Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Έφερε ελπίδα στα άτομα με αναπηρίες ο Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης

5 αναπηρικά αμαξίδια πρόσφερε στο Νομαρχιακό Σωματείο Καρδίτσας ΑΜΕΑ ο Κύπριος ποδηλάτης

5 αναπηρικά αμαξίδια πρόσφερε στο Νομαρχιακό Σωματείο Καρδίτσας ΑΜΕΑ ο Κύπριος ποδηλάτης, εμπνευστής της πρωτοβουλίας “ WHEELING2HELP, τον οποίο υποδέχθηκαν στο αιθριο της Δημοτικής Αγοράς φορείς και πολίτες           

            Μήνυμα εθελοντισμού και αλληλεγγύης, αλλά και ελπίδας για τα άτομα με  αναπηρίες έφερε την Δευτέρα 19/9 στην Καρδίτσα ο Κύπριος ποδηλάτης Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης, εμπνευστής της πρωτοβουλίας Wheeling2help

            Ο Κύπριος ποδηλάτης, μαζί με την κοπέλα του Θεοδώρα Μπίτση ξεκίνησαν με τα ποδήλατά τους από την Κωνσταντινούπολη για να περάσουν συνολικά από 20 Ελληνικές πόλεις, μεταξύ αυτών και από την Καρδίτσα σε μια προσπάθεια να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες σε θέματα αναπηρίας και ιδιαίτερα για τα παιδιά με αναπηρίες. Ταυτόχρονα με χορηγίες που εξασφαλίζουν, αλλά και δωρεές πολιτών προσφέρουν σε  κάθε πόλη που επισκέπτονται 5 αναπηρικά αμαξίδια.

            Ο Δήμος Καρδίτσας σε συνεργασία με το Νομαρχιακό Σωματείο Καρδίτσας ΑΜΕΑ διοργάνωσαν εκδήλωση για την υποδοχή του στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς.

            Ο Δήμαρχος κ. Φωτ. Αλεξάκος συνεχάρη τον Ελπιδοφόρο και τη Θεοδώρα για την πρωτοβουλία τους που αναδεικνύει τη δύναμη του εθελοντισμού, ο οποίος όπως τόνισε χαρακτηριστικά “θα πρέπει να είναι για όλους στάση ζωής, ιδιαίτερα αυτό το διάστημα όπου οι κοινωνικές ανάγκες είναι μεγάλες. Ως Δημοτική Αρχή προσπαθούμε να προωθήσουμε τον εθελοντισμό, στηρίζοντας παράλληλα τους ευπαθέστερους συνανθώπους μας με διάφορες δράσεις. Ευχαριστούμε που επιλέξατε την πόλη μας ως σταθμό σ’ αυτή τη διαδρομή και εύχομαι να την ολοκληρώσετε, όπως τη σχεδιάσατε και η πρωτοβουλία αυτή να βρει μιμητές.”

            Ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Σωματείου Καρδίτσας ΑΜΕΑ κ.Ηλ.Τσίγκας συνεχάρη τον Ελπιδοφόρο γιατί με την πρωτοβουλία του “φέρνει την ελπίδα σε άτομα με αναπηρίες, που τις περισσότερες φορές τα βλέπουν όλα μαύρα”

            Θερμά συγχαρητήρια στον Κύπριο ποδηλάτη έδωσε και η Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού κ. Ελ. Αντωνίου που συντόνιζε την εκδήλωση.

            Με τη σειρά τους ο Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης και η Θεοδώρα Μπίτση ευχαρίστησαν τη Δημοτική Αρχή και το Νομαρχιακό Σωματείο ΑΜΕΑ, – στον Πρόεδρο του οποίου παρέδωσαν και τα 5 αναπηρικά αμαξίδια-  για την θερμή και συγκινητική εκδήλωση υποδοχής και τόνισαν οτι επιβάλλεται στη σημερινή συγκυρία να παραμερίσουμε όλοι το “εγώ” και να δώσουμε χώρο στο “εμείς”.

            Ο Δήμος Καρδίτσας ευχαριστεί όλους, όσοι συνέβαλαν στην διοργάνωση της εκδήλωσης και ιδιαίτερα:

– Το Νομαρχιακό Σωματείο ΑΜΕΑ

– Τη μπαντίνα του Μουσικού Σχολείου και το μουσικό σχήμα Local Alarm που πλαισίωσαν μουσικά την εκδήλωση.

– Το Παράρτημα Καρδίτσας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού,

– Το Θεοδωρίδειο Κέντρο “Ορίζοντες”

– Το Κέντρο Χορού και Λαογραφίας “Εν χορώ” που έκανε επίδειξη zumba

– Το Γυμναστήριο “Κουκουλέτσος Βάϊος” που έκανε επίδειξη ΚΑΡΑΤΕ.

– Τους μαθητές του 3ου Λυκείου Καρδίτσας για την παρουσία τους στην εκδήλωση

– Τα Ε1 και Ε2 τμήματα του 2ου Δημοτικού Σχολείου που ζωγράφισαν

– Την γιατρό του Νοσοκομείου Τρικάλων κ. Πολύζου για την επίδειξη χρήσης απινιδωτή

– Το κατάστημα Bel Mondo για την προσφορά νερών

– Τις εθελόντριες του Δήμου.

kiprios-podilatis-1

kiprios-podilatis-2

kiprios-podilatis-3

kiprios-podilatis-4




Total
0
Shares
Previous Article

Κιν/κη Λέσχη Καρδίτσας: 7ο Αφιέρωμα στον Ισπανικό Κινηματογράφο

Next Article

 Με το θέατρο ως «όπλο», στη «μάχη» για βιώσιμη κινητικότητα.