Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Άλλα λόγια ν αγαπιόμαστε κ. Δήμαρχε…

Εδώ και κάποιους μήνες ο Δήμος Καρδίτσας καθιέρωσε και εισπράττει κανονικά το σκυλόσυμο. Kαθώς και την επιχορήγηση για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και την κάλυψη των υποχρεώσεων που απορρέουν απ αυτή. ΚΥΑ αριθμ. 1711/150664/28-11-2014 (ΦΕΚ 3249/Β/4-12-2014).

Δεν έχουμε δει όμως να γίνετε τίποτα.

Τόσο η πόλη της Καρδίτσας όσο και τα χωριά του Δήμου έχουν γεμίσει αδέσποτα που γεννάνε ανεξέλεγκτα και είναι άκρως επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία αφού ούτε παρακολουθούνται από κτηνιάτρους, ούτε λαμβάνουν κάποια αγωγή για
ασθένειες και παράσιτα.

Υπενθυμίζεται ότι οι Δήμοι και οι Σύνδεσμοι Δήμων έχουν την υποχρέωση της περισυλλογής και της διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Η διαχείριση αυτή προϋποθέτει την ύπαρξη υποδομών (καταφύγια, ιατρεία κλπ) για να υλοποιηθούν οι ενέργειες διαχείρισης που περιλαμβάνουν την υποχρεωτική ηλεκτρονική τους σήμανση και καταγραφή, την κτηνιατρική εξέταση και θεραπεία τους, τον εμβολιασμό, τον αποπαρασιτισμό και τη στείρωσή τους.

O κ. Αλεξάκος λέει ότι το θέμα διαχείρισης των ζώων απαιτεί χρόνο και χρήμα και ότι το χρονοδιάγραμμα για την ύπαρξη αποτελεσμάτων είναι τα τρία χρόνια.

Ας μην κοροϊδεύουν πια τον κόσμο και ας χρησιμοποιήσουν τα χρήματα των πολιτών και του κράτους για το σκοπό που τους έχουν δοθεί. Ας δείξουν επιτέλους έργο.

skoupidia_karditsa

Το ίδιο συμβαίνει και με την καθαριότητα.

Η κατάσταση είναι τραγική με πρόχειρες χωματερές παντού, ρέματα γεμάτα σκουπίδια και δημόσιους χώρους να παρουσιάζουν εικόνες εγκατάλειψης αφού είναι γεμάτη βλάστηση και σκουπίδια. Για αισθητική βέβαια δε γίνεται λόγος
αλλά υπάρχει και σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία αλλά και για την πρόκληση ατυχημάτων σε κάποια σημεία των δρόμων που εμποδίζεται η ορατότητα.

κ. Δήμαρχε αφήνετε τα προβλήματα και ταλαιπωρούν τους πολίτες, η θητεία σας αποδυκνείεται αναποτελεσματική.

kolokithas_apostolos
Απόστολος Κολοκύθας πολιτευτής με το κόμμα ΤΕΛΕΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΛΕΤΣΟΣ νομού Καρδίτσας



Total
0
Shares
Previous Article

Με μεγάλη επιτυχία ο χορός του Αρχ. Λαογρ. Πολ. Συλλόγου «ΟΙ ΓΟΜΦΟΙ» για την «Ημέρα της Γυναίκας» (φωτο-video)

Next Article

Αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη στη φιλοξενία προσφύγων, από τον Δήμο Τρικκαίων και τους τρικαλινούς

Related Posts

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Καρδίτσας Κώστας Τέλιος για το 39ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας - Χαιρετισμός του Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Κώστα Τέλιου στο 39ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας
Διαβάστε περισσότερα

Περί θεματικού πάρκου

Του Κώστα Τέλιου, Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας