Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Έντονη η αντίθεση του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας για τις ασφαλιστικές εισφορές

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας εκφράζει την έντονη αντίθεση και την αγανάκτησή του στην σχεδιαζόμενη νέα ληστρική φοροεπιδρομή της κυβέρνησης όπου ουσιαστικά αποφασίζει δραματικές αλλαγές στον υπολογισμό των ήδη υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών και προβλέπει ότι από την 1η Ιανουαρίου 2018, η βάση υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών για όλους τους αυτοαπασχολούμενους θα προσδιορίζεται από τα μεικτά κέρδη της προηγούμενης χρονιάς πριν την αφαίρεση των ασφαλιστικών εισφορών!!!

Δημιουργείται έτσι στο ασφαλιστικό των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών και γενικά των αυτοαπασχολουμένων, μια νέα πλασματική φορολογητέα ύλη που εξακοντίζει τις εισφορές τους έως και +28% στις ήδη επιβαρημένες εισφορές που υπολογίζονται πλέον με βάση το εισόδημα!!!!

Χρειάστηκαν μόνο λίγοι μήνες για να αποδειχθεί στην πράξη τόσο η προχειρότητα όσο και η ανευθυνότητα με τις οποίες σχεδιάστηκε το νέο ασφαλιστικό. Ένα ασφαλιστικό που έχει αποτύχει εισπρακτικά και έχει οδηγήσει στην κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων. Η νέα παράλογη και ακατανόητη δυσβάστακτη επιβάρυνση οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο των ιατρείων, αυξάνει την μετανάστευση των νέων επιστημόνων με υψηλή εξειδίκευση, οδηγεί στη μαύρη εργασία και στην φοροδιαφυγή, μεγαλώνει την απελπισία και την αγωνία του επιστήμονα για το μέλλον του.

Κατακρίνουμε την κυβερνητική αναλγησία απέναντι στο αναφαίρετο δικαίωμα των ιατρών στην εργασία και στην κάλυψη των βιοποριστικών τους αναγκών και καταγγέλλουμε τη συνεχιζόμενη φοροληστρική επιδρομή κατά της εύρυθμης λειτουργίας του ιδιωτικού ιατρείου.

Ζητούμε από τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος του νομού μας να αντιληφθούν την απελπισία που βιώνει η κοινωνία και ιδιαίτερα οι νέοι και να τολμήσουν να εμποδίσουν την περαιτέρω φτωχοποίηση του επιστημονικού  δυναμικού του νομού μας.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ




Total
0
Shares
Previous Article

Τρεις συλλήψεις στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας για ναρκωτικά

Next Article

Επιχειρηματικότητα και καινοτομία στον καιρό της κρίσης

Related Posts

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ξεκινούν οι διαδικασίες διαβούλευσης για την ΟΧΕ Πολιτιστικών - Τουριστικών Διαδρομών - Ανοικτή Πρόσκληση για τις Ημερίδες Διαβούλευσης των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Προγράμματος Θεσσαλία 2021-2027
Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για την Π.Π. 2021-2027

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για…