Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Έμφαση στον έλεγχο της στάθμευσης από τη Δημοτική Αστυνομία στην Καρδίτσα

Έμφαση στον έλεγχο της στάθμευσης από τη Δημοτική Αστυνομία
Βασικός στόχος της Δημοτικής Αρχής ο σεβασμός των κανόνων και η ομαλή λειτουργία της πόλης

Συνεχείς ελέγχους για την αποφυγή φαινομένων παράνομης στάθμευσης ιδιαίτερα στο κέντρο της πόλης της Καρδίτσας, τόσο σε πεζόδρομους, πλατείες, πεζοδρόμια, χώρους αναπήρων αλλά και στην ελεγχόμενη ζώνη, πραγματοποιεί η Δημοτική Αστυνομία.

Στόχος των ελέγχων, όπως έχει κατ’ επανάληψη επισημανθεί, δεν είναι η επιβολή προστίμων, αλλά η ομαλή λειτουργία της πόλης, η οποία επηρεάζεται αρνητικά από την ανεξέλεγκτη στάθμευση.
Ειδικότερα οι συνέπειες της ανεξέλεγκτης στάθμευσης είναι:

– Δυσκολία στην προσβασιμότητα. Με το παρκάρισμα στις γωνίες των πεζοδρομίων γίνεται ανέφικτη η πρόσβαση των ΑΜΕΑ καθώς και των μητέρων με καροτσάκια.

– Ακύρωση των ποδηλατοδρόμων. Με τη στάθμευση στις απολήξεις των ποδηλατοδρόμων ακυρώνεται η λειτουργία τους καθώς αναγκάζονται ηλικιωμένα άτομα με φορτωμένα ποδήλατα να κατεβαίνουν στο οδόστρωμα με κίνδυνο αυτοτραυματισμού ή να παρασυρθούν από διερχόμενα οχήματα.

– Φθορές σε πεζοδρόμια, πεζοδρόμους και πλατείες.

– Δυσχερής λειτουργία της αγοράς, λόγω κατειλημμένων θέσεων στάθμευσης.

Ο Δήμαρχος κ. Φωτ. Αλεξάκος αναφορικά με τους καθημερινούς ελέγχους της στάθμευσης που διενεργεί η Δημοτική Αστυνομία δήλωσε:
“Στόχος μας δεν είναι η επιβολή προστίμων, αλλά η δημιουργία κοινωνικής συνείδησης και συνευθύνης. Δίνουμε έμφαση στον έλεγχο της στάθμευσης και έχουμε αναθέσει την πλήρη ευθύνη στη Δημοτική Αστυνομία, χωρίς να παρεμβαίνουμε ούτε κατ’ ελάχιστον στο έργο της.

Δεν σβήνεται καμία κλήση της υπηρεσίας, όχι γιατί προσδοκούμε στα έσοδα, αλλά γιατί θέλουμε να γίνει κατανοητό οτι υπάρχει ισονομία και αντικειμενικότητα κατ’ αρχήν και να δημιουργηθεί συνείδηση σε όλους οτι παρκάροντας σε πεζοδρόμιο εμποδίζουμε τον πεζό, κλείνοντας μια δίοδο για αναπηρικό καροτσάκι ή σταθμεύοντας σε χώρο για ΑΜΕΑ δημιουργούμε τεράστιο πρόβλημα σε συμπολίτες με κινητικά προβλήματα, ανεβαίνοντας σε πεζόδρομους βάζουμε σε κίνδυνο ζωές, σταθμεύοντας χωρίς λόγο στο κέντρο στερούμε τη θέση από κάποιον που έχει δουλειά ή θέλει να επισκεφτεί ένα γιατρό ή ένα κατάστημα.

Χρειάζεται να αλλάξουμε νοοτροπία αν θέλουμε μια πόλη φιλικότερη προς τους πολίτες και πιο λειτουργική. Καλούμε όλους τους δημότες σεβόμενοι τις πινακίδες σήμανσης να συμβάλουν στη βελτίωση της εικόνας της πόλης από τη μία πλευρά και να προστατεύσουν τους εαυτούς τους από αχρείαστα πρόστιμα, ειδικά στη σημερινή δύσκολη οικονομική περίοδο.

Ειδικότερα όσον αφορά την ελεγχόμενη στάθμευση οι οδηγοί μπορούν να προμηθεύονται τις “ξυστές” κάρτες στάθμευσης από τα κεντρικά περίπτερα, καθώς και από μινι μάρκετ. Καλό θα είναι οι οδηγοί να έχουν στο όχημά τους 2-3 κάρτες στάθμευσης, ώστε να μην αναζητούν τελευταία στιγμή και αναγκάζονται να παρκάρουν παράνομα, ενώ θα πρέπει να προσέχουν να σημειώνουν σωστά την ώρα που σταθμεύουν και να τοποθετούν πάντα την κάρτα σε εμφανές σημείο στο παρμπρίζ του οχήματός τους.”




Total
0
Shares
Previous Article

Μήνυμα νίκης της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρυσούλας Κατσαβριά – Σιωροπούλου

Next Article

«Βασιλιάς» των λαϊκών εκδηλώσεων το παζάρι στα Τρίκαλα

Related Posts