Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

“Έτος Γ.Καραϊσκάκη 1827-2017” – “ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΑ 2017”

Όλα έτοιμα για την κορυφαία του Δήμου Μουζακίου Πολιτιστική εκδήλωση μνήμης στο Μαυρομμάτι Καρδίτσας γενέτειρα του ήρωα

 

Μαυρομμάτι – Κυριακή 23 Απριλίου

 Όλα έτοιμα για την κορυφαία του Δήμου Μουζακίου  Πολιτιστική εκδήλωση μνήμης στο Μαυρομμάτι Καρδίτσας γενέτειρα του ήρωα, ιστορική έδρα του Δήμου,  για τον πολέμαρχο του 21΄Γ.Καραϊσκάκη.

 Την επετειακή  εκδήλωση  [1827-2017] που θα γίνει την Κυριακή 23 Απριλίου ανήμερα του Αγίου Γεωργίου διοργανώνουν ο πολιτιστικός Σύλλογος Μαυρομματίου “Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ”, ο Πολιτιστικός Οργανισμός [Ν.Π.Δ.Δ.Α.Π.Ν.] του Δήμου Μουζακίου σε συνεργασία με την Τ. Κοινότητα.

 Φέτος και για πρώτη φορά μετά από εισήγηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυρομματίου δια του προέδρου του κ. Δ. Γιώτη, της πρώην  Γ.Γ. της Παγκόσμιας  Συνομοσπονδίας  Θεσσαλικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων κ. Ρένας Γούλα  και την εμπεριστατωμένη τοποθέτηση – πρόταση του Δημάρχου του Δήμου Μουζακίου κ. Γ. Κωτσού  στο 9ο Παγκόσμιο Συνέδριο Θεσσαλικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων που είχε γίνει στην Τσαγκαράδα του Πηλίου το περασμένο καλοκαίρι, αποφασίστηκε  κάθε χρόνο να γιορτάζεται σε παγκόσμιο επίπεδο από όλες τις Θεσσαλικές Ομοσπονδίες και Συλλόγους  η μνήμη του Γ. Καραϊσκάκη  την ίδια μέρα που γίνονται και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις μνήμης  “ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΑ”, στην γενέτειρά του το Μαυρομμάτι.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

11.00 π.μ προσέλευση επισήμων

11.30 π.μ. Δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου

12.00 Επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων στον Ανδριάντα του Γ. Καραϊσκάκη από φορείς και Συλλόγους, εκφώνηση πανηγυρικού λόγου .

12.30 μ.μ. Παραδοσιακοί χοροί

Το πρωί της ίδιας μέρας στην Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου –Καραϊσκάκη η οποία πανηγυρίζει θα γίνει Δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση για τον Γ. Καραϊσκάκη και για όλους τους νεκρούς απογόνους του ήρωα.

Στη συνέχεια θα παρατεθεί όπως πάντα γεύμα σε όλους τους προσκυνητές.

Karaiskakeia efipos




Total
0
Shares
Previous Article

Ανάσταση στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου - Καραϊσκάκη Μαυρομματίου

Next Article

Προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου Μουζακίου και Δασαρχείου για την παρακολούθηση των οικονομικών Δασών