Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ένταση στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΗΚΕΔΗΜ

enotiki protovoulia

 

Ένταση επικράτησε στη χθεσινή (5-3-2020) συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΗΚΕΔΗΜ. Προφανές ότι οι καταγγελίες αλλά και οι προτάσεις που από το μέλος του Συμβουλίου Γιώργο Καραβίδα, δημοτικό σύμβουλο με το συνδυασμό της Ενωτικής Πρωτοβουλίας και εκπρόσωπο σ’ αυτό της μειοψηφίας, κατατέθηκαν αναφορικά με θέματα προσλήψεων αλλά και λειτουργίας της ΔΗΚΕΔΗΜ στο συγκεκριμένο τομέα, ενοχλούν!!!

Για την πληρέστερη ενημέρωση των δημοτών υπενθυμίζουμε ότι ήδη πρόσφατα έχουν δημοσιοποιηθεί στοιχεία που εγείρουν αμφιβολίες για τη νομιμότητα των ενεργειών  αρμοδίων οργάνων της ΔΗΚΕΔΗΜ, που εκδηλώθηκαν πριν την υποχρεωτική από το νόμο δημοσιοποίηση στο «Διαύγεια» της αντίστοιχης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου, με τις οποίες προσλήφθηκαν ΑμΕΑ, σε υλοποίηση σχετικού προγράμματος του ΟΑΕΔ.

Στη χθεσινή συνεδρίαση αμφισβητήθηκε από τον προαναφερόμενο δημοτικό σύμβουλο και εκπρόσωπο της μειοψηφίας η νομιμότητα των συγκεκριμένων ενεργειών και κατατέθηκε από τον ίδιο αίτημα για εκτός Ημερήσιας Διάταξης συζήτηση με θέμα την ανάκλησή τους και την εκ νέου σύμφωνη με το νόμο εκδήλωσή τους. Η κατάθεση του συγκεκριμένου αιτήματος προκάλεσε ένταση και, με απόφαση της πλειοψηφίας των μελών του Συμβουλίου, παραπέμφθηκε για συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση.

Ένταση προκλήθηκε, επίσης, και κατά τη συζήτηση των 1ου και 2ου θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης της Συνεδρίασης, που αφορούσαν τον προγραμματισμό προσλήψεων για το έτος 2020 και για τα οποία από το μέλος και πάλι του Συμβουλίου και δημοτικό σύμβουλο  Γιώργο Καραβίδα κατατέθηκε για συζήτηση και έγκριση αντιπρόταση, ώστε ο ανωτέρω προγραμματισμός να συνοδεύεται και από απόφαση για υιοθέτηση κριτηρίων ΑΣΕΠ, προκειμένου με τον τρόπο αυτό να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή διαφάνεια, αξιοκρατία και αντικειμενικότητα στις προσλήψεις προσωπικού. Κι αυτή, ωστόσο, η πρόταση παραπέμφθηκε, με απόφαση της πλειοψηφίας των μελών του Συμβουλίου, σε επόμενη συνεδρίαση.

Γι’ ακόμα μία φορά δηλώνουμε ότι ως δημοτική παράταξη, επικεφαλής της μειοψηφίας στο Δήμο Μουζακίου, θα προσπαθούμε με κάθε δυνατό τρόπο, αξιοποιώντας αλλά και τιμώντας την όποια συμμετοχή μας στα όργανα διοίκησης του Δήμου ή των Νομικών Προσώπων, των Κοινωφελών Επιχειρήσεών του, κ.λ.π.,  να συμβάλουμε στην ανάδειξη καταστάσεων που λειτουργούν σε βάρος του συμφέροντος των δημοτών και οι οποίες, παραβιάζοντας πολλές φορές ακόμα και στοιχειώδεις κανόνες νομιμότητας, προσβάλλουν ακόμα κι αυτή την ίδια την αξιοπρέπεια και νοημοσύνη τους.

Παράλληλα, όπως και από τα παραπάνω αλλά και από προηγούμενες πρωτοβουλίες μας αποδεικνύεται, θα προσπαθούμε να συνδράμουμε, με κατάλληλες κάθε φορά πρωτοβουλίες και προτάσεις μας, στην  πρόοδο του Δήμου μας και στην προς όφελος των δημοτών αποκατάσταση και ενίσχυση των θεσμών  της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και της αντικειμενικότητας.

Μόνο που η υλοποίηση όλων αυτών, τα οποία θέτουμε και θα θέτουμε κάθε φορά υπόψη και στην κρίση των δημοτών μας, δεν εναπόκειται αποκλειστικά και μόνο στη δική μας θέληση και προσπάθεια…

Ενωτική Πρωτοβουλία Δήμου Μουζακίου




Total
0
Shares
Previous Article
augenakis sfikas

Συνάντηση Αυγενάκη - Σφήκα!

Next Article
8 Μάρτη, Ημέρα της Γυναίκας

8 Μάρτη, Ημέρα της Γυναίκας

Related Posts

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ξεκινούν οι διαδικασίες διαβούλευσης για την ΟΧΕ Πολιτιστικών - Τουριστικών Διαδρομών - Ανοικτή Πρόσκληση για τις Ημερίδες Διαβούλευσης των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Προγράμματος Θεσσαλία 2021-2027
Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για την Π.Π. 2021-2027

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για…