Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ανατολική Αργιθέα: Η άνιση μάχη με τον “ΙΑΝΟ”

Ανατολική Αργιθέα: Η άνιση μάχη με τον "ΙΑΝΟ"

Ανατολική Αργιθέα: Η άνιση μάχη με τον “ΙΑΝΟ”

Κείμενο – Φωτογραφίες : Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος

Τα χωριά της Ανατολικής Αργιθέας (Π.Ε. Καρδίτσας), υπέστησαν σοβαρές καταστροφές από το πέρασμα του “ΙΑΝΟΥ” – 18/09/2020 με τους κατοίκους να έχουν αποκλειστεί από τον “υπόλοιπο κόσμο” για μία εβδομάδα, αφού μεγάλο μέρος του επαρχιακού οδικού δικτύου έχει καταστραφεί. Εκείνες οι ημέρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα με ότι αυτό συνεπάγεται, δύσκολα θα ξεχαστούν από τους κατοίκους!

Μέχρι εχθές (23/10/2020), η πρόσβαση στο χωριό Βλάσι δεν ήταν εφικτή, από τουλάχιστον δύο σημεία. Για το χωριό Λεοντίτο η πρόσβαση γίνεται μέσα από το ποτάμι, καθώς ο δρόμος παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Οι προσωρινές γέφυρες “Καραϊσκάκη” και “Μπαλάνου”, η πρώτη με την βοήθεια των ενόπλων δυνάμεων, θα είναι στην διάθεση των πολιτών σε λίγες ημέρες.

Οι κάτοικοι της περιοχής ” δεν θυμούνται ξανά τέτοιο κακό “, και όταν οι συνθήκες επέτρεψαν, πήγαν να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Σπηλιώτισσας (έργο του Ευαγγελιστή Λουκά) στην ομώνυμη Ιερά Μονή, και να ευχαριστήσουν την Παναγία “που τους έχει ακόμα ζωντανούς”.

argithea ianos koutsohristos 1

argithea ianos koutsohristos 2

argithea ianos koutsohristos 3

argithea ianos koutsohristos 4

argithea ianos koutsohristos 5




Total
0
Shares
Previous Article
agorastos mihalakis trikala

Δημοπρατούνται αντιπλημμυρικά έργα ύψους 5,2 εκατ. ευρώ στους παραποτάμους του Πηνειού στα Τρίκαλα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Next Article
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στη γέφυρα "Καραϊσκάκη" από την μονάδα του 724 Τάγματος Μηχανικού

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στη γέφυρα "Καραϊσκάκη" από την μονάδα του 724 Τάγματος Μηχανικού

Related Posts