Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ένα σύγχρονο και πράσινο δημόσιο χώρο αποκτά η πόλη της Καρδίτσας

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 με 500.000 ευρώ η αναβάθμιση του χώρου του νέου Δημαρχείου
Ένα σύγχρονο και πράσινο δημόσιο χώρο αποκτά η πόλη της Καρδίτσας

Ένα σύγχρονο και πράσινο δημόσιο χώρο αποκτά η πόλη της Καρδίτσας

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 με 500.000 ευρώ η αναβάθμιση του χώρου του νέου Δημαρχείου

Ένα νέο πνεύμονα πρασίνου αποκτά η πόλη της Καρδίτσας με την διαμόρφωση του χώρου του νέου Δημαρχείου – πρώην Α Λύκειο- και την ενοποίηση του με το άλσος Παυσίλυπο. Με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού εντάσσεται στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ και δικαιούχο τον Δήμο Καρδίτσας το έργο «Περιβαλλοντική αναβάθμιση περιβάλλοντα χώρου νέου Δημαρχείου και αισθητική σύνδεση με άλσος Παυσίλυπου».

«Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Β. Τσιάκο τους Αντιπεριφερειάρχες, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις Υπηρεσίες μας, χρηματοδοτούμε μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, ολοκληρωμένες αστικές παρεμβάσεις, στο πλαίσιο της εγκεκριμένης Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Καρδίτσας με τίτλο «Καρδίτσα Πόλη για να ζεις» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Η διαμόρφωση του χώρου γύρω από το κτίριο όπου θα στεγαστεί το νέο Δημαρχείο, είναι το τρίτο κατά σειρά έργο της Β.Α.Α. Καρδίτσας που εντάσσεται στο ΕΣΠΑ και αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα η υλοποίησή του. Αποδίδεται έτσι, σε κεντρικό σημείο της πόλης ακόμη ένας πνεύμονας πρασίνου σε συνδυασμό με το άλσος του Παυσίλυπου και δημιουργείται ένας αναβαθμισμένος και σύγχρονος δημόσιος χώρος, για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Καρδίτσας» προσθέτει ο κ. Αγοραστός.

Τι περιλαμβάνει η διαμόρφωση 

Το έργο αφορά στη διαμόρφωση του Περιβάλλοντος Χώρου του Νέου Δημαρχείου Καρδίτσας (πρώην Α΄Λύκειο Καρδίτσας) και ειδικότερα στην νότια πλευρά αυτού. Σε συνολική έκταση 4.600 τ.μ. προβλέπεται φύτευση και διαμόρφωση διαδρόμων με πεπαλαιωμένους κυβόλιθους. Θα δημιουργηθεί έτσι ένας νέος πνεύμονας πρασίνου, ο οποίος θα αναβαθμίσει αισθητικά την εικόνα της πόλης μιας και ο χώρος βρίσκεται σε κεντροβαρική θέση στον αστικό ιστό. Επίσης θα οδηγήσει σε αισθητική ενοποίηση του χώρου του μελλοντικού Δημαρχείου με το άλσος του Παυσίλυπου.

Συγκεκριμένα προβλέπεται να γίνουν οι εξής εργασίες :

  • Γενική εκσκαφή του περιβάλλοντος χώρου
  • Κατασκευή αποχέτευσης εντός του αύλειου χώρου
  • Επίστρωση του διαδρόμου με κυβόλιθους
  • Προμήθεια και τοποθέτηση μεταλλικών κάδων απορριμμάτων και κατασκευή πεζουλιών από σκυρόδεμα.
  • Ηλεκτροφωτισμός του αύλειου χώρου
  • Κατασκευή χώρου πράσινου
  • Υπόγειο αυτόματο σύστημα άρδευσης
  • Φύτευση νέων δένδρων

Το έργο βρίσκεται σε συνέργεια με το έργο με τίτλο «Επανάχρηση Δημοτικού Κτιρίου (πρώην Α’ Λύκειο) για μετεγκατάσταση και λειτουργία υπηρεσιών του Δήμου Καρδίτσας» που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΠΑΝΕΚ.

Δήμος Καρδίτσας – Γραφείο τύπου




Total
0
Shares
Previous Article
pasxa

Εμπορικός Σύλλογος Μουζακίου: Ωράριο Λειτουργίας

Next Article
megali paraskeui

Μεγάλη Παρασκευή - Ημέρα απόλυτου πένθους για όλη τη Χριστιανοσύνη