Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Αλλαγή πολιτικής κουλτούρας τώρα!!!

Της Σοφίας Τόλια, Δικηγόρου, Δημοτικής Συμβούλου Δήμου Μουζακίου
Μέλους της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας

Οι τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούν σε πολλούς Δήμους της χώρας μας εξαιτίας των τόνων σκουπιδιών και όλο το αλαλούμ με τους συμβασιούχους, την ΠΟΕ –ΟΤΑ, τις χωρίς αντίκρισμα υποσχέσεις των ανεύθυνων πολιτικάντηδων αναδεικνύουν περίτρανα το λαϊκισμό και τις ιδεοληψίες, τις ρουσφετολογικές και μικροκομματικές αγκυλώσεις, που δυστυχώς κυριαρχούν στα μυαλά πολλών περιφερόμενων «σωτήρων» αυτής της χώρας και εκπέμπουν περισσότερη τοξικότητα από τα ίδια τα απορρίμματα!

Το αδιέξοδο με τα σκουπίδια και τους συμβασιούχους δημιουργήθηκε αποκλειστικά και μόνο εξαιτίας της παλαιοκομματικής νοοτροπίας που διέπει τους πολιτικούς άρχοντες, είτε στην κεντρική πολιτική σκηνή είτε στην τοπική αυτοδιοίκηση! Ανέξοδα, με θράσος, με ψέματα, εκβιαστικά και εν προκειμένω παράνομα και αντισυνταγματικά υπόσχονται στους πάντες τα πάντα, μονιμοποιήσεις, θέσεις εργασίας, παρατάσεις συμβάσεων, κρατώντας όμηρους εργαζόμενους και πολίτες! Οι ανεύθυνοι αυτοί πολιτικοί, συνεπικουρούμενοι από τους γνωστούς εργατοπατέρες και συνδικαλιστές, το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά, είναι να μοιράζουν αφειδώς ελπίδες και να παίζουν με τα όνειρα των μεροκαματιάρηδων πολιτών!  Όλοι γνωρίζουμε ότι οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου ισχύουν και λήγουν σε συγκεκριμένο χρόνο. Όταν οι συμβασιούχοι λαμβάνουν υποσχέσεις ότι με κάποιο τερτίπι, κάποιο παραθυράκι θα καταφέρουν να μετατραπούν σε αορίστου, δικαιολογημένα αντιδρούν, χωρίς να σημαίνει ότι και οι ίδιοι δε φέρουν και προσωπική ευθύνη για την εμπιστοσύνη που δείξανε σε ανεύθυνους πολιτικούς! Τα λάθη δεν διορθώνονται με νέα λάθη!

Στη χώρα μας θα πρέπει επιτέλους να εξελίξουμε τον πολιτικό μας πολιτισμό, να απεγκλωβιστούμε από τις πελατειακές σχέσεις του παρελθόντος, να λειτουργούμε εντός των συνταγματικών πλαισίων και κυρίως να εκπαιδεύσουμε τη νέα γενιά έτσι, ώστε να μην αναζητεί διακαώς μια θέση στο Δημόσιο και να μην περιμένει από τους πολιτικούς «βολεματάκια»!  Στη χώρα μας θα πρέπει να αλλάξει άμεσα και επιτακτικά το πολιτικό σύστημα και αυτοί που το υπηρετούν. Αυτό θα επιτευχθεί μόνο με παιδεία πολιτική και αλλαγή κουλτούρας κυρίως από τη γενιά μας, τη νέα γενιά πολιτών και πολιτικών. Ο κρατισμός δεν λύνει, απεναντίας δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα.  Η ανάπτυξη και η ελεύθερη αγορά, στο πλαίσιο πάντα της νομιμότητας, οι ιδιωτικές επενδύσεις, οι μεταρρυθμίσεις είναι αυτά που θα δώσουν την ανάσα που χρειάζεται η εθνική οικονομία! Και εκεί πρέπει να στοχεύουμε όλοι!




Total
0
Shares
Previous Article

Η λειτουργία των βιβλιοθηκών στα σχολεία μέτρο της ποιότητας της εκπαιδευτικής διαδικασίας

Next Article

Η καρδιά της παράδοσης και του πολιτισμού χτυπά στην Καρδίτσα

Related Posts

Papakostas Dimitris metalio
Διαβάστε περισσότερα

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U20 στην ελληνορωμαϊκή πάλη συμμετέχει ο συνδημότης μας αθλητής Παπακώστας Δημήτρης

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U20 στην ελληνορωμαϊκή πάλη συμμετέχει ο συνδημότης μας αθλητής Παπακώστας Δημήτρης Ο Δημήτρης Παπακώστας από…