Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ανακοίνωση της παράταξης “Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ”

thessalia sthn kardia

Ανακοίνωση της παράταξης “Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ”

Το Πολιτικό Ολίσθημα και τα Ψεύδη του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο που έλαβε χώρα στις 24/9/2020, λίγες μέρες μετά τα τραγικά συμβάντα από τη θεομηνία που έπληξε την Καρδίτσα, τα Φάρσαλα και τον Αλμυρό, όσοι ήμασταν παρόντες ζήσαμε ένα μοναδικό “show” με πολλά ψεύδη από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα  Αγοραστό.

Την ώρα που οι συντοπίτες μας προσπαθούν να επουλώσουν τις πληγές τους, αντί να ζητήσει συγγνώμη και να απολογηθεί για αυτά που θα μπορούσε να κάνει και δεν έχει υλοποιήσει κατά τη διάρκεια της δεκαετούς θητείας του ως Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, εξαπέλυσε μια αήθη επίθεση κατά πάντων με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και πολλά ψέματα. Στο δίωρο μονόλογό του χρησιμοποίησε χαρακτηρισμούς όπως “κάποιοι εξυπηρετούν συμβόλαια”, “διασπείρουν τοξικότητα”, ενώ για ακόμη μια φορά επέρριψε ευθύνες στους νυν και πρώην εμπλεκόμενους δημάρχους, καθώς και σε υπηρεσίες, όπως την Πολεοδομία, πρώην υπουργούς και γενικά κατά πάντων, πλην της υπάρχουσας Περιφερειακής  Αρχής. Η έπαρση ήταν τόσο έκδηλη στο λόγο του, που «μετέτρεψε» την τραγωδία της περιοχής μας, σε επιτυχία της Περιφερειακής Αρχής, προσπαθώντας να καρπωθεί τις αυτοθυσίες των υπηρεσιακών παραγόντων της Πολιτικής Προστασίας, των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και των εθελοντικών οργανώσεων για την διάσωση των συμπολιτών μας.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας στον κόσμο της Θεσσαλίας, ως προς τους ψευδείς ισχυρισμούς που χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια του μονολόγου του, με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων αναφέρουμε τα εξής: Η παράταξη μας στήριξε πάντα τα ελάχιστα αντιπλημμυρικά έργα που ήρθαν προς ψήφιση στο Περιφερειακό Συμβούλιο και συνεχίζει να στηρίζει έργα που πρόκειται να αφήσουν περιβαλλοντικό αποτύπωμα στην περιοχή μας. Άλλωστε, πολύ συχνά αποτελεί σημείο σύγκρουσης, εντός του Περιφερειακού Συμβουλίου τα μεγάλα περιβαλλοντικά έργα που δεν υλοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια καθώς και η χαμηλή απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων. Επίσης, αρκετές φορές η παράταξη μας έκανε προτάσεις και επερωτήσεις  για νέα και ημιτελή έργα, τα οποία θα συμβάλλουν στην επίλυση του μείζονος προβλήματος του νερού στη Θεσσαλία και στην αντιπλημμυρική θωράκισή της. Λέξεις όπως η συνεργασία και η συνέργεια που συχνά αναφέρει ο κ. Περιφερειάρχης, δυστυχώς τις έχει καπηλευτεί, διότι ουδέποτε υιοθέτησε προτάσεις και θέσεις αντιπολιτευόμενης παράταξης.

Ξεχνάει προφανώς ο κ. Αγοραστός πως βρίσκεται στο τιμόνι της Περιφέρειας 10 ολόκληρα χρόνια και οι λέξεις: “απειρία”, “δεν γνώριζα”, “άλλοι ευθύνονται”, δεν ευσταθούν πλέον ως δικαιολογίες. Δεν μπορεί ό,τι καλό συμβαίνει στη περιοχή να ταυτίζεται με το έργο του κ. Περιφερειάρχη, ενώ στο αντίθετο αποτέλεσμα πάντα θα πρέπει να υπάρχει κάποιος που “εξυπηρετεί συμβόλαια” και “διασπείρει τοξικότητα”.

Η παράταξή μας ήταν και θα είναι σταθερά μαζί με τους ανθρώπους της Θεσσαλίας, μ’ αυτούς που πλήττονται, μ’ αυτούς που διεκδικούν, μ’ αυτούς που αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή, χωρίς τοξικότητα και πληρωμένα συμβόλαια!




Total
0
Shares
Previous Article
kotsos giorgos 656

Παρέμβαση Κωτσού σε Θεοδωρικάκο για παράταση προθεσμίας δήλωσης τετραγωνικών στου Δήμους του Ν. Καρδίτσας

Next Article
Τοποθετήσεις Τάσου Τσιαπλέ για τις πλημμύρες, σε Καρδίτσα, Φάρσαλα, Τρίκαλα και Αλμυρό

Τοποθετήσεις Τάσου Τσιαπλέ για τις πλημμύρες, σε Καρδίτσα, Φάρσαλα, Τρίκαλα και Αλμυρό