Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Χρ. Κατσαβριά: Στην κάλπη με αισιοδοξία για την μεγάλη δημοκρατική ανατροπή

katsavria xrysoula sioropoulou

 

ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»  

  1. Πιστεύετε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ανατρέψει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών;

Εμείς δουλεύουμε με μόνο σενάριο τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές,  προκειμένου να προχωρήσουμε με πιο τολμηρά βήματα πια, καθώς είμαστε εκτός μνημονιακών συνθηκών.

Απευθύνουμε κάλεσμα στους πολίτες της μεγάλης δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης να προσέλθουν στις κάλπες την επόμενη Κυριακή και να στηρίξουν την πορεία προς τη δίκαιη ανάπτυξη.

Δίνουμε τη μάχη πόρτα – πόρτα, χωριό – το χωριό, γειτονιά – τη γειτονιά και πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε τη μεγαλύτερη δημοκρατική ανατροπή που έχει γίνει από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.   

  1. Ποιες είναι οι κρίσιμες διαφορές ανάμεσα στα προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ;

Το κρίσιμο δίλημμα που υπάρχει μπροστά μας είναι εάν η χώρα θα οδηγηθεί προς τα μπρος με ένα μοντέλο δίκαιης ανάπτυξης για όλους, ή θα γυρίσουμε πίσω.

Πιστεύω ότι οι πολίτες είναι σε θέση πλέον να αντιληφθούν τις κρίσιμες διαφορές ανάμεσα στα προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ:

  • Το ασφαλιστικό. Η ΝΔ θέλει να συρρικνώσει τις εισφορές στο δημόσιο σύστημα ασφάλισης και συντάξεων και ταυτόχρονα να ανοίξει την πόρτα στις ιδιωτικές εταιρείες για να εμπλακούν στο ασφαλιστικό σύστημα και στις επικουρικές συντάξεις.
  • Οι εργασιακές σχέσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σταθερά υπέρ της επέκτασης και σε άλλες κατηγορίες των συλλογικών συμβάσεων που εφάρμοσε για 700.000 εργαζόμενους. Η ΝΔ κατ΄ εξοχήν προτείνει ευέλικτες εργασιακές σχέσεις βάζοντας τους εργοδότες σε πλεονεκτική θέση απέναντι στους εργαζόμενους.
  • Η υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους. Είναι κρίσιμης σημασίας να διατηρηθεί η αναλογία «1 αποχώρηση προς 1 πρόσληψη» στο δημόσιο και να κατοχυρωθεί το κοινωνικό κράτος που χτίζουμε τόσο για τα μεσαία στρώματα όσο και για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.
  • Η στρατηγική της οικονομικής ανάπτυξης και των φοροελαφρύνσεων. Αυτές οι ιδιόμορφες μεγάλες φοροελαφρύνσεις που προτείνει η ΝΔ, και μάλλον τις παίρνει πίσω, εδράζονται σε ένα ποσοστό ανάπτυξης εξωφρενικό, μη ρεαλιστικό, τον περίφημο μύθο της ανάπτυξης του 4% κάθε χρόνο.
  1. Κάνοντας τον απολογισμό σας, ως βουλευτής, στα τέσσερα χρόνια που πέρασαν, ποια σημεία του θεωρείτε ως τα πιο σημαντικά;

Η αλήθεια είναι ότι δουλέψαμε σκληρά για τον τόπο μας. Μερικά από όσα αναδείξαμε, διεκδικήσαμε και πετύχαμε από το 2015 μέχρι σήμερα, είναι τα εξής:

