Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Καρδίτσας

Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Καρδίτσας

Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Καρδίτσας

Έκτακτη συνεδρίαση του ΣΟΠΠ στην Π.Ε Καρδίτσας μετά την έκδοση δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Κωστής Νούσιος: Συνεχίζουμε να επιχειρούμε σε όλο το Νομό – Προετοιμαζόμαστε για κάθε ενδεχόμενο

Με τη συμμετοχή του Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Νικόλαου Μιχαλάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καρδίτσας κ. Κωστή Νούσιου, του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πρόνοιας και Εξυπηρέτησης του Πολίτη κ. Νικόλαου Καραγιάννη, του Αναπληρωτή Προϊστάμενου Πολιτικής Προστασίας Π.Ε Καρδίτσας κ. Βάιου Κωστέλλου, δημάρχων, εκπροσώπων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας, του Στρατού, των εθελοντικών οργανώσεων, της ΔΕΗ και του Δασαρχείου, συνεδρίασε σήμερα το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Καρδίτσας, με θέμα το ενδεχόμενο εκδήλωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από σήμερα το βράδυ.

Παίρνοντας πρώτος το λόγο ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, αφού ευχαρίστησε την Πυροσβεστική, την Αστυνομία, το στρατό και τις εθελοντικές οργανώσεις για τη συνεργασία τους το βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου, τόνισε μεταξύ άλλων: ‘’Δίνουμε διαρκή αγώνα κάθε μέρα και έχουμε ήδη αποκαταστήσει την προσβασιμότητα σε όλα σχεδόν τα σημεία του Νομού Καρδίτσας. Έχουμε καθαρίσει γέφυρες, κοίτες ποταμών και περιοχές, όπου οι ζημιές είναι τεράστιες. Συνεχίζουμε με μηχανήματα που επιχειρούν, όπου υπάρχουν ακόμη προβλήματα. Ευχαριστώ από καρδιάς την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Αστυνομία και τις εθελοντικές οργανώσεις, που πραγματικά δίνουν κομμάτι του εαυτού τους για να συνδράμουν, όπου απαιτείται. Είμαστε εδώ σήμερα, για να λάβουμε όλα εκείνα τα μέτρα που χρειάζονται, για να μην αντιμετωπίσουμε τα ίδια συμβάντα’’.

Από την πλευρά του ο κ. Μιχαλάκης τόνισε: ‘’Αφού ευχαριστήσω κι εγώ όλες τις υπηρεσίες που βοήθησαν εκείνο το βράδυ, αλλά και τους απλούς πολίτες που στάθηκαν δίπλα μας, θέλω να επισημάνω ότι χρειάζεται η συνεργασία όλων, ειδικά τώρα που η περιοχή είναι ήδη επιβαρυμένη από το προηγούμενο συμβάν. Να τονίσω επίσης ότι χρειάζεται συντονισμός, γιατί όπως αποδείχτηκε τα γρήγορα αιτήματα είναι αυτά που σώζουν ζωές. Να υπάρξει μέριμνα από την πλευρά των Δήμων για τη μεταφορά μεγάλων ευπαθών ομάδων σε ασφαλή χώρο, αν χρειαστεί, καθώς και κινητοποίηση του ΕΚΑΒ, λόγω και των πρωτοκόλλων για τον covid-19’’.

Ακολούθως το λόγο πήρε ο Δ/της των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας, αρχιπύραρχος κ. Νικόλαος Μπάλσης , ο οποίος έκανε λόγο για το διαχωρισμό ανάμεσα στο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού και στο έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Με δεδομένο ότι οι μεγάλες ποσότητες ύδατος πέφτουν στις ορεινές περιοχές και το νερό ‘’κατεβαίνει‘’ προς τον κάμπο, ο κ. Μπάλσης τόνισε ότι θα ήταν χρήσιμο να σχεδιαστεί για σήμερα διακοπή της κυκλοφορίας σε επικίνδυνα σημεία.

Από την πλευρά του και ο Δ/της των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ν. Καρδίτσας πύραρχος κ. Γιώργος Νταουτάς ενημέρωσε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα και ενισχύεται από σήμερα το απόγευμα με πεζοπόρο τμήμα, ενώ αν χρειαστεί θα ζητηθεί και η κινητοποίηση δυνάμεων όμορων περιοχών.

Ετοιμότητα και από την πλευρά της Αστυνομίας, όπως είπε ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Καρδίτσας κ. Αθανάσιος Ράικος με ένα όχημα του Α.Τ Λίμνης Πλαστήρα και ένα του Α.Τ Μουζακίου σε αυξημένες περιπολίες στα ορεινά του Νομού.

Σε ετοιμότητα και ο Στρατός, για να παρέμβει αν χρειαστεί.

