Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Αγιασμός για τη νέα σχολική και χορωδιακή χρονιά θα τελεστεί στο Ωδείο Καρδίτσας Κων. Ευθυμιάδη

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος για τη νέα σχολική – Χορωδιακή χρονιά στο Ωδείο Καρδίτσας- Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης, την ερχόμενη Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015 στις 8 το βράδυ.

Τον αγιασμό θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεος παρουσία πολλών ιερέων, ιεροψαλτών και σπουδαστών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής του Ωδείου.

Οι σημαντικές καινοτομίες του Ωδείου Καρδίτσας- Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης είναι η ένταξη φέτος στο διδακτικό προσωπικό του Ωδείου της μεγάλης Ελληνίδας υψιφώνου Κατερίνας Οικονόμου, που διδάσκει μονωδία (τραγούδι, φωνητικά, ορθοφωνία).

Επίσης είναι τα τρία (3) τμήματα Μουσικοκινητικής Αγωγής: Cuckoo Bebe (1.5-3 χρονών.), Music Clock (3-4.5 χρονών.), Music Bubbles (4.5-6.5 χρονών.), που αφορούν παιδιά βρεφονηπιακής ηλικίας. Τα εκπαιδευτικά συστήματα που χρησιμοποιούνται στα προγράμματα είναι το Σύστημα Orff, Kodaly και Goitre. Τα παιδιά αρχίζουν από βρεφική ηλικία να προσεγγίζουν τη μουσική μέσα από το τραγούδι, το χορό, με μουσικά οργανάκια, εξερεύνηση ήχων, μουσικά παραμύθια, κουκλοθέατρο, ηχοιστορίες κ.λ.π.

Στο τέλος του Αγιασμού οι Χορωδίες (Βυζαντινή και Μικτή) θα ψάλλουν (τραγουδήσουν) ύμνους και τραγούδια.

Επίσης θα γίνουν και απονομές πτυχίων και διπλωμάτων σε αποφοιτήσαντες σπουδαστές του Ωδείου.

Τα χορωδιακά σύνολα του Ωδείου προετοιμάζονται εντατικά για τις συναυλίες της Κυριακής 20 Δεκεμβρίου 2015 στην Αθήνα και την καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015 στην Καρδίτσα.

Agiasmos-Efthimiadi




Total
0
Shares
Previous Article

Η Εθνική δράση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Δαμασκηνού κατά την Γερμανική Κατοχή (1940-1944)

Next Article

Σκέψεις του Απ. Καραμίντζιου για το Αστυνομικό Μουσείο Καρδίτσας

Related Posts