Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Έμφαση στον Πολιτισμό δίνει ο Δήμος Καρδίτσας

Στηρίζοντας πολιτιστικές εκδηλώσεις και δράσεις στην πόλη και τις Κοινότητες

Στηρίζοντας πολιτιστικές εκδηλώσεις και δράσεις στην πόλη και τις Κοινότητες 

            Έμφαση στον Πολιτισμό δίνει ο Δήμος Καρδίτσας, στηρίζοντας εκδηλώσεις και δράσεις πολιτιστικού περιεχομένου που διοργανώνονται στην πόλη και στις Κοινότητες.

         Ειδικότερα στήριξε και στηρίζει το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου και τα Καραϊσκάκεια που διοργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας, καθώς και άλλες εκδηλώσεις πανελλήνιας εμβέλειας που διοργανώνουν πολιτιστικοί και κοινωνικοί φορείς της Καρδίτσας.

           Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και προκειμένου να στηριχθεί η πολιτιστική δραστηριότητα σε όλες τις Κοινότητες, ο Δήμος από φέτος σε συνεργασία με τους τοπικούς πολιτιστικούς ή μορφωτικούς συλλόγους στηρίζει – με το ίδιο ακριβώς ποσό και με πλήρη ισοτιμία και διαφάνεια- μια εκδήλωση της επιλογής τους, ενώ θέλοντας να ενθαρρύνει τον εθελοντισμό στηρίζει με το ποσό των 150€ μια εθελοντική δράση τους.

         Παράλληλα, σε Κοινότητες όπου δεν δραστηριοποιείται κάποιος σύλλογος ή δεν υπήρξε αίτημα συνδιοργάνωσης πολιτιστικής εκδήλωσης ο Δήμος σε συνεργασία με τους Προέδρους των Κοινοτήτων προγραμμάτισε την πραγματοποίηση θεατρικών παραστάσεων από τα τοπικά θεατρικά σχήματα.

            Συγκεκριμένα το πρόγραμμα των θεατρικών παραστάσεων που διοργάνωσε ή διοργανώνει ο Δήμος Καρδίτσας σε Τοπικές Κοινότητες έχει ως εξής:

Θεατρική Σκηνή Καρδίτσας : Μολόχα 5/8, Σταυρός  21/8, Φράγγο 24/8 

Θέατρο Όψεις : Μούχα 15/8, Καροπλέσι 24/8, Μέλισσα 25/8

Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας:  Αμάραντος 24/8, Νεράϊδα  25/8, Πτελοπούλα 31/8

          Τέλος στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Λιμνών που διοργανώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας- Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας ο Δήμος θα είναι συνδιοργανωτής της συναυλίας του Μύρωνα Στρατή και του Ησαΐα Ματιάμπα που θα πραγματοποιηθεί στις 24/8 στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας.




Total
0
Shares
Previous Article

Στους θρόνους των Μετεώρων ο Γιάννης Σερβετάς

Next Article

Έναν σχεδόν μήνα πριν, ξεκινούν οι διαδικασίες για το φετινό, λαμπρό Τρικαλινό Παζάρι.