Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Αναγνωρίστηκαν οι ιαματικές πηγές των Λουτρών Σμοκόβου και του Σουλαντά

Αναγνωρίστηκαν οι ιαματικές πηγές των Λουτρών Σμοκόβου και του Σουλαντά

 

Αναγνωρίστηκαν οι ιαματικές πηγές των Λουτρών Σμοκόβου και του Σουλαντά

Με απόφαση της Υπουργού Τουρισμού κ.Έλενας Κουντουρά:

  • Δικαίωση των προσπαθειών για την επίσημη αναγνώριση των ιαματικών πηγών των Λουτρών Σμοκόβου και του Σουλαντά
  • Ανοίγει ο ορίζοντας για την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού στην Καρδίτσα
  • Η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να αναλάβει τις ευθύνες της

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας κ. Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου, με αφορμή τις υπουργικές αποφάσεις της Υπουργού Τουρισμού κ. Έλενας Κουντουρά, οι οποίες δημοσιεύτηκαν στα ΦΕΚ 6195/Β/2018 (αναρτηθέν στη διαύγεια 5-2-2019) και ΦΕΚ 6059/Β/2018 (αναρτηθέν στη διαύγεια 21-1-2019), και αφορούν στην επίσημη αναγνώριση των ιαματικών πηγών των Λουτρών Σμοκόβου και του Σουλαντά αντίστοιχα, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

kountoura 1«Εκφράζω την απόλυτη ικανοποίησή μου για το γεγονός ότι η Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, συνεπής στις εξαγγελίες της κατά την συζήτηση στη Βουλή σχετικής Επίκαιρης Ερώτησής μου, και μετά από αλλεπάλληλες για το θέμα συναντήσεις μας, εξέδωσε τις υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες αναγνωρίζονται επίσημα οι ιαματικές πηγές των Λουτρών Σμοκόβου και του Σουλαντά.

Παρά την εξαιρετική ποιότητα των υδάτων των εν λόγω ιαματικών πηγών, η μη αναγνώρισή τους κατά το παρελθόν, αποτελούσε τροχοπέδη για την πλήρη αξιοποίηση, τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση της υπάρχουσας υποδομής, τη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών τους, αλλά και τις σχετικές επενδύσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι αυτοί οι ιαματικοί πόροι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για λουτροθεραπεία και εισπνοθεραπεία καθώς επιδρούν θετικά σε ρευματικές παθήσεις, χρόνιους ρευματισμούς, ισχιαλγίες, οσφυαλγίες, παθήσεις του νευρικού συστήματος, οξεία ρινίτιδα και αλλεργική ρινίτιδα.

Ανοίγει πλέον ο δρόμος για την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού και του τουρισμού υγείας και ευεξίας, στις συγκεκριμένες περιοχές του Δήμου Σοφάδων, με πολλαπλά οφέλη για την τοπική οικονομία, την απασχόληση και το εισόδημα. 

Βεβαίως, η σημαντική αυτή εξέλιξη πρέπει να συνοδευτεί και από τη θετική ανταπόκριση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς είναι αναγκαίο να ξεπεραστούν τα διοικητικά, τα οργανωτικά και τα οικονομικά προβλήματα που εδώ και καιρό παραμένουν, δυστυχώς, άλυτα. Είναι η ώρα της ευθύνης για όλους, απέναντι στον τόπο και τους συμπολίτες μας».

Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article

Ενημέρωση από το Δίκτυο Φορέων και Πολιτών για την Προστασία των Αγράφων

Next Article
ete pyli

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση για το υποκατάστημα της ΕΤΕ στην Πύλη

Related Posts

Papakostas Dimitris metalio
Διαβάστε περισσότερα

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U20 στην ελληνορωμαϊκή πάλη συμμετέχει ο συνδημότης μας αθλητής Παπακώστας Δημήτρης

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U20 στην ελληνορωμαϊκή πάλη συμμετέχει ο συνδημότης μας αθλητής Παπακώστας Δημήτρης Ο Δημήτρης Παπακώστας από…