Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Αγρότες της Καρδίτσας σε απόγνωση

syriza

21 ημέρες μετά τη φονική πλημμύρα του Σεπτεμβρίου και οι αγρότες παραμένουν έρμαιο των δηλώσεων και των αντιφάσεων μεταξύ κυβέρνησης και αρμόδιων οργανισμών.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αφού πήρε πίσω, μετά την κατακραυγή, τα περί συμψηφισμού  τελών εκτίμησης και αποζημιώσεων, δεν κατέληξε ακόμη στο πως θα γίνει η διασταύρωση στοιχείων για τους αγρότες που επλήγησαν και στο πότε θα δοθεί η προκαταβολή των αποζημιώσεων.

Με περισσότερα απο 300.000 στρέμματα πλημμυρισμένα, 12.000 νεκρά αιγοπρόβατα, 1.000 βοοειδή και τουλάχιστον  35.000 μελίσσια εξαφανισμένα, ο  κ. Βορίδης δήλωσε προκλητικά ότι, οι αγρότες καλά θα κάνουν να μην κοροϊδέψουν τον ΕΛΓΑ. Ξεχνά ο Υπουργός, θιασώτης ο ίδιος της ιδιωτικής ασφάλισης του αγροτικού κεφαλαίου, ότι ο ΕΛΓΑ είναι ακόμη αυτοχρηματοδοτούμενος οργανισμός των αγροτών.

Αντί λοιπόν να κάνει μαθήματα ηθικής, ας μας πει πότε και πως θα αποζημιωθούν οι ζημιές που καλύπτει ο οργανισμός, αλλά και πότε και πως θα αποζημιωθούν όσα δεν καλύπτει, όπως ζωοτροφές, αποθήκες, στάβλοι και εξοπλισμός.

Για την έλλειψη αντιπλημμυρικών, για τις κακές υποδομές και για την ολιγωρία της αυτοδιοίκησης δεν ευθύνονται οι αγρότες. Και για όποιον γνωρίζει, οι  αγρότες δεν έχουν χρόνο για χάσιμο.

Ας βιαστεί λοιπόν, ο λαλίστατος Υπουργός και αν δεν ξέρει τι πρέπει να κάνει, ας πάρει εντολή από τον Πρωθυπουργό!!!!!

ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ




Total
0
Shares
Previous Article
giannis svarnas 1

ΚΑΡΔΙΤΣΑ: Άμεση στέγαση των άστεγων πλημμυροπαθών

Next Article
Stathis Koukodimos mouzaki

Δήμος και ΔΕΥΑΚ Κατερίνης: Αποστολή αλληλεγγύης στο Δήμο Μουζακίου