Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Το πέρασμα του Ιανού 18η προς 19η Σεπτεμβρίου 2020

ianos Argithea

Ένας μήνας μετά..

Παράδειγμα η συνδρομή του ΔΗΜΟΥ ΙΑΣΜΟΥ

 Ύστερα από την πρωτόγνωρη, κατά γενική ομολογία και για τα συνηθισμένα στα χρόνια μας, πλημμύρα  της 18ης προς 19η Σεπτεμβρίου και τις καταστροφικές της συνέπειες, επανέρχεται σιγά σιγά το ουράνιο τόξο, αν και για κάποιες περιπτώσεις ίσως δύσκολο να ξαναφανεί. Πολύ δε περισσότερο τώρα, που τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν σταδιακά, αλίμονο, αν όλα αυτά που εξαγγέλθηκαν τις κρίσιμες στιγμές της θεομηνίας,  παραμείνουν μόνο υποσχέσεις, λόγια και παραπεμφθούν στις καλένδες.

Η καταστροφή για την Π.Ε. Καρδίτσας είναι τεράστια και ίσως πολύ μεγαλύτερη από ότι αρχικά είχε υπολογιστεί. Οι συνέπειες ίσως αποδειχθούν καθοριστικές και ανεπανόρθωτες πολύ δε περισσότερο αν, δεν γίνει  κατανοητό ότι ζούμε σε εποχή Κλιματικής αλλαγής και όπως σημειώσαμε, αν οι υποσχέσεις παραμείνουν υποσχέσεις και δεν γίνει μάθημα η έλλειψη σωστού προγραμματισμού και αποτελεσματικών λύσεων.

Η Ιστορία βέβαια, όπως πάντα, αμείλικτα καταγράφει την πραγματικότητα και θα την αποδώσει χωρίς «εκπτώσεις» στην κοινωνία, η οποία οφείλει στο μέλλον να αποφασίζει ανάλογα…

Δεν είναι εδώ στόχος μου να καταγράψω λεπτομέρειες από το γεγονός, ούτε να σχολιάσω το τι και πως. Αυτά είναι αρμοδιότητα άλλων. Θα ήθελα όμως μέσα από το  καταστροφικό πέρασμα του Ιανού να σημειώσω κάποιες αισιόδοξες νότες, αν μπορώ να πω, που εντυπωσίασαν.

Πρώτα πρώτα να  ευχαριστήσουμε τους χειριστές των μηχανημάτων του δήμου μας, της Π.Ε. Καρδίτσας, τους εθελοντές, τους ιδιώτες, αλλά και όλους όσους με οποιοδήποτε τρόπο και από οποιαδήποτε θέση, όλες αυτές τις μέρες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και επιχείρησαν κι ακόμη επιχειρούν για να αποκαταστήσουν όσο γίνεται τα πράγματα.

Εντυπωσιακή επίσης έως συγκινητική η ανταπόκριση απλών ανθρώπων, φορέων, συλλόγων για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας σε όλη τη δοκιμαζόμενη περιοχή. Αξίζει να μην περάσει απαρατήρητη, αλλά να τονιστεί ιδιαίτερα, η στάση αυτή των συμπατριωτών μας από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.! Το λιγότερο είναι, πέρα από το δημόσιο ευχαριστώ, που θα απευθυνθεί αρμοδίως, σε όλους αυτούς, και ένα γνήσιο μεγάλο ατομικό ευχαριστώ.

Θα ήθελα εδώ να κάνω και μια ιδιαίτερη αναφορά στο Δήμο Ιάσμου Ροδόπης και το Δήμαρχο Ιάσμου ο όποιος από τις πρώτες στιγμές της καταστροφής ανταποκρίθηκε αυτοβούλως και συνέδραμε στην προσπάθεια βοήθειας στο Δήμο Αργιθέας. Απέστειλε  έμπειρο συνεργάτη για να συμβάλλει στην όλη προσπάθεια. Πραγματικά ο άνθρωπος αυτός έδωσε κατά γενική παραδοχή τον καλύτερο εαυτό του. Εργάστηκε με συνέπεια για πάνω από δέκα ήμερες προσφέροντας βοήθεια από το πρωί νωρίς έως αργά το βράδυ, όπου χρειαζόταν. Με  γνώση, θέληση, επαγγελματισμό, σεμνότητα, υπομονή και κατανόηση των ιδιαίτερων συνθηκών  από την πρώτη στιγμή έπεσε στη δουλειά και έγινε ένα με τους ντόπιους οι οποίοι έχουν να λένε για τη δουλειά, το χαρακτήρα του. την απλότητα και την καλοσύνη του.!

Πραγματικά μια τέτοια στάση και συμπεριφορά αποτελεί διαφήμιση για τον  δήμο Ιάσμου. Εμείς που από κοντά τον γνωρίσαμε γίναμε μελλοντικοί επισκέπτες στην περιοχή. Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά… Θα πούμε μόνο ότι όλοι οι κάτοικοι της Αργιθέας που σε γνώρισαν τους «κέρδισες» και  σε ευχαριστούν και υπόσχονται να τα ξαναπούμε στον Ίασμο και την Αργιθέα….

Δίδαγμα πάντως είναι ότι υπάρχουν και σήμερα άνθρωποι όπως και ότι με κοινή προσπάθεια, προγραμματισμό και σκληρή δουλειά όλα θα ξαναβρούν το δρόμο τους.

Ελπίζουμε και συνεχίζουμε…

Κώστας Γραμμένος




Total
0
Shares
Previous Article
Dimarxeio karditsas

Συνεδρίαση δια περιφοράς Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Καρδίτσας

Next Article
mouzaki anagenisi filantropikos

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο φιλανθρωπικός αγώνας ποδοσφαίρου στο Μουζάκι