Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Έκθεση σχολικών δραστηριοτήτων στην Καρδίτσα

Στην έκθεση παρουσιάστηκαν εκθέματα που κατασκευάστηκαν από μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, με τη συνδρομή των εκπαιδευτικών τους

Οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας διοργάνωσαν την έκθεση Σχολικών Δραστηριοτήτων που  πραγματοποιήθηκε στις 3 Μαϊου 2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:30-14:00 στο κτίριο του παλαιού 1ου ΓΕΛ (έναντι Παυσιλύπου) στον 1ο όροφο.

Στην έκθεση παρουσιάστηκαν  εκθέματα που κατασκευάστηκαν από μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, με τη συνδρομή των εκπαιδευτικών τους, στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων καθώς και της Τεχνολογίας, των Ερευνητικών Εργασιών και της Ζώνης Δημιουργικών Δραστηριοτήτων των ΕΠΑΛ.

Παράλληλα με την έκθεση στον προαύλιο χώρο του σχολείου, οι μαθητές είχαν  την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε βιωματικά παιχνίδια που διοργάνωσε  το ΚΠΕ Μουζακίου σε συνεργασία με την ΠΕΔ Θεσσαλίας εν όψει του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου με θέμα «Κλιματική αλλαγή» που θα γίνει στις 9 και 10 Ιουνίου 2017 στην Καρδίτσα που διοργανώνει η ΠΕΔ Θεσσαλίας .

Στην δημιουργία του παιχνιδιού συμμετείχαν οι εξής φορείς:

Δήμος Καρδίτσας

Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός Δήμητρα  Νομού Καρδίτσας

Περιβαλλοντική Αναπτυξιακή Δυτικής Θεσσαλίας (ΠΑΔΥΘ)

Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Καρδίτσας

Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Έρευνας και Ενημέρωσης Δήμου Λίμνης Πλαστήρα

Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου

Σύλλογος Ελευθέρων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Μηχανικών Νομού Καρδίτσας

Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων ΤΕΙ Θεσσαλίας (έδρα Καρδίτσα)

Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος ΤΕΙ Λάρισας (έδρα Καρδίτσα)

Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου (έδρα Καρδίτσα)


Χαιρετισμοί υπήρξαν  από  τον κ. Κωτσό Γεώργιο  Πρόεδρο Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας ,Δήμαρχος Μουζακίου , από τον Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Αλεξάκο Φώτη και εκπροσώπους  των Διευθύνσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Κωτσός Γεώργιος αφού ευχαρίστησε τους φορείς για την συμμετοχή τους, ανέφερε την πρόκληση που υπάρχει για την περιοχή με τη διοργάνωση του 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου .

Το  συνέδριο με θέμα: «ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ: Η Αυτοδιοίκηση και η Θεσσαλία μπροστά  στην παγκόσμια πρόκληση» στην Καρδίτσα στις 9 και 10 Ιουνίου 2017 με συνδιοργανωτές  το ΤΕΕ – Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας , το ΤΕΕ Περιφερειακό Τμήμα Μαγνησίας, το ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδος και η ΕΘΕΜ (Εταιρεία Θεσσαλικών Μελετών).

Επίσης, το συνέδριο θα βρίσκεται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

 Οι στόχοι του συνέδριου  είναι η ανάδειξη του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής,  η προβολή-σχολιασμός των συμπερασμάτων του Παρισιού, η ανάδειξη της Θεσσαλικής πραγματικότητας, οι επιπτώσεις και οι προτάσεις αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Θα λειτουργήσει Έκθεση Καινοτομίας & Καλών Πρακτικών Υπηρεσιών και Προϊόντων

Η ΠΕΔ Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και τις   Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων και Βόλου  διοργανώνει   Μαθητικό Διαγωνισμό Φωτογραφίας και Ζωγραφικής  για τους μαθητές των Δημοτικών, Γυμνασίων, των Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑΛ της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Α/ Διαγωνισμός ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣπου θα αφορά ΜΟΝΟ Γυμνάσια. Γεν. Λύκεια και ΕΠΑΛ     (Θεσσαλίας)

Οι συμμετέχοντες καλούνται να φωτογραφίσουν θέματα από τη φύση, όπως αυτή μεταμορφώνεται και αλλάζει ή οτιδήποτε μπορεί να αποτυπώσει το θέμα της κλιματικής αλλαγής κατά την εκτίμησή τους.

Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να υποβάλλει μία φωτογραφία ηλεκτρονικά με μέγεθος τουλάχιστον 2mb στην διεύθυνση info@pedthessalias4clima.gr

Θα δοθούν τρία βραβεία (φωτογραφικές μηχανές), καθώς και οι τρείς επόμενοι θα λάβουν επαίνους και εκτυπωμένη σε καμβά την φωτογραφία  τους.

Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των έργων ορίζεται η 20η Μαΐου 2017.

Β/ Διαγωνισμός ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ που θα αφορά ΜΟΝΟ Μαθητές Δημοτικού της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Οι συμμετέχοντες καλούνται να ζωγραφίσουν έργο με θέμα “ Η ΦΥΣΗ”

 Κάθε διαγωνιζόμενος μόνος του ή σχολεία μπορούν  να υποβάλουν τις  ζωγραφές ταχυδρομικά στην διεύθυνση  ΠΕΔ Θεσσαλίας Πανός 14  -Λάρισα Τ.Κ. 41222  ή στις κατά τόπους διευθύνσεις της ΠΕΔ .

Το μέγεθος του χαρτιού μπορεί να είναι έως Α3. Τα υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν είναι : μαρκαδόροι, μολύβια, τέμπερες, ξυλομπογιές, ακουαρέλα.

 Τα έργα των μαθητών θα αξιολογηθούν από επιτροπή, και θα βραβευθούν τα 5 καλύτερα.Οι πέντε πρώτοι θα κερδίσουν Tablet και οι επόμενοι πέντε θα λάβουν επαίνους καθώς και εκτυπωμένη σε καμβά την ζωγραφιά τους.

Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των έργων ορίζεται η 20η Μαΐου 2017.

foto1

foto3

Επικοινωνία:

Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2410252121 ,2410259757.

Email: info@pedthessalias4clima.gr

www.pedthessalias4clima.gr

Facebook : ΠΕΔ Θεσσαλίας 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλιματική Αλλαγή

Twitter : @pedthes4clima

Youtube : pedthessalias4clima

 




Total
0
Shares
Previous Article

Τέσσερις δράσεις του Δήμου Τρικκαίων για πεζούς και ποδηλάτες παρουσιάστηκαν σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Next Article

10η Εκδήλωση για τις Φυσικές Επιστήμες στην Καρδίτσα