Σε καθαρισμό φρεατίων και σε ετοιμότητα μηχανημάτων, αλλά και στη δυνατότητα εκκένωσης περιοχών αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Σπύρος Κουρτεσιώτης, σχετικά με τα μέτρα προστασίας από την πλευρά του Δήμου Καρδίτσας.

Για το γεγονός ότι τα δελτία έκτακτων καιρικών φαινομένων δεν ανταποκρίνονται πάντοτε στην πραγματικότητα μίλησε ο δήμαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου, ο οποίος ζήτησε να συγκροτηθεί φορέας διαχείρισης υδάτων της Θεσσαλίας.

Αλλά και ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα έθεσε θέμα σχεδιασμού και πρόληψης με απλά και λειτουργικά επιχειρησιακά σχέδια που θα έχουν πρακτικό αποτέλεσμα, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα της καθίζησης που παρουσιάστηκε στην Τ.Κ Κερασιάς.

Σε ετοιμότητα παραμένουν μηχανήματα και προσωπικό στο Δήμο Σοφάδων, για την αντιμετώπιση τυχόν έκτακτων φαινομένων σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Κουτσομηλιά.

Ακόμη ο Αντιδήμαρχος Μουζακίου κ. Νικόλαος Πούπης, τόνισε ότι ο δήμος παραμένει σε ετοιμότητα και εξέφρασε την ελπίδα να πάνε όλα καλά.

Και εκ μέρους του Δήμου Αργιθέας ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κων/νος Γραμμένος τόνισε ότι ήδη έχουν ενημερωθεί οι πρόεδροι των Τ.Κ, ώστε να δοθούν οδηγίες για αποφυγή των μετακινήσεων των κατοίκων.

Συντονισμό, για να ξέρει ο καθένας πως θα κινηθεί, ζήτησε ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Καρδίτσας κ. Αθανάσιος Μαρκινός, ώστε και ο Οργανισμός να μπορέσει να συνδράμει αν χρειαστεί.

Τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες του Δασαρχείου από την πρόσφατη κακοκαιρία επεσήμαναν οι εκπρόσωποί του, κάνοντας λόγο για καθαρισμό ποταμών σε συνεργασία με την Π.Ε Καρδίτσας. Θέμα για το οποίο ο κ. Αντιπεριφερειάρχης αντέδρασε λέγοντας ότι η σύμφωνη γνώμη τους ή καθυστερούσε ή δεν δόθηκε ποτέ. Και πρέπει να ασκηθεί πίεση από όλους για να αλλάξει η νομοθεσία για το θέμα αυτό.

Χαρακτηριστικά και ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας και Εξυπηρέτησης του Πολίτη κ. Νικόλαος Καραγιάννης τόνισε ότι όταν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές θα πρέπει όλες οι υπηρεσίες να είναι περισσότερο ευέλικτες.

Τέλος όλοι οι εκπρόσωποι των εθελοντικών οργανώσεων έκαναν λόγο για έλλειψη βασικών συστημάτων επικοινωνίας, που θα βοηθούσαν στην καλύτερη διαχείριση της κατάστασης που διαμορφώθηκε το βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, όλοι ανεξαιρέτως, δήλωσαν ετοιμότητα, για να συνδράμουν με όποιο τρόπο τους ζητηθεί σε παρόμοια κατάσταση, με την ευχή βεβαίως να μην χρειαστεί.

Κλείνοντας ο κ. Αντιπεριφερειάρχης είπε ότι οι υπηρεσίες, το προσωπικό και τα μηχανήματα της Π.Ε Καρδίτσας, βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή, συνεχίζουν τις απαραίτητες παρεμβάσεις και είναι έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα, σε περίπτωση που εκδηλωθούν απόψε ακραία καιρικά φαινόμενα. Συνέστησε δε στους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες που εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Καρδίτσας

Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Καρδίτσας

Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article
Ηλεκτρονική υποδοχή πρωτοετών ΣΕΦΑΑ από τον Δήμαρχο Τρικκαίων

Ηλεκτρονική υποδοχή πρωτοετών ΣΕΦΑΑ από τον Δήμαρχο Τρικκαίων

Next Article
Στο πλευρό των πληγέντων της ΠΕ Καρδίτσας η «VILEDA»

Στο πλευρό των πληγέντων της ΠΕ Καρδίτσας η «VILEDA»

Related Posts

Papakostas Dimitris metalio
Διαβάστε περισσότερα

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U20 στην ελληνορωμαϊκή πάλη συμμετέχει ο συνδημότης μας αθλητής Παπακώστας Δημήτρης

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U20 στην ελληνορωμαϊκή πάλη συμμετέχει ο συνδημότης μας αθλητής Παπακώστας Δημήτρης Ο Δημήτρης Παπακώστας από…