Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

«Έκαστος εφ’ ω ετάχθη» κ. Γίτσα!

Tοποθέτηση της Βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καρδίτσας Π. Βράντζα, σχετικά με πρόσφατες δημόσιες αναφορές στο πρόσωπό της από τον πρόεδρο της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος, επ’ αφορμή του ζητήματος των ελληνοποιήσεων.

“Στο πλαίσιο του δημόσιου διαλόγου για το μείζον ζήτημα των ελληνοποιήσεων και ειδικά για τα προϊόντα ζωικής προέλευσης, έχω εκφράσει επανειλημμένα την άποψή μου ευθαρσώς τόσο με συγκεκριμένες γραπτές προτάσεις και προφορικές παρεμβάσεις όσο και θεσμικά, με σχετική επίκαιρη Ερώτησή μου προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που συζητήθηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο στις 26 Ιανουαρίου 2017.

Με αφορμή το σχέδιο νόμου του ΥΠΑΑΤ «Διακίνηση και εμπορία νωπών και ευαλλοίωτων αγροτικών προϊόντων και άλλες διατάξεις» το οποίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε δημόσια διαβούλευση και συμπεριλαμβάνει διατάξεις για την «Υποχρεωτική επισήμανση στο κρέας», η συζήτηση εντάθηκε από διάφορες πλευρές και διάφορα συμφέροντα.

Η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος (ΕΔΟΚ), αλλά και κάποια από τα μέλη της έλαβαν ορισμένη θέση.

Στο πλαίσιο, ωστόσο, της «προπαγάνδας» και προφανώς για να μπορέσει να πείσει τους συνομιλητές του για την ορθότητα των θέσεων του, ο κ. Ε. Γίτσας, πρόεδρος της ΕΔΟΚ, διέσπειρε, εις βάρος μου, απαξιωτικές, προσβλητικές, συκοφαντικές και προφανώς ψευδείς, άρα και ποινικά κολάσιμες “πληροφορίες”, σχετικά με τις προσωπικές απόψεις και θέσεις μου για τις ελληνοποιήσεις.

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ. Γίτσας, σε συνάντηση με 9 μέλη του Βοοτροφικού Συλλόγου Βέροιας στο ξενοδοχείο «Αιγές» το βράδυ της Τρίτης 18/4, επέμενε ότι κατάφερε, δήθεν, να με πείσει να αλλάξω άποψη για την αναγραφή της χώρας προέλευσης του κρέατος στην ταμειακή μηχανή των κρεοπωλείων, δωροδοκώντας με, τάχα, με «τραπεζώματα» και «ξενοδοχεία»!

Προφανώς, τα «ορφανά» της ΠΑΣΕΓΕΣ και οι κάθε λογής παρωχημένοι «αγροτοπατέρες» που ψάχνουν ρόλους και πηγές εισοδήματος, μετά την πτώση της «υπαρκτής διαφθοράς» των τελευταίων πολλών ετών, θεωρούν ότι οι μάλλον οικείες σε αυτούς πρακτικές της δωροδοκίας/δωροληψίας, αφορούν και όλους τους υπόλοιπους.

Σε ό,τι με αφορά, θέλω να ενημερώσω τον κ. Γίτσα, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο, ότι και από τη σημερινή μου θέση θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι την ελληνική παραγωγή, όπως ακριβώς κάνω τα τελευταία 16 χρόνια, ως άμεσα εμπλεκόμενη επαγγελματικά με αυτήν, χωρίς να «τραπεζώνω» ή να «τραπεζώνομαι» από κανέναν.

Θα προέτρεπα δε, τόσο αυτόν όσο και όλους όσους έχουν αντίστοιχο θεσμικό ρόλο, να τιμούν και να υπηρετούν αυτούς τους οποίους υποτίθεται ότι εκπροσωπούν, αντί να σπαταλούν τα χρήματα τους σε πραγματικά ή υποτιθέμενα «τραπεζώματα προθύμων».

Τέλος, θα συμβούλευα τον κ. Γίτσα, να μην υποπέσει ξανά στο ίδιο ή ανάλογο ολίσθημα, δεδομένου ότι δεν θα φανώ, εκ νέου, επιεικής, αλλά τον λόγο θα έχει πλέον η Δικαιοσύνη.

Είμαστε μια μικρή χώρα, και σε κάθε κλάδο σχεδόν όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας, έτσι η πορεία, ο ρόλος αλλά και το ήθος του καθενός, είναι γνωστά σε όλους.

«Έκαστος εφ’ ω ετάχθη» κ. Γίτσα!”

Βράντζα Παναγιώτα – Κτηνίατρος
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Καρδίτσας

 




Total
0
Shares
Previous Article

Ενημερωτική Εκδήλωση για την Ενιαία Δράση Κρατικών Ενισχύσεων «ΕΡΕΥΝΩ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ»

Next Article

Παράσταση με ένα μουσικοθεατρικό δρώμενο αφιερωμένο στον Νίκο Εγγονόπουλο

Related Posts