  • Αγωνιστήκαμε για τη στήριξη του αγρότη και του κτηνοτρόφου με επίκεντρο τη μείωση του κόστους παραγωγής, την υλοποίηση μικρών και μεγάλων έργων όπως το αρδευτικό Ταυρωπού και Σμοκόβου, την υπογειοποίηση και τον εκσυγχρονισμό του δικτύου αρδευτικών γεωτρήσεων του ΤΟΕΒ Σελάνων καθώς και την ενίσχυση του ρόλου του Εθνικού Κέντρου Βάμβακος Καρδίτσας και του Κέντρου Ζωικών Γενετικών Πόρων. Συμβάλαμε στην προώθηση και στήριξη των συλλογικών σχημάτων παραγωγής.
  • Δώσαμε έμφαση στην ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού με την επίσημη αναγνώριση και πιστοποίηση των Ιαματικών Λουτρών Σμοκόβου και Σουλαντά καθώς και με τη Διοργάνωση του «Ταξιδιού Εξοικείωσης» Πολωνών Δημοσιογράφων και Τουριστικών Πρακτόρων, για την ανάδειξη της  Λίμνης Πλαστήρα σε ελκυστικό προορισμό.
  • Παραδώσαμε το στρατόπεδο Λουμάκη στο λαό και το Δήμο της Καρδίτσας.
  • Εξασφαλίσαμε πλήρη τηλεοπτική κάλυψη σε όλα τα ορεινά χωριά του νομού.
  • Καθιερώσαμε το θεσμό των Σχολικών Γευμάτων, σχεδόν σε όλα τα σχολεία των  Δήμων Καρδίτσας και Σοφάδων.
  • Επαναλειτουργήσαμε την Κατασκήνωση Νεράιδας  στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα.
  • Στηρίξαμε και επιταχύναμε την αποπεράτωση και απόδοση των 218 εργατικών κατοικιών στους δικαιούχους και την παράδοση σε λειτουργία του σύγχρονου Βρεφονηπιακού Σταθμού του ΟΑΕΔ στην Καρδίτσα.
  • Δημιουργήσαμε γραφείο ενημέρωσης και υποστήριξης δανειοληπτών και στην Καρδίτσα.
  • Μεριμνήσαμε για την ένταξη των Δήμων Καρδίτσας και Σοφάδων στα προγράμματα ολιστικής πολιτικής κοινωνικής ένταξης των Ρομά.
  • Ενισχύσαμε τις υποδομές και τον εξοπλισμό του ΓΝ Καρδίτσας και των δομών Υγείας του νομού.
  • Εξασφαλίσαμε τη μετατροπή του αναξιοποίητου ΚΕΚΥΚ Αμεα σε σύγχρονο κέντρο φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης.
  • Εξασφαλίσαμε την αποκατάσταση και συντήρηση αθλητικών υποδομών σε όλο το Νομό. Δημιουργήσαμε σχολή προπονητών βόλεϊ στην Καρδίτσα.
  • Εξασφαλίσαμε πλήρη τηλεοπτική κάλυψη σε όλα τα ορεινά χωριά του Νομού.
  • Εξασφαλίσαμε την παραμονή του ΤΕΙ Δασοπονίας στην Καρδίτσα.
  • Συμβάλαμε στη δημιουργία του Νέου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με  5 ισχυρά Πανεπιστημιακά Τμήματα, 3 Ερευνητικά Ινστιτούτα  και 2ετή Τμήματα για αποφοίτους ΕΠΑΛ.
  • Πετύχαμε την ένταξη της Παλιάς Ηλεκτρικής Εταιρείας Καρδίτσας στο ΠΔΕ για τη μετατροπή της σε πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο.
  • Εξασφαλίσαμε την Ψηφιακή Αναβάθμιση των Βιβλιοθηκών Καρδίτσας με την ένταξή τους στο πρόγραμμα “Εθνική Ψηφιακή Πολιτική”.
  1. Ποιο είναι το μήνυμά σας στους πολίτες της Καρδίτσας;

Τώρα είναι η στιγμή να μιλήσουμε δυνατά με την ψήφο μας. Να πάρουμε αποφάσεις που δικαιώνουν τους κόπους και  τις προσδοκίες του λαού μας. Να συγκρίνουμε τις προγραμματικές, τις πολιτικές και τις ποιοτικές διαφορές ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΉ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και τη Ν.Δ.

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ενίσχυση της εργασίας, με περισσότερες και καλλίτερες  δουλειές, με καλύτερους μισθούς και ενισχυμένα δικαιώματα για τον κόσμο της εργασίας. Σημαίνει στοχευμένες μειώσεις φόρων για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα και συγχρόνως καλύτερη Υγεία, Παιδεία και καλύτερο κοινωνικό κράτος για όλους.

Κάναμε σημαντικά βήματα που επούλωσαν πληγές του παρελθόντος για τον κόσμο που υπέστη πολλά την περίοδο της κρίσης, για τους εργαζόμενους, για τους ανέργους, για τους συνταξιούχους και τώρα πια είμαστε στη φάση που μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα.

Κυβέρνηση Μητσοτάκη σημαίνει πισωγύρισμα σε πολιτικές οικονομικής και κοινωνικής χρεοκοπίας. Σημαίνει  αβεβαιότητα για τη νέα γενιά, τον αγρότη, τον εργαζόμενο και τον μικρομεσαίο. Σημαίνει νέες περικοπές για το συνταξιούχο. Σημαίνει υποχώρηση του Κοινωνικού κράτους, ιδιωτικοποίηση της υγείας και της παιδείας.

Μια νέα εποχή ξημερώνει για τον τόπο μας. Η μεταμνημονιακή εποχή. 

Τώρα πλέον, μπορούμε να κυβερνάμε χωρίς τα χέρια μας  δεμένα πίσω από την πλάτη.  Έχουμε σχέδιο για το  πως θα παράξουμε νέο πλούτο, πώς θα αυξηθούν οι εξαγωγές άρα και το εισόδημα του μέσου αγρότη,  του μέσου επαγγελματία, του μέσου επιχειρηματία, του μέσου εργαζόμενου.

Προσερχόμαστε στις κάλπες της επόμενης Κυριακής με το θετικό έργο μας και με το ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο πρόγραμμά μας για την επόμενη τετραετία. Με την αυτοπεποίθηση και την αισιοδοξία που ταιριάζει στους αγωνιστές, στους σκεπτόμενους πολίτες, στους ανθρώπους του μόχθου.

Με συναίσθηση της μεγάλης ευθύνης ζητώ την ψήφο των συμπολιτών μας στο ΣΥΡΙΖΑ και την ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό μου.

Τώρα αποφασίζουμε για τη ζωή μας.

Τη Ζωή που στερηθήκαμε… Τη Ζωή που θέλουμε να ζήσουμε… Τη Ζωή που πραγματικά αξίζουμε…

Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου

Υπ. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καρδίτσας

www.katsavria.gr




Total
0
Shares
Previous Article
4d78334e6924c8fb0a024dc2c16daad5

Γ. Κωτσός: Προχωράμε μπροστά χωρίς ιδεοληπτικές κρατικίστικες αντιλήψεις σε οικονομία και παιδεία!

Next Article
10df67ba5f0ebb87096ea9347c534ef1

Σήμα κινδύνου για τα βαλτωμένο έργα των Υπουργείων στη Θεσσαλία

Related Posts