Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Έτοιμα τα σχολικά κτίρια για την έναρξη της σχολικής χρονιάς στο Δήμο Καρδίτσας

sxoleia Tsiakos sinantisi Tsiakos slide

Β. Τσιάκος: Θα ξεκινήσει ομαλά η σχολική χρονιά

 Συσκέψεις με εκπροσώπους της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους Δ/ντες των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πραγματοποίησε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε παρουσία των αρμόδιων αντιδημάρχων κ.κ. Μάττα, Αντωνίου και Κουρτεσιώτη, καθώς και των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου με στόχο να ελεγχθεί η προετοιμασία που έχει γίνει στα σχολικά κτίρια ενόψει της έναρξης του σχολικού έτους την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου.

Ο Δήμαρχος εισαγωγικά ευχήθηκε στους εκπαιδευτικούς “καλή και δημιουργική σχολική χρονιά”. Στη συνέχεια ο κ. Τσιάκος εξήγησε ότι στόχος της σύσκεψης είναι να γίνει διάλογος για την ετοιμότητα των σχολικών μονάδων και να καλυφθούν οι όποιες άμεσες ανάγκες υπάρχουν, ώστε να ξεκινήσει ομαλά η σχολική χρονιά. Στην τοποθέτηση του επίσης ζήτησε οι Δ/ντες των σχολείων να ιεραρχήσουν τις ανάγκες τους και να καταθέσουν σχετικά γραπτά υπομνήματα στη δημοτική αρχή στο προσεχές χρονικό διάστημα. Ο κ. Τσιάκος ζήτησε από τους Δ/ντες στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που έχουν να καλύπτουν τις μικροανάγκες των σχολείων τους με δική τους πρωτοβουλία καθώς οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου ορισμένες φορές δεν προλαβαίνουν να ανταποκριθούν σε όλα τα αιτήματα. Ο κ. Τσιάκος είπε επίσης ότι θα πρέπει να δοθεί μεγάλη έμφαση στην καθαριότητα των σχολείων και ζήτησε από τους Δ/ντες να κάνουν ότι μπορούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν ένας, ένας, οι Δ/ντες των δημοτικών σχολείων, των γυμνασίων και των λυκείων και εξήγησαν αναλυτικά την κατάσταση προετοιμασίας των σχολικών κτιρίων. Όπως προέκυψε τα σχολεία είναι έτοιμα να ξεκινήσουν τη σχολική χρονιά χωρίς προβλήματα και οι όποιες μικροελλείψεις ακόμη υπάρχουν θα αντιμετωπιστούν σε αγαστή συνεργασία με τη δημοτική αρχή μέχρι την Τετάρτη ημέρα έναρξης του σχολικού έτους. Στο τέλος των συσκέψεων ο Δήμαρχος δήλωσε: “Πραγματοποιήσαμε σήμερα δυο συσκέψεις με τους εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας. Οι Δ/ντες των σχολείων και οι επικεφαλής της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι όλοι τους ιδιαίτερα έμπειροι γεγονός που μας δημιουργεί την βεβαιότητα ότι τα σχολικά μας κτίρια θα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει χωρίς προβλήματα η σχολική χρονιά. Ήδη σε συνεννόηση με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου έχουν καλυφθεί σχεδόν το σύνολο των άμεσων αναγκών και μέχρι την Τετάρτη όλα θα είναι στη θέση τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν χρόνια προβλήματα στα σχολικά κτίρια. Ζητήσαμε από τους Δ/ντες να μας δώσουν αναλυτικά υπομνήματα, ώστε σταδιακά και ιεραρχώντας τις ανάγκες να καταφέρουμε να επέμβουμε και προς αυτή την κατεύθυνση. Προς το παρόν ωστόσο ο άμεσος στόχος μας είναι να ξεκινήσει ομαλά η σχολική χρονιά και θεωρώ με βάση και την αναλυτική ενημέρωση που είχα θα τον πετύχουμε ”.


ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

 




Total
0
Shares
Previous Article
maravas pyli erga

Αυτοψία του Δημάρχου Πύλης Κωνσταντίνου Μαράβα σε Έργα στο Ροπωτό

Next Article
music odeio Mouzakiou

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Μουζακίου