Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του ο Λαογραφικός, Αρχαιολογικός, Πολιτιστικός Σύλλογος Οξυάς

BhnmAABNODHcAAAAABJRU5ErkJggg==

 Απόλυτα επιτυχημένη ήταν και φέτος, παρά το κρύο και την παγωνιά, η εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Λαογραφικού, Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Οξυάς «το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας», που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 27-1-2019, στο καφενείο της Αγίας Τριάδας Οξυάς.

 Αρκετοί Οξυώτες, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Συλλόγου τους, κατέκλυσαν το χώρο του καφενείου, επιδοκιμάζοντας γι’ ακόμα μία φορά τη βούληση του Διοικητικού Συμβουλίου να μην εγκαταλείπει την απόφασή του για διοργάνωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης στο χωριό, σε μια εποχή κατά την οποία δεν υπάρχουν εκεί παρά μόνο λιγοστοί μόνιμοι κάτοικοι. Άλλωστε, σ’ αυτό ακριβώς περιέχεται και η όποια σημασία της ίδιας απόφασης, που σκοπό έχει αφενός να τιμούνται με τη συγκεκριμένη εκδήλωση αυτοί οι λίγοι μόνιμοι κάτοικοι του χωριού αφετέρου να διατηρούνται οι δεσμοί όλων των Οξυωτών με τη γενέτειρά τους.

 Στον καθιερωμένο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Συλλόγου κος Γιώργος Δ. Καραβίδας, ευχήθηκε για τη νέα χρονιά και ευχαρίστησε τους Οξυώτες για τη στήριξη που παρέχουν στο Σύλλογο του χωριού τους, οδηγώντας τον στην κορυφή της πολιτιστικής δράσης στην περιοχή, γεγονός που προβάλλει ιδιαίτερα την πολιτισμική κληρονομιά του χωριού. Αναφέρθηκε, ακόμα, στο σημαντικό θέμα των μικρών υδροηλεκτρικών, που απασχολεί έντονα το χωριό της Οξυάς, ενημερώνοντας τους παραβρισκόμενους για τις εξελίξεις αναφορικά με την πρόοδο της αδειοδοτικής διαδικασίας για το μικρό υδροηλεκτρικό «Μελίσσι», όπου συντελέστηκαν αλλαγές με ακόμα πιο δυσμενείς επιπτώσεις για το χωριό.

 Τυχερή της εκδήλωσης, στην οποία έτυχε το «φλουρί» της πίτας ήταν η κα Βάγια Κων. Γκαραβέλα (σύζυγος Ηλία Λ. Πάτα), που διαμένει στη Γερμανία, η οποία και παρέλαβε πανευτυχής το δώρο που αντιστοιχούσε σ’ αυτό (μία εικόνα, προσφορά του Συλλόγου), δηλώνοντας πως επιβεβαιώθηκε η σχετική προαίσθηση που από μέρες η ίδια είχε!!!

 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά το Ζαχαροπλαστείο “ΟΛΥΜΠΙΑ”, του Σωτήρη Γκόζγκου, από το Μουζάκι, που προσέφερε την πρωτοχρονιάτικη πίτα, προσφορά με την οποία τιμά και στηρίζει το Σύλλογο για δεκατέσσερα ολόκληρα συνεχόμενα χρόνια!!!

 Καλή Χρονιά σε όλους μας.

 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Λαογραφικού, Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Οξυάς  «το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας»

kopi pitas Oksia2019 1

kopi pitas Oksia2019 2

kopi pitas Oksia2019 3




Total
0
Shares
Previous Article

Στη φάση της υλοποίησης η αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Κέντρου Υγείας Πύλης

Next Article
maravas deyap pyli slide

Τεχνικό Υποέργο οδικού Τμήματος από παράκαμψη Πύλης