Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Άρθρο – απάντηση Γιάννη Σβάρνα στη Δημοτική Αρχή Καρδίτσας

Γιάννης Σβάρνας

Απάντηση στα ψέμματα και τις ύβρεις της Δημοτικής Αρχής Καρδίτσας

Άρθρο – απάντηση στη Δημοτική Αρχή Καρδίτσας

Γράφει ο Γιάννης Σβάρνας
Επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας

Μας προκαλεί θλίψη και στεναχώρια το γεγονός ότι ο δήμαρχος Καρδίτσας, αντί να απαντήσει σε όσα του καταμαρτυρούμε και τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα την πρωτόγνωρη καταστροφή της πόλης, οχυρώνεται πίσω από τις ύβρεις και τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.

Επιδιώκει να γίνει ανταλλαγή ύβρεων και προσβλητικών χαρακτηρισμών, ώστε να αποφύγει την συζήτηση επί της ουσίας για να μην αναδειχτούν, περαιτέρω, οι μεγάλες του ευθύνες. Φυσικά και δεν θα του κάνουμε τη χάρη. Καταγράφουμε τη διαπίστωση ότι η αποκάλυψη των ευθυνών του, πριν και μετά την καταστροφή, τον κάνει να χάσει την ψυχραιμία του, του προκαλεί πανικό και δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο. Αυτό των ύβρεων της προσβολής και της συκοφαντίας. Εμείς δεν τον ακολουθούμε και επιμένουμε στην ουσία. Όπως είπαμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν θα σιωπήσουμε, θα επιμείνουμε μέχρι να πάρουμε απαντήσεις. Ας μην κρύβεται άλλο.  Κατέστρεψε μία πόλη με την πλήρη αδράνεια και ακινησία του και τώρα θέλει δεν θέλει θα πιεί το πικρό ποτήρι της ανάληψης ευθυνών.

Ξαναρωτάμε λοιπόν.

Εννιά χρόνια αντιπεριφερειάρχης έκανε το παραμικρό για να θωρακίσει την πόλη; Απαντάμε εμείς αφού αυτός κρύβεται. Τίποτα απολύτως.

Εννιά χρόνια αντιπεριφερειάρχης είχε κάποιο σχέδιο αντιμετώπισης ενός εκτάκτου φαινομένου όπως αυτό της 18ης Σεπτεμβρίου; Ενημέρωσε τον διάδοχό του. Απαντάμε εμείς. Ούτε είχε σχέδιο, ούτε ενημέρωσε τον διάδοχό του, ούτε του πέρασε από το μυαλό ότι η πόλη μπορεί να κινδυνέψει από υπερχείλιση ποταμών.

Ρωτάμε.  Γιατί λέει ψέματα ότι πήγε στα ποτάμια τη μέρα της καταστροφής; και αν υποθέσουμε ότι πήγε, τι είδε; όλα ωραία και καλά; και πως μπήκε το νερό; δεν καταλαβαίνει ότι όλα αυτά συγκρούονται με την κοινή λογική και επιβαρύνει τη θέση του;

Ρωτάμε. Έκανε την παραμικρή κίνηση μαζί με την Περιφέρεια να ενισχύσουν τα αναχώματα; βάλανε έστω ένα κόκκο αδρανών υλικών; Απαντάμε εμείς. Τίποτε απολύτως. Ξέρετε τι λένε οι δημότες; αν όλοι αυτοί που δηλώνουν ότι πήγαν στα ποτάμια πριν την πλημμύρα άφηναν μία πέτρα θα είχαν ενισχυθεί τα αναχώματα.

Ρωτάμε. Αφού δεν κάνατε τίποτα με αποτέλεσμα να πνιγούμε, γιατί δεν ενημερώσατε έγκαιρα τους δημότες ώστε να σώσουν μεγάλα τμήματα των περιουσιών τους; Απαντάμε εμείς. Είσασταν απολύτως απόντες.

