Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ένα υπέροχο φθινοπωρινό ταξίδι στην Αργιθέα

Του Συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων

Στις 20 Νοεμβρίου 2016 μέλη και φίλοι του Συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων,πρωϊ-πρωϊ με τα χαράματα ξεκίνησαν από τα Τρίκαλα μ’ένα λεωφορείο και ΙΧ αυτοκίνητα για να προσκυνήσουν στο Μοναστήρι Παναγίας Κατουσιώτισσας (Μονή Κατουσίου) Αργιθέας, εν όψει της γιορτής της Παναγίας τα  (Εσόδεια της Θεοτόκου).

Το ταξίδι μας ήταν υπέροχο ,αφού είχαμε σύμμαχο τον καιρό. Μια ηλιόλουστη μέρα μας ξημέρωσε που μας τόνωσε το ηθικό και την ψυχολογία μας.

Αφού φτάσαμε στον Τύμπανο σε υψόμετρο 1800 μέτρα και διαβήκαμε το κατώφλι της Αργιθέας όλα άλλαξαν μέσα μας, γιατί βρεθήκαμε στα πάτρια εδάφη μας αναπολώντας τις αναμνήσεις μας στη γενέτειρά μας και συγκινηθήκαμε.

 Όλα ήταν τακτοποιημένα. Εκ μέρους του Δήμου Αργιθέας ,του Δημάρχου κ. Τσιβόλα

 Και των Αντιδημάρχων, ο δρόμος ήταν πεντακάθαρος,κανένα πρόβλημα. Τους ευχαριστούμε θερμά και ιδιαίτερα τον Αντιδήμαρχο Αργιθέας τον κ. Καραγιώργο,ο οποίος μας συνόδευσε καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας.Όμως θα ήταν παράλειψή μου να μην αναφερθώ ιδιαίτερα στον τέως Δήμαρχο Αργιθέας κ. Χρήστο Καναβό,ο οποίος στα δύσκολα είναι πανταχού παρόν.Η συμπαράστασή του όσες φορές κι αν ταξιδέψαμε στην Αργιθέα δεν έχει προηγούμενο. Σαν Σύλλογος του απονέμουμε πολλούς επαίνους.

Φτάνοντας στο Μοναστήρι που είναι κτισμένο σε μια βραχώδη πλαγιά και σε υψόμετρο 1200 μέτρα μας περίμεναν οι ντόπιοι κάτοικοι.Ο  παπά Κλάρας ο ιερέας του χωριού τέλεσε τη λειτουργία και με ευλάβεια παρακολουθήσαμε τη θεία λειτουργία.

Στο τέλος της λειτουργίας έγινε παράκληση με αρτοκλασία εκ μέρους του Συλλόγου.

Οι κυρίες είχαν ετοιμάσει τους καφέδες στο αρχονταρίκι με πλούσια εδέσματα.

Αφού ξεναγηθήκαμε στα ποικίλα μαναστηριακά κτίσματα και απολαύσαμε το φθινοπωρινό γύρω τοπίο με τα πορτοκαλοκίτρινα φύλλα των δένδρων αναχωρήσαμε για τον πανέμορφο οικισμό του Ανθηρού το Κατούσι(Μεταμόρφωση) όπου γευτήκαμε τα ντόπια κρέατα και τις λογιών-λογιών πίτες και γλυκίσματα από τις κυρίες της εκδρομής.

Δεν ξεχάσαμε μετά το φαγητό τη διασκέδαση .Το στήσαμε στο χορό με παραδοσιακά

Τραγούδια Αργιθέας.Πήραμε το δρόμο της επιστροφής,περάσαμε από το Ανθηρό,κάναμε μια μικρή στάση στο Εκκλησιαστικό Μουσείο Ανθηρού που εκτίθενται τα ξυλόγλυπτα τέμπλα των Μονών,συλλογή εικόνων,ιερά σκεύη και βιβλία.

Οι εκδρομείς φορτωμένοι με πλούσιες εντυπώσεις πήραν το δρόμο της επιστροφής, παίρνοντας τον απογευματινό καφέ τους στο ξενοδοχείο ‘’moyzaki pallas’’  στο Μουζάκι. Στην επιτυχία της εκδρομής συνέβαλε η άψογη οργάνωση από το Δ.Σ του Συλλόγου,η καλή οδήγηση του οδηγού κ. Γιώργου στα δύσβατα της περιοχής και η αθρόα προσέλευση των μελών και φίλων.

Ήταν ένα υπέροχο φθινοπωρινό ταξίδι στην Αργιθέα !!!!

argithea-tsirogianni-1

argithea-tsirogianni-2

argithea-tsirogianni-3

argithea-tsirogianni-4

Έλλη Τσιρογιάννη

Πρόεδρος Αργιθεατών Τρικάλων

 




Total
0
Shares
Previous Article

Αγροτική σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Next Article

Σύμπραξη Τουρισμού και Marketing Plan αποκτά η Θεσσαλία

Related Posts

theologis stefanos karditsa
Διαβάστε περισσότερα

Απάντηση του αντιδημάρχου Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Καρδίτσας κ. Στεφ. Θεολόγη σε ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας Καρδίτσας περί θεματικών πάρκων

Με έκπληξη διαβάσαμε την πρόσφατη απάντηση του γραφείου του αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας