Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Εκπαιδευτική επίσκεψη του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας στο ΚΠΕ Μουζακίου και στην ΠΑΔΥΘ

Εκπαιδευτική επίσκεψη του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας στο ΚΠΕ Μουζακίου και στην ΠΑΔΥΘ

 

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησαν 54 μαθητές/τριες της Α Γυμνασίου και 5 καθηγητές/τριες (Μιχαέλα Βόβες, Καρανίκας Στέλιος, Γιωτάκης Βαγγέλης, Πρεσβεία Μπουρλή και ο Διευθυντής κ. Λίτσιος Γεώργιος) του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου στο ΚΠΕ Μουζακίου και στην ΠΑΔΥΘ (Περιβαλλοντική Αναπτυξιακή Δυτικής Θεσσαλίας με έδρα το Αρτεσιανό) στο πλαίσιο υλοποίησης πολιτιστικού – περιβαλλοντικού προγράμματος με τίτλο: «Περιοχή Λίμνης Πλαστήρα: πριν και μετά την κατασκευή του φράγματος».

Η αποστολή του Μουσικού Σχολείου, αφού αρχικά ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για τη λειτουργία και τις δράσεις του και ξεναγήθηκε στους χώρους του, συμμετείχε σε δύο εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιεί το Κέντρο για μαθητές σχολείων με τίτλο: «Ανακύκλωση: Θέλω, μπορώ, συμμετέχω» και «Αειφόρος τουρισμός».

Στη συνέχεια ακολούθησε  περιπλάνηση στους δρόμους του Μουζακίου με σκοπό την καταγραφή των κάδων που χρησιμοποιούνται σήμερα από τους κατοίκους για τα σκουπίδια και για τα ανακυκλώσιμα υλικά, το περιεχόμενό τους (αν είναι κατάλληλο για τον συγκεκριμένο κάδο) καθώς και τον εντοπισμό τυχόν υλικών που μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν για άλλους σκοπούς.

Ακολούθησε επίσκεψη της αποστολής στο ΠΑΔΥΘ όπου ενημερώθηκαν για τον τρόπο συλλογής, τη διακομιδή, το διαχωρισμό και την περαιτέρω επεξεργασία των ανακυκλώσιμων υλικών που διαχειρίζεται το κέντρο. Οι υπεύθυνοι με χαρά δέχτηκαν να λύσουν όλες τις απορίες των μικρών μαθητών αλλά τονίστηκε ότι δυστυχώς η χώρα μας βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις στην Ευρώπη όσον αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων και ειδικά των ανακυκλώσιμων υλικών.

Οι μαθητές/τριες του Μουσικού Σχολείου επέστρεψαν πίσω με καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις και σίγουρα με ενισχυμένη περιβαλλοντική συνείδηση.




Total
0
Shares
Previous Article
giannakopoulos ilias

Η Εξέγερση

Next Article
podosfairo mpala epsk 860

ΑΟ Κρανέας - Θεσσαλικός Ματαράγκας,Ηρακλής Σοφάδων - ΑΟ Αγναντερού...Στο ποδόσφαιρο τα πάντα γίνονται περίπλοκα εξαιτίας της παρουσίας αντιπάλων!