Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ανάβαση στην κορυφή “Καταραχιάς” των Αγράφων

  Το Σάββατο 1 Απριλίου του 2017, μέλη του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καρδίτσας (ΕΟΣΚ) πραγματοποίησαν ανάβαση στην απόκρημνη κορυφή του Καταραχιά.

  ΟΚαταραχιάς είναι μια ιδιαίτερη και εντυπωσιακή κορυφή των Αγράφων, βρίσκεται στο κέντρο της οροσειράς και καταλαμβάνει τμήμα των Ευρυτανικών Αγράφων, η κορυφή του με υψόμετρο 2002 μέτρα ανυψώνεται βόρεια του οροπεδίου της Νιάλας και νότια της κορυφής Πλάκας.

  Το βουνό αποτελείτε από δύο κάθετους βραχώδες πύργους, τον βόρειο (ψηλότερη κορυφή) και τον νότιο (προ κορυφή) όταν κοιτάζουμε το βουνό απ την βορειοδυτική πλευρά, αυτή η ιδιαίτερη μορφολογία με την απότομη ανύψωση των πύργων μας εντυπωσιάζει απίστευτα.

  Η πρόσβαση στο βουνό έγινε μέσω του αυχένα Αγίου Νικολάου Βραγγιανών,  για να φτάσουμε στην βάση του βουνού ακολουθούμε το χωματόδρομο που φεύγει δεξιά απ το εκκλησάκι μέχρι και το κοντινό μαντρί, μετά από δυόμιση ώρες ανάβασης βρισκόμαστε στην κορυφή του βουνού.

  Βρισκόμενοι στην κορυφή του βόρειου πύργου εντυπωσιαζόμαστε απ την θέα προς το οροπέδιο της Νιάλας και όλων των κορυφών που υψώνονται γύρω μας, ταυτόχρονα όμως τρομάζουμε στην θέα της δυτικής πλευράς καθώς ένα κενό εκατοντάδων μέτρων βρίσκεται δίπλα μας.

  Αφού ‘’πεταχτούμε’’ και στην απέναντι κορυφή του νότιου πύργου επιστρέφουμε στον αυχένα Αγίου Νικολάου απ την ίδια διαδρομή.

  Στην ανάβαση συμμετείχαν τα μέλη του ΕΟΣΚ οι Παντελής Μανώλης και Πέτρος Τόλιας.

[supsystic-gallery id=8 position=center]




Total
0
Shares
Previous Article

Οι ακολουθίες την Μεγάλη Εβδομάδα στους Αγίους Αναργύρους Κρανιάς Μουζακίου

Next Article

Συλληπητήρια του Α.Σ. Καρδίτσας για τον άδικο χαμό του Κωνσταντίνου Ζωιτσάκου