Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Έθνικ ηχοχρώματα και αρώματα… στο Μουζάκι!

Έθνικ ηχοχρώματα και αρώματα... στο Μουζάκι!

 

Πολυπολιτισμική πανδαισία χρωμάτων, αρωμάτων και έθνικ ακουσμάτων είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν σήμερα Σάββατο 23/3 στην είσοδο της Δημοτικής Αγοράς.

Ρουμάνικα άλογα ζεμένα σε κάρα παροπλισμένα και πολυκαιρισμένα από το ανελέητο φευγιό του χρόνου, που πέρασε και διάβηκε από την αγνότητα και το ρομαντισμό, στην αδυσώπητη …εξέλιξη της τεχνολογίας.

Δύο γκρουπ, δύο ετερόκλητες ομάδες ανθρώπων με κοινό παρονομαστή το πάθος τους για την ζωή την ελευθερία και τη μουσική συναντήθηκαν δύο μέρες πριν στη Πύλη Τρικάλων και ένωσαν τις κοινές τους ανησυχίες σε μια κοινή πορεία σε ένα ίδιο όραμα. Να κάνουν το μακρύ δρόμο προς τη Βουλγαρία κυρίως πεζή για να συμμετάσχουν σε φεστιβάλ μουσικής και θεάτρου.

Η WARGASOUND είναι ένα μουσικό γκρούπ απαρτιζόμενο από δεκατρείς Γάλλους, Βέλγους, Ισπανούς, Βραζιλιάνους, Ούγγρους, Πορτογάλους μουσικούς με παραδοσιακά όργανα της χώρας τους. Γλυκολαλιές ξεχύθηκαν τυλίγοντας τον υπαίθριο χώρο, συνδέοντας ήχους και σκιρτήματα ψυχής… με ψίθυρους καρδιάς και κλαρίνα, βιολιά, ντέφια, ακορντεόν, νταούλια. Μπάλκαν ήχοι, χρώματα και αρώματα εξωτικών πλασμάτων που με τη μάζωξή τους ένωσαν θαρρείς όλο τον πλανήτη με μια χρυσή κλωστή!

Οι AMBYLANS THEATRE εκεί… μαζί τους μια παρέα, μια οικογένεια. Χορευτές, ζογκλέρ, ταχυδακτυλουργοί, κωμικοί…. ονειρικό απομεσήμερο!!! Μια δωδεκάδα ανθρώπων γελαστών, χαρούμενων, κεφάτων, έξω καρδιά. Σφιχτοπλεγμένη παρέα Μαροκινών, Γάλλων, Ιταλών, Αργεντίνων… Άραγε πέφτει μακριά η Αργεντινή; Όχι φυσικά!!! μια σκέψη δρόμος είναι. Μια αναλαμπή του νου… Μια εσωτερική ματιά στον καθρέπτη της ψυχής. Άλλωστε η μουσική ενώνει λαούς, κουλτούρες, τα πάντα και τους πάντες και χωρίς αυτήν η ζωή θα ήταν ένα σφάλμα… Και ο χορός… έκφραση του σώματος, λεκτική δεξαμενή συναισθημάτων που δεν μπορούν κάποιες στιγμές να ειπωθούν… αλλιώς!

Εγώ πάντως ήμουν εκεί!!! Ανάμεσα τους !!! Φύρδην μίγδην ανακατεμένη με τα πολύχρωμα τσιγγάνικα ρούχα τους, την πολυφωνία τους, τον υπέροχο κελαριστό ήχο της φωνής τους, παρασυρμένη και απόλυτα παραδομένη στην μαγεία της στιγμή ρουφώντας άπληστα κάθε τους λέξη, κάθε πληροφορία για τους ίδιους, τις χώρες προέλευσής τους, τα μελλοντικά τους σχέδια.

Το hight light της προχειροστημμένης παράστασης; Το γνωστό τραγούδι ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΙΜ…ερμηνευμένο σε άπταιστα Ελληνικά!

Το ταξίδι τους τερματίζει στη Βουλγαρία όπου θα λάβουν μέρος σε φεστιβάλ μουσικής, θεάτρου και χορού διάρκειας δύο εβδομάδων.

Δεν το κρύβω πως με εξαΰλωσαν, με εκμηδένισαν με την ενέργειά τους, το δυναμισμό και τη μποέμικη αντιμετώπιση της ζωής τους… Και ναι, το δηλώνω απερίφραστα… ΤΟΥΣ ΚΡΥΦΟΖΗΛΕΨΑ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ…!

Καλό δρόμο αιθέρια πλάσματα !!! Καλή επιτυχία στα βήματά σας…

Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου που διασκεδάσατε το παιδί… που κρύβω μέσα μου!!!

Ιωάννα Κρίκου

mouzaki ethnic 1

mouzaki ethnic 2

mouzaki ethnic 3

mouzaki ethnic 4

mouzaki ethnic 5

mouzaki ethnic 6

mouzaki ethnic 7

mouzaki ethnic 8

mouzaki ethnic 9

mouzaki ethnic 10




Total
0
Shares
Previous Article
Δρομολόγια Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Καρδίτσας & Τρικάλων

Δρομολόγια Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Καρδίτσας & Τρικάλων

Next Article

Μήνυμα Γ. Κωτσού για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου