Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Mε ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν στις 21 Αυγούστου 2015 οι εκδηλώσεις «ΜΟΥΖΑΚΙΑ 2015»

Mε ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν στις 21 Αυγούστου 2015 οι εκδηλώσεις «ΜΟΥΖΑΚΙΑ 2015» στο Μουζάκι που συνδιοργανώθηκαν από το ΝΠΔΔ Αθλητισμός Πολιτισμός Νεότητα του Δήμου Μουζακίου και τον Αρχαιολογικό Λαογραφικό Πολιτιστικό Σύλλογο Μουζακίου «ΟΙ ΓΟΜΦΟΙ».

Παρά τη γενικότερη δυσμενή οικονομική συγκυρία και τις συνέπειες στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου, μεγάλη υπήρξε η συμμετοχή του κόσμου στις δράσεις των «ΜΟΥΖΑΚΙΩΝ».
Ένα φιλόδοξο πρόγραμμα με ελάχιστους οικονομικούς πόρους και πολύ μεράκι πραγματοποιήθηκε και αυτή τη χρονιά χάρη στον ενθουσιασμό, τη συμμετοχή και το πνεύμα του εθελοντισμού που ενέπνευσε και ζωντάνεψε τις θερμές μέρες του φετινού καλοκαιριού.

Γι ακόμη μια χρονιά το σύνθημα των «ΜΟΥΖΑΚΙΩΝ» αποδείχθηκε ότι συσπειρώνει, αναζητεί και προτείνει λύσεις σε σύγχρονα αδιέξοδα μέσα από μια νέα συλλογικότητα.

Για πρώτη φορά άνοιξε διάπλατα τις πύλες του στο κοινό ο αρχαιολογικός χώρος «Αρχαίοι Γόμφοι» στο Μουζάκι και φιλοξένησε εκδήλωση με ήχους από το σχήμα του Δημοτικού ωδείου και φόντο το Αυγουστιάτικο φεγγάρι.

Μεγάλη ήταν και η συμμετοχή νέων, παιδιών και ενηλίκων στον Ποδηλατικό Γύρο

Η μουσική, ο χορός και η τέχνη συντρόφεψαν τις καλοκαιρινές αναζητήσεις.

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε επίσης η παρουσίαση παραδοσιακών χορών και γεύσεων από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου Μουζακίου.

Ιδιαίτερα θερμή υπήρξε η συμμετοχή του κόσμου στις μουσικές και στη θεατρική εκδήλωση με αποκορύφωμα τη Λαϊκοδημοτική βραδιά με την Ιωάννα Λεγάκη στις 21 Αυγούστου που συγκέντρωσε πλήθος κόσμου από όλο το Δήμο Μουζακίου.

Μέσα από αυτές τις δράσεις, για μία ακόμα φορά, αποδεικνύεται η σημασία της συλλογικότητας για τη βελτίωση της καθημερινότητας και τη δημιουργία μιας νέας πολιτισμικής παράδοσης. Η συνεισφορά των «ΜΟΥΖΑΚΙΩΝ» στη συσπείρωση της κοινότητας αλλά και στη δημιουργία νέων πολιτιστικών αξιών για τους νέους αλλά και τους ενήλικες είναι πλέον αδιαμφισβήτητη.

Το ταξίδι των «ΜΟΥΖΑΚΙΩΝ» λοιπόν συνεχίζεται…

ΤΟ Δ.Σ.




Total
0
Shares
Previous Article

Δημοπρασία για τη μίσθωση ακινήτου για τη στέγαση του Αστυνομικού Τμήματος Μουζακίου

Next Article

Αποκατάσταση των δρόμων και καθαρισμός ρεμάτων από το Δήμο Μουζακίου

Related Posts