Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Άρωμα Ελλάδας και Κύπρου στην προτελευταία βραδιά των 52ων Καραϊσκακείων

karaiskakeia 29

 

Άρωμα Ελλάδας και Κύπρου είχε η προτελευταία βραδιά της  52ης Διεθνούς Γιορτής Πολιτισμού Καραϊσκάκεια που οργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας και η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου 29 Ιουνίου περιλάμβανε τις εμφανίσεις του Μορφωτικού  Συλλόγου Βαθύλακκου Κοζάνης, του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαμάτας «Αγία Τριάδα», του Πολιτιστικού Ομίλου «Νόστος» Πισσουρίου Κύπρου, του Πολιτιστικού, Λαογραφικού Συλλόγου «Η ΘΡΑΚΗ» και του Χορευτικού Συγκροτήματος «Διαμαντής Παλαιολόγος» Σκοπέλου που εισέπραξαν το πιο θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Στους υπόλοιπους Δήμους εμφανίστηκαν: η Ινδία στο Μαυρομμάτι, η Ρουμανία στο Μάρκο και η Ιταλία στην Ιτέα.

Η αυλαία της φετινής διοργάνωσης κλείνει το βράδυ της Κυριακής 30 Ιουνίου και ώρα 21:00 το βράδυ στην κεντρική πλατεία της πόλης, με μια τελετή λήξης αντάξια του κύρους του θεσμού.

Στην τελευταία αυτή βραδιά, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει επί σκηνής τον Φυσιολατρικό, Λαογραφικό, Εκπολιτιστικό Σύλλογο Προαστίου, τον Μορφωτικό Σύλλογο Αγίας Τριάδας, τον Χορίαμβο αλλά και τα ξένα χορευτικά συγκροτήματα «Shivam» από την Ινδία, «Quartiere Villanova Di Caglieri» από την Ιταλία, «Somes Crown» από τη Ρουμανία και τον Πολιτιστικό Όμιλο Νόστος Πισσουρίου Κύπρου.

Θα ακολουθήσει η καθιερωμένη τελετή λήξης με τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Μανώλη Στεργιόπουλου και των επισήμων και θα ακολουθήσει η Βραδιά Φιλίας που αυτή τη φορά θα λάβει χώρα στην κεντρική πλατεία της πόλης και αναμένεται να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο γλέντι για όλο τον κόσμο.

Πρωτοβάθμιοι Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Νομού μας θα προσφέρουν τοπικά εδέσματα τα οποία θα είναι τοποθετημένα σε ειδικά περίπτερα-πάγκους, ενώ η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων θα προσφέρει κρασί.

Εδέσματα ανέλαβαν να ετοιμάσουν και να προσφέρουν: ο Λαογραφικός – Μουσικοχορευτικός Σύλλογος «Θεσσαλικό Χοροστάσι», ο Μορφωτικός και Εκπολιτιστικός Γυναικείος Σύλλογος Ιτέας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Δ. Μουζακίου, ο Σύλλογος Γυναικών Καρδιτσομάγουλας, ο Μορφωτικός, Εξωραϊστικός Σύλλογος Καναλίων και ο Χορευτικός, Λαογραφικός Όμιλος «ΚΑΛΛΙΧΟΡΟΣ».

Όλα αυτά θα γίνουν συνοδεία λαϊκοδημοτικής μουσικής. Συμμετέχουν: οι μουσικοί Στέφανος Γατσαποστόλης, Ναπολέων Μουλιάκος, Δημήτρης Μιαρίτης και στη φωνή η Ειρήνη Γιαννούλα.

Καλεσμένοι είναι, εξάλλου, όλοι οι Καρδιτσιώτες μουσικοί όπως επίσης και όλος ο κόσμος.

Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας, ο Δήμος Καρδίτσας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας και συμπαραστάτες η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και ο Σύλλογος Γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα».

Παρουσιάζουν: Αναστάσης Μαυρογιάννης, Ολυμπία Βαρζώκα, Βανέσσα Στυλοπούλου.

Καλλιτεχνική διεύθυνση, σκηνοθεσία, σκηνικά: Παύλος Βησσαρίου.

Απευθείας αναμετάδοση από την ιστοσελίδα της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων (www.enpolis.gr). Την live μετάδοση κάνει το Karditsa LiveStreaming

Χορηγοί: Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καρδίτσας, Εργοστάσιο Εμφιάλωσης Νερού «ΘΕΟΝΗ», Επιχείρηση Ηλεκτρικών «ΖΟΡΜΠΑΣ», Βιομηχανία Γάλακτος «ΟΜΗΡΟΣ», Κατάστημα Ηondos Center Καρδίτσας, Ψυχιατρική Κλινική Καρδίτσας «ΚΑΣΤΑΛΙΑ», U-Shop Computer Παπαβασιλείου Ε&Α. Ο.Ε. Συστήματα Μηχανοργάνωσης και Τηλεπικοινωνιών, Οινοποιείο Γ. Καραμήτρου & ΣΙΑ ΟΕ, Agroland Α.Ε. ΑΦΟΙ Χρ. Κατσή (Όσπρια), Βησσαρία Βαϊοπούλου, παραγωγός αρωματικών φυτών.

Χορηγοί επικοινωνίας:

ΕΡΤ3, ΕΡΤ Λάρισας, ΕΡΤ Βόλου

Karditsa LiveStreaming

karaiskakeia 25

karaiskakeia 26

karaiskakeia 27

karaiskakeia 28

karaiskakeia 29

karaiskakeia 30




Total
0
Shares
Previous Article
astynomika syllhpseis 2

Τρίκαλα: Σύλληψη 38χρονου για διάρρηξη

Next Article
Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο

Νέα αίτηση για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) 2019

Related Posts