Ρωτάμε. Γιατί με περισσό θράσος και ασέβεια, εκμεταλλεύεστε το γεγονός ότι από τύχη δεν χάθηκαν ανθρώπινες ζωές και λέτε ότι ρίξατε εκεί το βάρος, ενώ δεν κάνατε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ; Σας προκαλούμε δώστε ονόματα από το μηχανισμό του Δήμου που κινήθηκαν μετά από εντολή σας.

Ρωτάμε. Το επόμενο διήμερο της καταστροφής κινήθηκε έστω και ένας από το μηχανισμό του Δήμου; Απαντάμε. ΚΑΝΕΝΑΣ.

Ρωτάμε. Προσπαθήσατε ναι ή όχι να δώσετε ΕΞΙ εργολαβίες των 350.000 € η κάθε μία κρυφά σε δικά σας πρόσωπα χωρίς να ενημερώσετε κανέναν, ούτε καν τους αρμόδιους αντιδημάρχους; Γιατί προσπαθήσατε να περάσετε τις αποφάσεις στα “μουλωχτά” με πρόσκληση Οικονομικής επιτροπής δια περιφοράς, δηλαδή χωρίς φυσική παρουσία; Γιατί λέτε ψέματα ότι συνεννοηθήκατε με τους ντόπιους εργολάβους, ενώ όταν ήρθαν να διαμαρτυρηθούν τους παραπέμψατε στον Γενικό Γραμματέα του δήμου;

Αφού αυτά που σας καταμαρτυρούμε είναι πολύ σοβαρά, γιατί δεν δίνετε στη δημοσιότητα τις προσκλήσεις της Οικονομικής Επιτροπής για να μας διαψεύσετε; την πρώτη που προέβλεπε όλα τα παραπάνω και δεν πλειοψήφησε αφού αντέδρασαν και οι δικοί σας και στη συνέχεια την δεύτερη που ψηφίσαμε και μεις;

Στη συνέχεια γιατί επανέρχεστε και θέλετε να δώσετε ένα νέο έργο αγροτικής οδοποιίας προϋπολογισμού 350.000 € σε δικό σας άνθρωπο; Γιατί στα προηγούμενα έξι έργα, μετά την κατακραυγή μας και την άρνηση των δικών σας να συμπράξουν τελικά αντί για τρεις καλέσατε 15 εργολάβους και τώρα καλείτε μόνο τέσσερις;

Αφήστε λοιπόν τις ύβρεις και τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και απαντήστε σε αυτά.

Τέλος όσον αφορά τις συνεχείς σας επικλήσεις στο εκλογικό αποτέλεσμα. οι δημότες έχουν αντιληφθεί την λανθασμένη τους επιλογή. Δεν χρειάζεται να τους το υπενθυμίζετε συνέχεια. Άλλωστε έχετε επίγνωση του θυμού τους και για αυτό αποφεύγετε να κυκλοφορείτε για να μην τους αντιμετωπίσετε πρόσωπο με πρόσωπο στους δρόμους και στις πλατείες. Πάει πολύ λοιπόν να κατηγορείτε εμάς, ότι έχουμε κρυφτεί πίσω από το πληκτρολόγιο, αφού σε αντίθεση με σας είμαστε συνέχεια δίπλα στους δημότες.




Total
0
Shares
Previous Article
Τεχνολογία και τουρισμός στο επίκεντρο της συνάντησης Δημάρχου Τρικκαίων - Πρέσβη Ισραήλ

Τεχνολογία και τουρισμός στο επίκεντρο της συνάντησης Δημάρχου Τρικκαίων - Πρέσβη Ισραήλ

Next Article
edathess aerio diktyo

ΕΔΑ ΘΕΣΣ: Προγραμματισμός τροφοδότησης των νέων περιοχών σύμφωνα με το εγκεκριμένο πρόγραμμα ανάπτυξης 2020-2024