Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ανάβαση στο θρυλικό Matterhorn

 

Αργά το βράδυ της Παρασκευής 26-7-2019 επέστρεψε από την βόρεια Ιταλία και τις Ιταλικές Άλπεις το ορειβατικό δίδυμο Νίκος Κρούπης (Ελάτη Τρικάλων) και Πέτρος Τόλιας (Οξυά Καρδίτσας).

Η μικρή ορειβατική ομάδα είχε αναχωρήσει από την Ελλάδα στις 13-7-2019 με προορισμό την κοιλάδα της Αόστα στα βόρεια της Ιταλίας, στην διάρκεια του ταξιδιού τους που κράτησε σχεδόν δυο εβδομάδες η ομάδα κατάφερε αναβάσεις σε πέντε κορυφές άνω των 4000 μέτρων,  με σημαντικότερη  αυτών την ανάβαση στο θρυλικό Matterhorn ή mont Cervino (ιταλική ονομασία).

Στα πλαίσια του εγκλιματισμού της ομάδας στις συνθήκες του υψομέτρου πραγματοποιήθηκε η πρώτη ανάβαση στις 17-7-2019 στην κορυφή Gran Paradiso 4061 μέτρων, ακολούθησε η ανάβαση στις κορυφές Signalkuppe 4554 μέτρων και Pyramid Vincent 4215 μέτρων την ίδια ημέρα στις 18-7-2019, μετά τις τρεις αναβάσεις οι δύο ορειβάτες ξεκουράστηκαν για δύο ημέρες στους πρόποδες πλέον του θρυλικού Matterhorn, στο χωριό Cervinia.

Από το χωριό Cervinia μελέτησαν προσεχτικά το βουνό και τις καιρικές συνθήκες και ξεκίνησαν την προσέγγιση της δύσκολης κορυφής. Τελικά στις 23-7-2019 οι δύο ορειβάτες βρέθηκαν στην κορυφή του Matterhorn στα 4478 μέτρα, η ανάβαση έγινε απ την ιταλική πλευρά σκαρφαλώνοντας την διαδρομή Lion Ridge (ράχη Λιόν).

Πριν την επιστροφή της ομάδας στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε μια ακόμη εύκολη ανάβαση στην κορυφή Breithorn 4165 μέτρων στις 25-7-2019, κλείνοντας έτσι μια σειρά αναβάσεων στην όμορφη οροσειρά των Άλπεων.

Την δύσκολη προσπάθεια των δύο ορειβατών στήριξαν οικονομικά  οι επιχειρήσεις   Mouzaki Palace Hotel & Spa, super market Φωτίου ΑΕ, κρεοπωλείο o Βασίλης του Χρήστου Γκαραβέλα και το ξενοδοχείο Κρούπη Ελάτη Τρικάλων.




Total
0
Shares
Previous Article
volos narkwtika

Συνελήφθησαν δύο άτομα στο Βόλο για κατοχή ηρωίνης

Next Article
kairos 3

Καιρός: «Καμίνι» η χώρα από την Πέμπτη - Έρχεται νέο κύμα καύσωνα με… 40άρια

Related Posts

Altani Andriani kideia
Διαβάστε περισσότερα

Ετήσιο μνημόσυνο Ανδριανής Αλτάνη

Ετήσιο μνημόσυνο Ανδριανής Αλτάνη ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΕΤΗΣΙΟ Τελούμε την ΚΥΡΙΑΚΗ  21 Απριλίου 2024 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Της Θεοτόκου…