικά νέος Δήμαρχος Αργιθέας Καρδίτσας, αφού κατόρθωσε από τον πρώτο γύρο, να συγκεντρώσει ποσοστό μεγαλύτερο 53%, έχοντας μάλιστα δύο ακόμη συνυποψήφιους.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ήταν ο μοναδικός Δήμαρχος στο Νομό Καρδίτσας που κατόρθωσε να εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή. Οι δημότες της Αργιθέας τον τίμησαν εμπιστευόμενοι το πρόγραμμά του και το όραμά του για τον τόπο τους.

Πρόκειται για τον πιο νέο ηλικιακά Δήμαρχο της χώρας, άλλως μεταξύ των δύο πρώτων, χωρίς αυτό να σημαίνει, ότι δεν διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Επαγγελματικά είναι Λογιστής – Φοροτεχνικός Α΄ Τάξης, Οικονομολόγος MSc, PhD Cand ενώ κατέχει Πτυχίο Δημόσιας Διοίκησης/κατεύθυνση Δημόσιας Οικονομικής και Μεταπτυχιακά τόσο Δημόσιας Διοίκησης/κατεύθυνση Δίκαιο, Τεχνολογία και Οικονομία όσο και Στρατηγικών Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων/κατεύθυνση Στρατηγικές Αειφόρου Ανάπτυξης στην Αυτοδιοίκηση και είναι Υποψήφιος Διδάκτορας Δημοσίων Οικονομικών.

Αυτοδιοικητικά, έχει διατελέσει Αντιδήμαρχος & Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ζωγράφου, Πρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, Πρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης, Τακτικό Μέλος Οικονομικής Επιτροπής και Τακτικό Μέλος Δ.Σ. Μονομετοχικής Αναπτυξιακής Εταιρείας.

Στον Δήμο Νέας Σμύρνης υπήρξε Επιστημονικός Συνεργάτης Δημοσίων Οικονομικών. Επίσης, έχει διατελέσει Επιστημονικός Συνεργάτης Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» και Τακτικό Μέλος Δ.Σ. της Εταιρείας Ασφαλιστικών – Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Αυτοδιοίκησης Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία Ο.Τ.Α., ως εκπρόσωπος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας «Κ.Ε.Δ.Ε.».

Στην κεντρική πολιτική σκηνή υπήρξε Συνεργάτης Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας και Συνεργάτης Υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Πλούσια δε είναι και η δράση του σε Συλλόγους και φορείς κοινωνικής προσφοράς.

Στο πρόσφατο δημοσιογραφικό οδοιπορικό μου στην Αργιθέα είχα την ευκαιρία, να γνωρίσω καλύτερα τόσο το νέο Δήμαρχο αλλά όσο και την πανέμορφη αυτή περιοχή. Για αρκετές ημέρες περάσαμε απ’ όλα τα μέρη της Αργιθέας, η οποία σε μαγνητίζει αμέσως με το φυσικό κάλλος της, αφού η εναλλαγή του καταπράσινου έλατου με τα ποτάμια και τις λίμνες είναι κάτι το ανεπανάληπτο.

Πέραν αυτού, σε κάθε σπίτι του Δήμου υπήρχε μία ανοιχτή αγκαλιά για τον Ανδρέα Στεργίου, με την αγάπη του κόσμου να ξεχειλίζει, κάτι που επεξηγεί εύκολα και την εκλογή του αλλά είναι και ανταποδοτική των δικών του ενεργειών και της αγάπης του για τον τόπο του.

Στις πολύωρες συζητήσεις μας μου ανέπτυξε το όραμά του για τον Δήμο, κουβαλώντας την πολύτιμη εμπειρία του και το πώς επιθυμεί, να βελτιώσει με έργα και παρεμβάσεις ουσίας την καθημερινότητα των δημοτών αλλά και των επισκεπτών. Πιστέψτε με, αυτό δεν είναι αι το πιο εύκολο δεδομένων ότι η περιοχή είναι ορεινή και ότι οι καιρικές συνθήκες από το Φθινόπωρο και μετά είναι δύσκολες, λόγω κυρίως των έντονων χιονοπτώσεων.

Ένα ακόμη μεγάλο ¨στοίχημα¨ του νέου Δημάρχου αποτελεί και η ανάδειξη της Αργιθέας σαν τουριστικός προορισμός, αφού η φυσική ομορφιά και το ποικίλο μωσαϊκό του τοπίου επιτρέπει την ανάπτυξη πολλών δραστηριοτήτων, δεδομένης και της ύπαρξης της κατάλληλης υποδομής για στέγαση και πεντανόστιμη σίτιση.

Εν αναμονή της επόμενης συνάντησής μας …

Την 24η Αυγούστου ο Ανδρέας Στεργίου ορκίστηκε Δήμαρχος και από ψυχής του εύχομαι καλή θητεία και καλή επιτυχία!

lykavitos.gr




Total
0
Shares
Previous Article
ntourvas

MΠAM!!! με Αχιλλέα Ντούρβα στους Γόμφους

Next Article
vasilakos proedroi

"Κάλεσμα για μάζωξη κοινοτικών συμβούλων και όχι Μόνον..."

Related Posts

dimarxeio Mouzakiou new new
Διαβάστε περισσότερα

Δήμος Μουζακίου: Ανακοίνωση προς δημότες για απαγόρευση καύσης λόγω αυξημένης επικινδυνότητας

Δήμος Μουζακίου: Ανακοίνωση προς δημότες για απαγόρευση καύσης λόγω αυξημένης επικινδυνότητας Ενημερώνονται οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του…
paidiki xara pirosvestikis
Διαβάστε περισσότερα

Ευχαριστήριο μήνυμα του Προέδρου Μουζακίου κ.Αχιλλέα Καταραχιά για τις εθελοντικές εργασίες συντήρησης της παιδικής χαράς Μουζακίου

Ευχαριστήριο μήνυμα του Προέδρου Μουζακίου κ.Αχιλλέα Καταραχιά για τις εθελοντικές εργασίες συντήρησης της παιδικής χαράς Μουζακίου Εθελοντικές εργασίες…