Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Άμεση χρηματοδότηση & δημοπράτηση Ασφάλτου “Βραγκιανα Αχελώου Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλιας έως Ρογκια-Φελικι-Κέδρα Ευρυτανίας (6 Χλμ)

Προς Υπουργό Δικαιοσύνης / Βουλευτή ΝΔ Καρδιτσας Κώστα Τσιάρα
Υπόψη: Κ. Τσιανακα Καρδίτσα
Κοινοποίηση: Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσαλων κκ Τιμόθεο

Αγαπητέ Υπουργέ καλημέρα,

1. Γνωρίζουμε το φόρτο καθηκόντων σας μετά την ανάληψη του Υπουργείου Δικαιοσύνης μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Όμως κρίνουμε χρήσιμο να υπενθυμίσουμε το οξύτατο πρόβλημα των Χωματόδρομων σε βασικούς άξονες περιφερειακής ευθύνης και το χρόνιο αίτημα των κατοίκων των Βραγκιανων για την άμεση χρηματοδότηση και Δημοπράτηση του οδικού τμήματος ,μόλις 6 Χλμ,που ενώσει τα Θεσσαλικά Άγραφα με τα Ευρυτανικά Άγραφα.

Η μελέτη και όλος ο φάκελος μαζί και τα περιβαλλοντικά είναι ολοκληρωμένα και έχουν εγκριθεί από το ΠΣ Θεσσαλίας από το Δεκέμβριο 2018.

Βρίσκονται στην αρμόδια Δνση τεχνικών έργων Καρδιτσας.

Η υπόσχεση για υλοποίηση του έργου αυτού της παρούσας Περιφερειακής Αρχής ανατρέχει από το 2012…..( Δηλώσεις Αντιπεριφερειάρχη στην επιτροπή ορεινών περιοχών της Βουλής/ κανάλι Βουλής 2012).

Παρήλθαν 7 χρόνια από τότε και 11 μήνες από την εγκριτικη απόφαση ΠΣ Θεσσαλίας.

Στον Χωματόδρομο αυτόν ,που η βατότητα δεν τιμά κανέναν και άριστα γνωρίζετε με την επιτόπια επίσκεψη σας πριν 6 μήνες ( Θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων ενορίας Ρογκιων Βραγκιανων Αχελωου ΑΡΓΙΘΕΑΣ Καρδιτσας), μετακινούνται σχολικά και παιδιά για νηπιαγωγείο και σχολείο Ραπτόπουλου Αγράφων Ευρυτανίας Στερεάς Ελλάδας ,από συνοικία Ρογκιων Βραγκιανων.

*Επίσης οι κτηνοτρόφοι μας, καθημερινά μεταφέρουν γάλατα και ζωοτροφές στα χωριά των Αγράφων Ευρυτανίας.
*Πολλοί δημότες μας επισκέπτονται το ΚΥ Φραγκίστας και το Ραπτόπουλο Ευρυτανίας για γιατρούς και Εθνική τράπεζα.

2. Οι ελπίδες πλέον όλων μας είναι στην εξαγγελία Χρηματοδότησης του έργου από τη νέα κυβέρνηση και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό,τον οποίο αναμένουμε στα Βραγκιανα .Αν όχι τώρα…. πότε???

Η ισχυρή Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι αδιανόητο να εμφανίζει εικόνα τριτοκοσμικών δρόμων με επικίνδυνη βατότητα εν έτει 2019.

3. Μεταφέροντας τα δίκαια παράπονα όλων των φορέων και δημοτών της Ορεινης Πατρίδας ,η οποία αντιστέκεται στη δημογραφική συρρίκνωση με νέες οικογένειες και γεννήσεις παιδιών ( τρία παιδιά τα τελευταία 4 έτη)

Η ενορία / συνοικία Ρογκιων Βραγκιανων είναι η μόνη σε όλη την Ευρωζώνη και Ελλάδα που δεν έχει ούτε ένα εκατοστό…. Ασφάλτου στους δρόμους της…

4. Έχουμε ζητήσει και την παρέμβαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσαλων κκ Τιμοθέου

Είναι η Γη του αείμνηστου Παπα- Κωνσταντίνου Στεργιουλη ,που υπηρέτησε τους ενορίτες τα πέτρινα χρόνια δεκαετιών 1930-40-50…..Το χρωστάμε στη μνήμη του!

ΖΗΤΑΜΕ

| .Την παρέμβαση σας και Συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας ,τον οποίο η συντριπτική πλειοψηφία στήριξε στις πρόσφατες εκλογές& το νέο Αντιπεριφερειάρχη Καρδιτσας Κ.Νουσιο

||. Να γίνει εξαγγελία άμεσης χρηματοδότησης – εως 15 Δεκεμβρίου 2019- και Δημοπράτησης του έργου Ασφαλτόστρωσης εντός του 2020.

|||. Να συνδεθούν τα ενιαία Άγραφα με σύγχρονο δρόμο ,τα παιδιά να κινούνται με ασφάλεια και άνεση , καθώς και οι βιοπαλαιστές κτηνοτρόφοι και Δημότες.

Είμαστε βέβαιοι για τη θετική σας ανταπόκριση

Εν αναμονή ενημέρωσης μας
—————————————-
[ Το παρόν κοινοποιείται σε τοπικές εφημερίδες και ιστοσελίδες προς ενημέρωση των πολιτών και φορέων της περιοχής].
—————————————-

Φιλικοτατα

Δημήτρης Παπακώστας

Αιρετός ΤΑ Αχελώου Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλιας 1991-2019

Ppapakostas dimitris




Total
0
Shares
Previous Article
perifereia erga politismou

Οδικός χάρτης για νέα έργα πολιτισμού 20 εκατ. ευρώ στη Θεσσαλία

Next Article
astynomia

Δύο συλλήψεις για ναρκωτικά και απόπειρα κλοπής στους Σοφάδες

Related Posts

theologis stefanos karditsa
Διαβάστε περισσότερα

Απάντηση του αντιδημάρχου Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Καρδίτσας κ. Στεφ. Θεολόγη σε ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας Καρδίτσας περί θεματικών πάρκων

Με έκπληξη διαβάσαμε την πρόσφατη απάντηση του γραφείου του αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας