Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Έκτακτη Συνέλευση του Ι.Σ.Κ. για τις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος  Καρδίτσας συγκάλεσε Έκτακτη Συνέλευση με θέμα συζήτησης τις νέες συμβάσεις των οικογενειακών ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ.

Παρόντες στη συνέλευση ήταν οι ιατροί των ειδικοτήτων  που καλούνται  να λειτουργήσουν στα ιατρεία τους το θεσμό του οικογενειακού  ιατρού, δηλαδή οι ειδικότητες Παθολόγου, Παιδιάτρου και Γενικού  Ιατρού. Στη διάρκεια της συνέλευσης συζητήθηκε και αναλύθηκε διεξοδικά το σχέδιο του Υπουργείου  που αφορά στις νέες συμβάσεις οικογενειακών ιατρών.

Η κοινή διαπίστωση όλων των συναδέλφων είναι ότι οι νέες  συμβάσεις  προβλέπουν  φθηνές και  υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας. Ο oικογενειακός  ιατρός  βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα μεγάλο αριθμό εγγεγραμμένου πληθυσμού (Παθολόγοι και Γενικοί Ιατροί  2.250 πολίτες και  1.500 παιδιά οι Παιδίατροι) με ταυτόχρονη υποχρέωση την ενημέρωση του ηλεκτρονικού φακέλου ασθενούς, την εξέταση, τη συνταγογράφηση , τις επισκέψεις στο σπίτι, την ενημέρωση σε θέματα επιδημιολογικά και πρόληψης (εμβολιασμοί  κλπ) με συνολικές μικτές αμοιβές για όλες τις παραπάνω ιατρικές  υπηρεσίες τα 0.72 ευρώ για κάθε ασθενή και με όλα τα έξοδα του ιδιωτικού ιατρείου να βαρύνουν αποκλειστικά το συμβεβλημένο ιατρό. Η συντριπτική πλειοψηφία των ιατρών όλης της χώρας  δηλώνουμε την αντίθεση και την άρνησή μας τόσο στις απαξιωτικές αμοιβές όσο και στις συνθήκες εργασίας που αν μη τι άλλο δείχνουν την έλλειψη στοιχειώδους σεβασμού απέναντι στον πολίτη αλλά και στον επιστήμονα.

Με δεδομένα: τη θέση των ιατρών του Συλλόγου μας, των Ιατρικών Συλλόγων σε όλη την επικράτεια, τις θέσεις του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου ΖΗΤΟΥΜΕ την αναδιαπραγμάτευση της σύμβασης του ΕΟΠΥΥ για τους οικογενειακούς ιατρούς, την υπογραφή συλλογικής σύμβασης μεταξύ ΕΟΠΥΥ – Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, με τελικό σκοπό τη σύναψη μιας λειτουργικά αποδεκτής σύμβασης που θα προσφέρει καλύτερες, πληρέστερες και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας προς τoν πολίτη και παράλληλα θα διασφαλίζει και την αξιοπρέπεια του ιατρού. Κανένα σύστημα υγείας δεν μπορεί να αποδώσει όταν δεν στηρίζεται από τους ιατρούς.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας και το σύνολο των ιατρών του, πιστεύει και στηρίζει το θεσμό του οικογενειακού ιατρού, ο οποίος θα παρακολουθεί, θα διαχειρίζεται και θα κατευθύνει τους ασθενείς  χωρίς να παρεμποδίζει την πρόσβασή τους στις άλλες ειδικότητες συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός λειτουργικού και αποτελεσματικού Πρωτοβάθμιου Συστήματος Υγείας.

Δηλώνει επίσης την συμμετοχή του στο πανκαρδιτσιώτικο συλλαλητήριο για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13-7-2018 στις 11.30 πμ στην πλατεία Δικαστηρίων και καλεί όλα τα μέλη του να συμμετέχουν ενεργά σε αυτό.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ι.Σ.Κ.




Total
0
Shares
Previous Article

Έκτακτη επιχορήγηση 6 εκατ. ευρώ στα ΤΕΙ

Next Article

Α.Σ.Καρδίτσας Μέλι ΑΤΤΙΚΗ: «Παρών» και ο Κώστας Παππάς